محمدرضا گوهری، فیلمنامهنویس، روز سهشنبه، نوزدهم اردیبهشت ۱۳۹۱ در غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در نمایشگاه کتاب تهران، حضور یافت.
محمدرضا گوهری، فیلمنامهنویس، روز سهشنبه، نوزدهم اردیبهشت 1391 در غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در نمایشگاه کتاب تهران، حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، محمدرضا گوهری با حضور در غرفه مؤسسه در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ضمن بازدید از آخرین آثاری که انتشارات مؤسسه از امام موسی صدر و درباره ایشان منتشر کرده است، درباره شخصیت امام موسی صدر سخن گفت.
گوهری، که دو سال را صرف مطالعه و تحقیق برای نوشتن فیلمنامهای درباره زندگی امام موسی صدر کرده است، گفت: آشنایی با امام موسی صدر نقطه عطفی در زندگی من بود و من درسهای بسیاری از این بزرگوار آموختم.
این فیلمنامه نویس در پاسخ به این سؤال که کدام بخش از زندگی امام موسی صدر بیشتر برای شما جالب توجه بوده است و در ذهن شما مانده است، به مواردی مانند روزهای اعتصاب غذا در مسجد عاملیه بیروت و خاطرهای از امام موسی صدر دربارهی تأسیس مدرسه صنعتی جبل عامل اشاره کرد و گفت در سفری که لبنان داشتم، یکی از نزدیکان امام این خاطره را از امام نقل کرد که همراه امام بالای تپه ای بودیم که مشرف به زمین وسیعی بود و امام اشاره به قسمت های مختلف می کرد و از برنامه هایش برای ساخت و ساز در آن زمین حرف می زد. همه با تعجب به امام گفتیم که شما که پولی برای ساختن این ساختمان ها ندارید و امام گفت: اگر از هرکدام از این ماشین هایی که از اینجا رد می شوند، یک لیره بگیریم، می توانیم این برنامه ها را اجرا کنیم. و این طرح امام، بعداً عملی شد و به طرح «یک لیره» معروف شد.
او افزود: اما اگر بخواهم بگویم کدام بخش از زندگی امام موسی صدر بیشتر ذهن و فکر مرا به خود مشغول کرده است، بدون شک آن بخش، هفته آخر اقامت امام در لیبی است که من هنگام تحقیق و نگارش فیلمنامه بسیار درگیر آن بودم و ذهنم با لحظه به لحظه اقامت امام در آن یک هفته در لیبی درگیر بوده است.
گوهری گفت: با مرور اتفاقاتی که در آن یک هفته برای امام پیش آمده است و برخوردی که مقامات لیبیایی با امام موسی صدر کردند، میتوان به اوج مظلومیت امام موسی صدر پی برد. زیرا امام موسی صدر قرار بود تنها دو روز در لیبی بماند و مجبور شد شب سوم قدر آن سال را در جایی احیا کند، که هیچ وقت خوش نمی داشت.
وی در پایان این بازدید، در یادداشتی کوتاه در دفتر یادبود غرفه انتشارات مؤسسه چنین نوشت:
«سعادت داشتم دو سال از عمرم را به تحقیق و تفحص درباره زندگی امام موسی صدر صرف کنم و درسهای زیادی از این بزرگوار گرفتم. امیدوارم هرچه زودتر ایشان را در وطنشان ایران، زیارت کنیم.
گوهری
19/2/91»
غرفه انتشارات مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در رواهرو 28 سالن شبستان، غرفه شماره 31، پذیرای علاقهمندان به امام موسی صدر و آثار ایشان است.