حجه الاسلام دکتر زائری روز شنبه از غرفه موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر بازدید کرد و مورد استقبال علاقمندان امام موسی صدر قرار گرفت.
حجه الاسلام دکتر زائری روز شنبه از غرفه موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر بازدید کرد و مورد استقبال علاقمندان امام موسی صدر قرار گرفت.
حجه الاسلام زائری نزدیک هفت سال در لبنان زندگی کرده است و از این رو درباره فضای لبنان و تاثیر امام موسی صدر در جامعه لبنان و رابطه امل و حزب الله با بازدیدکنندگان گفتگو کردند. ایشان همچنین درباره شخصیت امام صدر گفت: یکی از نکاتی که در شخصیت ایشان بسیار بارز است و مهم است و باید به آن دقت کرد این است که ایشان در موضع یک فقیه و مجتهد این حرکت را بنا کردند. وقتی بدانیم امام صدر از بیت مرجعیت و از قم بلند شد و لبنان رفت و نگاه مساله محور داشت خیلی در ارزیابی ما از شخصیت ایشان تاثیر می گذارد. اینکه ایشان را فقیه بدانیم و بعد نگاه ایشان به اهل کتاب را ارزیابی کنیم، خیلی فرق می کند با اینکه ایشان را صرفا یک روشنفکر یا مصلح اجتماعی بدانیم. حجه الاسلام زائری مهم ترین ویژگی شخصیتی ایشان را فعالانه برخورد کردن با مسائل بیان کرد و نگاه پیشبرنده ایشان را عامل اصلی حرکت ایشان و تاسیس مجلس اعلی دانست. وی همچنین حزب الله لبنان را در ادامه حرکت امام صدر و نتیجه آن ارزیابی کرد.
یکی از بازدیدکنندگان با مقایسه حرکت امام خمینی و سید جمال الدین اسدآبادی و بیان این مطلب که امام خمینی حرکت خود را بر توده مردم و حرکت و قیام آنان بنا نهادند و سید جمال اسدآبادی حرکت اصلاحی خود را از سران و مسوولان آغاز کرد از روش امام موسی صدر سوال کرد. حجه الاسلام زائری با اشاره به فضای لبنان و جامعه لبنان و ویژگی های خاص آن، امام صدر را در میانه این مسیر ارزیابی کرد که از یک سو حرکت هایی مانند قسم جنوب و یا راهپیمایی های گسترده را طرح ریزی کرد و از سوی دیگر با سران و حاکمان می نشست و مسیر اصلاحی خود را دنبال می کرد.
حجه الاسلام زائری در پاسخ به شخصی که نظر ایشان را درباره مقایسه امام صدر با برخی بزرگان و شخصیت های ایرانی و غیر آن جویا شده بود، گفت: من اصولا این مقایسه را درست نمی دانم. ظرف زمان و مکان و شرایط خاصی که فرد در آن قرار دارد خیلی در شکل دادن رفتار و موضع آدم ها تاثیر دارد. ضمن اینکه اساسا این مقایسه نتیجه ای ندارد.
وی با بیان اینکه خیلی کار انجام نشده درباره امام موسی صدر و حرکت ایشان وجود دارد، اضافه کرد: شاید بتوانیم امام موسی صدر را تنها تجربه عملیاتی موجود میان فرهنگی و بین المللی در عصر حاضر بدانیم و از این رو خیلی سوال های بی پاسخ وجود دارد که باید مورد تحقیق قرار بگیرد.