عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: گرامیداشت و حساسیت به سرنوشت علمای اسلام مثل امام صدر موضوعی است که برای ما به عنوان آبرو و حیثیت مطرح است و نباید به هیچ قیمت از آن کوتاه آمد.
سید علی حسینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت با تاکید بر ابعاد فرهنگی شخصیت امام موسی صدر، تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی آماده است به همراه کمیسیون امنیت ملی و سایر نهادهای ذی ربط هراقدام لازم و ممکن را در پیگیری سرنوشت امام موسی صدر انجام دهد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز موضوع ناپدیده شدن امام موسی صدر ابعاد گستردهای یافته است و اقدامات قضایی گستردهای به خصوص در لبنان در این موضوع انجام شده و باید با اقدامات همه جانبه فرهنگی، سیاسی و قضایی آرامش را از کسانی که می خواهند یاد و خاطره امام موسی صدر به فراموشی سپرده شود، بگیریم.
صحنه فرهنگی لبنان همچنان تحت تاثیر امام موسی صدر است
وی افزود: گرامیداشت و حساسیت به سرنوشت علمای اسلام مثل امام صدر موضوعی است که برای ما به عنوان آبرو و حیثیت مطرح است و نباید به هیچ قیمت از آن کوتاه آمد.
وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کشور لبنان، بیان کرد: پس از گذشت سی سال از ربوده شدن ایشان، صحنه فرهنگی لبنان همچنان تحت تاثیر امام موسی صدر قرار دارد و در همه کوچهها و خیابانهای لبنان نام ایشان را به وفور میبنیم؛ همانطور که وی در ایران، تونس و الجزایر شخصیتی زنده و تاثیرگذار به شمار میرود.
حسینی گفت: گسترش ابعاد فرهنگی شخصیت امام موسی صدر از اهمیت بالایی برخوردار است و باید علاقهمندان به ایشان به دنبال پیگیر سرنوشت ایشان باشند.
دستگاههای فرهنگی کشور به دنبال پیگیری سرنوشت امام موسی صدر باشند
نماینده مردم در مجلس با تاکید بر اینکه شخصیت فرهنگی ایشان فراتر از یک شخصیت سیاسی، بیان کرد: مهمترین مسالهای که در میان افراد موافق و مخالف پیگیری مساله امام موسی صدر مطرح است، موضوع حیات امام موسی صدر است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: دستگاههای فرهنگی کشور باید بیشتر از دستگاههای سیاسی به دنبال پیگیری سرنوشت امام موسی صدر باشند.
مجلس شورای اسلامی پیشگام پیگیری وضعیت امام موسی صدر
امام موسی صدر پنج ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در حالی که به دعوت معمر قذافی، رهبر سابق لیبی عازم آن کشور شده بود؛ در سوم شهریور سال ۱۳۵۷وارد لیبی و در روز ۹ شهریور ربوده شد. دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا، و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای لیبی مبنی بر خروج صدر از آن کشور و ورود او به رم را رسما تکذیب کردند ومجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش به دست آمده، تماما گواه آن بوده که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک نگفته است.
مجلس شورای اسلامی یکی از نهادهایی بود که پس از جنگ ایران و عراق چند بار پیگیر وضعیت امام موسی صدر شد.
دیماه سال ۸۳ بود که سعید ابوطالب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم اعلام کرد طی مذاکراتی که با حداد عادل رئیس وقت مجلس انجام داده کمیتههای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر و ۴ دیپلمات ایرانی به ترتیب در کمیسیونهای اصل ۹۰ و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تشکیل شده است.
این کمیته بعد از چهار سال تحقیقات گسترده سرانجام در خردادماه سال ۱۳۸۷ همزمان با سیامین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر در لیبی، گزارش خود را در قالب کتابی به چاپ رساند؛ این کتاب کاملترین مجموعهای بود که اسناد و مدارک ربودن امام موسی صدر به دستور معمر قذافی را در لیبی تهیه کرده بود.
روسای کمیتههای پیگیری وضعیت امام موسی صدر در مجالس هفتم و هشتم همواره بر لزوم رسیدگی به موضوع فقدان رهبر ایرانی شیعیان لبنان تاکید داشتند با این حال ایراد اصلی کار که همانا عدم وجود اراده در دستگاه دیپلماسی بود، عمدتا مانع از به نتیجه رسیدن این تلاشها میشد.