رئیس کمیته پیگیری وضعیت امام موسی صدر در مجلس گفت: امروز در زمانی که بیشترین نیاز به امام موسی صدر احساس میشود آن را از ما گرفتهاند، نیاز به وجود چنین شخصیتی برای نجات جامعه خودمان و جوانان گریزان از دین، روحانیت و شناخت فرهنگ خودی یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
جواد کریمی قدوسی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی کمیته پیگیری وضعیت امام موسی صدر، تصریح کرد: کمیته جلسات متعددی را با وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه و شخص وزیر و صاحبنظران در این زمینه برگزار کرد و اخبار و مستندات و احتمالاتی که نسبت به وضعیت ایشان وجود داشت بررسی کرده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرونده وضعیت امام موسی صدر به عنوان یکی از پروندههای فعال در حال پیگیری است، ادامه داد: این کمیته اقدامات لازم اطلاعاتی را برای جمعآوری اخبار از کسانی که مطلع از وضعیت ایشان هستند را از گذشته آغاز و این پیگیریها در حال حاضر نیز همچنان ادامه دارد.
نیاز به وجود امام صدر یک ضرورت اجتنابناپذیر است
عضو فراکسیون اصولگرایان افزود: امام صدر معتقد بود زندگی سراسر ذلت عاقبت همراه با خسرانی خواهد داشت، امروز در زمانی که بیشترین نیاز به امام موسی صدر احساس میشود آن را از ما گرفتهاند، نیاز به وجود چنین شخصیتی برای نجات جامعه خودمان و جوانان گریزان از دین، روحانیت و شناخت فرهنگ خودی یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
کریمی قدوسی تاکید کرد: بهطور کلی باید گفت که امام موسی صدر را با توجه به شخصیت جامع الاطرافی که داشت، نمی توان در دائره یکی از گرایش های مورد نظر محدود ساخت بلکه باید او را یک نمونه برتر در داشتن مزایا و خصائص مثبت و ارزشمند همه گرایشهای اسلامی، به شمار میرود.
به دنبال جستجوی حیات امام موسی صدر هستم
وی در پاسخ به این سوال که آیا امام موسی صدر زنده است؟ افزود: ما به دنبال جستجوی حیات امام موسی صدر هستم چرا که عقل و منطق هم حکم می کند که اخبار مربوط به شهادت ایشان را نپذیریم تا حجت بر ما روشن نشود موضوع شهادت امام موسی صدر را نمی پذیریم و اگر کسی تن به این حرف ها بدهد اشتباه کرده است؛ بر اساس ادراکات ما ایشان در قید حیات هستند وانشالله ایشان را زنده خواهیم یافت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس بیان کرد: به نظر من در جمهوری اسلامی باید توجه بیشتری بیش از آن چیزی که تا کنون بوده خصوصا در این مقطع باید به شخصیت امام موسی صدر شود زیرا برای فرهنگ بیداری اسلامی در منطقه شخصیت ایشان جایگاه ویژه ای دارد.
مجلس شورای اسلامی یکی از نهادهایی بود که پس از جنگ ایران و عراق چند بار پیگیر وضعیت امام موسی صدر شد.
دیماه سال ۸۳ بود که سعید ابوطالب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم اعلام کرد طی مذاکراتی که با حداد عادل رئیس وقت مجلس انجام داده کمیتههای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر و ۴ دیپلمات ایرانی به ترتیب در کمیسیونهای اصل ۹۰ و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تشکیل شده است.
این کمیته بعد از چهار سال تحقیقات گسترده سرانجام در خردادماه سال ۱۳۸۷ همزمان با سیامین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر در لیبی، گزارش خود را در قالب کتابی به چاپ رساند؛ این کتاب کاملترین مجموعهای بود که اسناد و مدارک ربودن امام موسی صدر به دستور معمر قذافی را در لیبی تهیه کرده بود.
روسای کمیتههای پیگیری وضعیت امام موسی صدر در مجالس هفتم و هشتم همواره بر لزوم رسیدگی به موضوع فقدان رهبر ایرانی شیعیان لبنان تاکید داشتند با این حال ایراد اصلی کار که همانا عدم وجود اراده در دستگاه دیپلماسی بود، عمدتا مانع از به نتیجه رسیدن این تلاشها میشد.