همزمان با کنفرانس دوازدهم "کلمه سواء" با موضوع تغییرات اجتماعی و سیاسی از نگاه امام موسی صدر کتاب تغییر، ضرورتی حیاتی نیز به علاقمندان ارائه شد.
این کتاب در بردارنده مجموعه ای از نوشته ها و گفته های امام موسی صدر در مناسبت های مختلف است که به نحوی با موضوع تغییر اجتماعی و سیاسی در پیوند است.
کتاب در سه محور تدوین شده است. محور نخست، تغییر به مثابه نیاز دینی شامل گفتارهای "اصالت تغییر" و "مبنای هستی: حق و عدل"، و "اصلاح اوضاع ما" و "جنبشی بودن دین و فرقه گرایی" است.
عنوان محور دوم "نیروهای تغییر" در جامعه است. این محور شامل پنج گفتار با عناوین "جامعه برتر" و "سخنی با اهالی فرهنگ" و "لبنان اجتماعی" و "ندای تغییر" و "مسئولیت ساختن تمدن" است.
"خطوط اصلی اصلاح مطلوب" عنوان محور سوم کتاب است که در بر دارنده گفتارهای" طرح پیشنهادی" و "نبرد ما با اسراییل نبردی تمدنی است" و "معنای محرومیت" و "بعد دینی مساله فلسطین".
بخش های پایانی کتاب نیز روزشمار زندگی و فهرست اصطلاحات کتاب است.
یکی از بخش های کتاب نوشته ای از امام موسی صدر که مدخل کتاب شده و همراه با اصل دست نوشته امام در این کتاب آمده است. این دست نوشته هرچند بسیار کوتاه است اما حاوی دیدگاه های مهمی از امام صدر درباره انقلاب و تغییر است.
امام در این نوشته به تفاوت انقلاب (ثورة) و تغییر می پردازد و دیدگاه اسلام را در این باره تبیین می کند. او در جایی می نویسد:«اسلام شدت عمل را تنها راه (رسیدن به وضع مطلوب) نمی داند بلکه دیگر راه ها و وسایل را نیز معتبر می داند. از همین رو، نمی توانیم راه اسلام را انقلاب بدانیم بلکه اهداف اسلام، انقلابی است.»
امام علت این مساله را چنین بیان می کند: «اسلام نگرش و عقیده (ایدئولوژی) و فرهنگ و نظامی کامل برای زندگی و آموزه های فقهی و اخلاقی عطا کرده است.»
قطع این کتاب رقعی است و تعداد صفحات آن 184 صفحه است.