وزیر امور خارجه كشورمان درباره پیگیری وضعیت امام موسی صدر در سفر یك روزهاش به لیبی گفت: اكنون نمیخواهم وارد جزییات شوم؛ اما اطلاعات خوبی تاكنون به دست ما رسیده است كه انشاءالله در موعد مقرر این مجموعه اطلاعات را به مردم خواهیم رساند.
به گزارش خبرنگار اعزامی سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به لیبی، علیاكبر صالحی ـ وزیر امور خارجه كشورمان ـ صبح پنجشنبه در راس هیاتی وارد شهر بنغازی لیبی شد و مورد استقبال عبدلحفیظ ـ معاون رییس شورای امنیت ملی لیبی ـ قرار گرفت.
پس از این دیدار صالحی به همراه عبدلحفیظ در جمع خبرنگاران گفت: یكی از اهداف این سفر، تبریك به ملت بزرگ، انقلابی و اسلامی كشور دوست و برادر لیبی است. در واقع در ۱۷ فوریه سال ۲۰۰۶ تظاهراتی در مخالفت با كاریكاتورهای توهینآمیز به رسول اكرم (ص) برپا شد كه در آن ۱۳ یا ۱۴ نفر كشته شدند. در ۱۷ فوریه ۲۰۱۱ نیز به مناسبت بزرگداشت آن روز تظاهراتی برگزار شد كه عدهای نیز باز هم كشته شدند و این آغاز انقلاب لیبی بود.
وزیر خارجه كشورمان با اشاره به شخصیت عبدلحفیظ گفت: وی یكی از انقلابیون بزرگ برجسته لیبی است كه مدت بسیاری در زندان به سر میبرد و در حال حاضر یكی از اعضای برجسته شورای انقلابی است.
او با ابراز خشنودی از حضور در لیبی گفت: با مردم لیبی در جشن آزادی آنها سهیم هستیم. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای قیام لیبی با انقلابیون در ارتباط بود ولی در آن زمان شرایط اقتضا نمیكرد كه این مسائل را مطرح كنیم؛ الان به لطف خدا عزیزان در لیبی پیروز شدند و همه چیز روشن میشود. ما جزو اولین مسوولان كشورهای خارجی هستیم كه بعد از تعیین نخستوزیر جدید، به لیبی سفر كردیم.
رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان با اشاره به این كه به طور یقین این سفر مقدمهای برای ایجاد روابط عمیق و گسترده با لیبی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ۳۰ سال اندوخته و تجربه انقلابی خود، آماده است كه تمام تجربیات خود را صادقانه و خالصانه بدون هیچ چشمداشتی در اختیار عزیزان در لیبی بگذارد.
صالحی در ادامه اظهاراتش با اشاره به برنامه سفر یك روزه خود به لیبی گفت: پس از بنغازی به طرابلس میرویم. همچنین جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد در لیبی بیمارستانی ساخته و امكاناتی برای ساخت پروتزهای مصنوعی اعضای بدن فراهم كند.
وزیر خارجه كشورمان در ادامه با بیان این كه آمادگی خود را برای هرگونه كمك به لیبی اعلام میكنیم، ادامه داد: امیدواریم مردم لیبی هر چه سریعتر به شرایط زندگی عادی خود بازگردند.
رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان در پاسخ به سوالی درباره پیگیری موضوع امام موسی صدر در این سفر گفت: سرنوشت امام موسی صدر از ۳۲ سال گذشته همواره مورد پیگیری قرار گرفته است. در حال حاضر شرایط در لیبی تغییر كرده و جمهوری اسلامی ایران به طور جدی این موضوع را پیگیری میكند. اكنون نمیخواهم وارد جزییات شوم اما اطلاعات خوبی تاكنون به دست ما رسیده است كه انشاءالله در موعد مقرر این مجموعه اطلاعات را به مردم خواهیم رساند.
به گزارش ایسنا، همچنین عبدلحفیظ در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره روابط ایران و لیبی با خوشامدگویی به وزیر امور خارجه كشورمان گفت: لیبی سپاس خود را از جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایتش از لیبی اعلام میكند. ما كمكهای انسانی و سیاسی از ملت و دولت ایران دریافت كردهایم و روابط لیبی با ایران به امید خدا گسترش پیدا میكند. ما این وعده را به همگان میدهیم كه در لیبی از نظام مستبد به نظام مردمی دست یابیم.
معاون شورای ملی انتقالی لیبی افزود: با در نظر گرفتن منافع مشترك، در گسترش روابط توام با احترام با كشورهای اسلامی تاكید داریم و این موضوع از اولویتهای سیاست خارجی لیبی است، زیرا لیبی یك كشور اسلامی است و در همین راستا روابط ایران و لیبی به سمت بهتر شدن حركت میكند.