رئیس مجلس شورای اسلامی، داشتن روابط حسنه و برادرانه با کشورهای اسلامی را از جمله وصایای امام راحل برشمرد و گفت: آمریکا به دلیل عقبافتادگی سیاسی که در منطقه پیدا کرده است، به دنبال اختلافافکنی بین کشورهای اسلامی منطقه است و از کانال تفرقهافکنی وارد منطقه شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در گفتوگوی تلویزیونی با خبرنگار شبکه العالم با اشاره به اینکه آمریکا در جنگ عراق علیه ایران حضور بسیار روشنی داشت، گفت: امروزه اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که نشان میدهد آمریکا در این جنگ حضور داشته و حتی رئیس اطلاعات ارتش عراق در کتاب خاطرات خود به پیشنهاد غربیها برای تجهیز امکانات نظامی ارتش کشورش اشاره میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا همواره با ایران حالتی خصمانه دارد، افزود: یکی از اشتباهات بزرگ سردمداران آمریکایی این است که به جای آنکه در انقلاب مردم ایران و اخراج شاه دیکتاتور از کشور جانب مردم ما را بگیرند که حق دموکراسی برای خود میخواستند، در مقابل ملت ایستادند و امروزه نیز چنین اشتباهی را در منطقه تکرار میکنند.
وی ادامه داد: سیاستمداران آمریکایی منطقه را به خوبی نمیشناسند و فکر میکنند که منافع آنها با دیکتاتورها تامین میشود و این یک اشتباه استراتژیک از جانب آنهاست.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه به مواضع ایران در قبال انرژی صلحآمیز هستهای و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و با انتقاد از برخورد دوگانه آمریکا گفت: برخی از کشورهای همسایه مانند هند و پاکستان سلاح هستهای دارند اما چون با سیاستهای آمریکا موافقت دارند، مسئلهای برایشان ایجاد نمیشود. اما ایران علیرغم آنکه به دنبال انرژی صلحآمیز است، مورد سنگاندازی از سوی غرب قرار میگیرد.
وی، اتهام ترور سفیر عربستان در آمریکا به دست یک ایرانی را رد کرد و توضیح داد: این مسئله بدنبال جنبش بیداری اسلامی در منطقه و حمایتهای جمهوری اسلامی از قیامهای مردمی از جمله حمایت از حق قانونی مردم مصر یا تونس در ایجاد دموکراسی شکل گرفت، چرا که آمریکا با دفاع از دیکتاتوری در این کشورها در برابر مردم آنها ایستاد.
لاریجانی با بیان اینکه آمریکا از پیروزی جنبشهای مردمی در منطقه عصبانی است، اضافه کرد: اشتباه آمریکا در این است که ایران را عامل تجهیز و امکانات این انقلابها میداند، در حالی که ما از فکر دموکراسی در منطقه دفاع میکنیم که همان تفکر انقلاب اسلامی است.
وی حادثه اخیر و انتساب جریان ترور به یک فرد ایرانی معتاد را تفکر کودکانهای از جانب سردمداران آمریکایی دانست و گفت: آیا تا بحال یک عملیات نظامی به وسیله یک فرد معتاد انجام شده است؟! ضمن آنکه این فرد متهم از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران است و آیا میشود به حرفهای یک فرد معتاد استناد کرد و براساس آن دادخواست نوشت؟
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی مخالف چنین اموری است و حرفهایی نظیر آنچه سیاستمداران آمریکایی درباره ایران میزنند قابل باور نیست، اظهار کرد: چرا ایران باید سفیر سعودی را ترور کند؟ مگر او چه خصوصیتی دارد که کشته شود؟ و زنده ماندن یا نماندن وی چه سود و فایدهای برای ما دارد؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نمیخواهیم وقت خود را به بطالت بگذاریم، چنینی موضوعی را یک طراحی خام دانست که اشکالات زیادی نیز به آن وارد است و افزود: آمریکا به دلیل عقبافتادگی سیاسی که در منطقه پیدا کرده است، به دنبال اختلافافکنی بین کشورهای اسلامی خاورمیانه است، البته در عربستان سعودی نیز انسانهای عاقلی وجود دارند که اگر متوجه شوند جنس این رفتار تا چه اندازه بد است، با آن برخورد خواهند کرد.
وی با تاکید بر اینکه ایران با کشورهای دیگر اختلافنظر دارد اما دشمنی ندارد، بیان کرد: آمریکا وقتی برخی راهها به جواب نمیرسد، از کانال تفرقهافکنی وارد میشود، ما در مسائل انقلابهای مردم کشورهای منطقه یک نگاه سیاسی خاص را دنبال میکردیم، در حالی که کشورهای دیگر نظیر سوریه یا عربستان نظر دیگری داشتند و این از نظر ما دارای ایراد نیست، زیرا ما بنا به وصیت امام خمینی (ره) با کشورهای اسلامی روابط برادرانهای داریم و به دنبال وحدت شیعه و سنی هستیم.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس حق مردم منطقه درباره سرنوشت خود و دفاع از مردمسالاری را پراهمیت دانست و گفت: آمریکا در بحث حقوق بشر یا سایر مسائل منطقه به دنبال مستمسکهای پیشپا افتاده است و باید به مسئولان کشورهای منطقه توضیح داد که طرح چنین مباحثی شگرد آمریکا است.
وی با بیان اینکه ایران هیچگاه از گفتوگوی سالم با کشورهای منطقه پرهیز نداشته است، اضافه کرد: عقلانیتی در منطقه وجود دارد که چنین رفتارهایی از سوی آمریکا را نفی میکند، زیرا آنها نیز برخوردهای آمریکا را درک کردهاند.
لاریجانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی پس از بیداری اسلامی احساس اضمحلال و به همریختگی کرد افزود: لابی صهیونیست در آمریکا بسیار قوی است و از آنجا که در آمریکا فصل انتخابات است، اوباما تصور میکند میتواند با اتکا به این لابی وضعیت خود را مستحکم کند.
وی با ادامه داد: ما با رهبران آمریکا اختلاف استراتژیک داریم، زیرا بازی آنها در حد و اندازه کشور بزرگی چون آمریکا نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی، درباره موضع خصمانه آمریکا علیه ایران و برخی فشارها گفت: آمریکا وقتی بر روی برخی مسائل در قبال ایران فشار میآورد، وحدت ملی ما بیشتر شده است همچنان که در مجلس نیز نمایندگان اصلاحطلب و اصولگرا در برابر آمریکا موضع واحد و مشخصی دارند و به نظر من آمریکا باید پس از ۳۳ سال که از انقلاب شکوهمند ایران میگذرد، به این نتیجه رسیده باشد که ملت ما با حاکمیت رابطه نزدیک دارد و ایران از آن دسته کشورها نیست که عدهای برای حکومت یک آدمک بکارند و بعد از ۳۰ سال نیز آقازاده وی به سلطنت برسد.
وی تهدید به تحریمهای بیشتر ایران از سوی غرب را بدون سرانجام توصیف کرد و گفت: آیا غرب گمان میکند با چند قطعنامه میتواند در ایران زلزله اقتصادی بهوجود آورد. اگر آمریکا تصور میکنند رفتار موذیانهشان تاثیری در وضعیت اقتصادی ایران دارد، سخت در اشتباه است و اوباما باید بداند ما نیز بلدیم از تاکتیکهایی استفاده کنیم که آنها را از چنین اقداماتی پشیمان کند.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: این تحریمها حتماً برای ایران هزینه دارد اما آنها را به مقصد و مقصود نمیرساند و گمان نکنند که حادثه جدیای برای ایران پیش خواهد آمد، زیرا این روشها در دنیا امروز دیگر پاسخگو نیست ضمن اینکه آنها نیز بدون هزینه از این ماجرا بیرون نخواهند رفت چرا که دنیای سیاست حساب و کتاب دارد.
وی تحولات منطقه را اتفاق بزرگی دانست که توسط مردم کشورهای درگیر رخ داد و عامل خارجی در آن کماثر بود و اشتباه آمریکا را در شیوه تحلیل از این جنبشها دانست.
لاریجانی، انقلابیون مصر را افراد اصیلی دانست که نسبت به وضعیت کشور و منطقه روشن هستند و البته برخی ملاحظات نیز در سیستم فعلی آنها برای برقراری ارتباطات رسمی با ایران وجود دارد.
وی همچنین با تبریک پیروزی انقلاب مردم لیبی، قذافی را به صدام تشبیه کرد که از رفتار خشونتآمیز در برخورد با مردم استفاده میکرد و افزود: حضور ناتو در لیبی تنها در حد مانور باقی ماند و در عمل نیروهای معتقد و انقلابی، اصلاح امور را به دست گرفتهاند که شعارهای آنها نیز حاکی از اعتقاد عمیق و قلبی آنها به اسلام و وطن است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر ناتو وارد لیبی نمیشد هزینه مردم آن کمتر بود زیرا با وارد شدن نیروهای خارجی رژیم قذافی جنبه ملی به اقدامات خود داد و کار سختتر شد.
وی همچنین در ارتباط با مسئله امام موسی صدر گفت: ما بارها این قضیه را با دولتمردان لیبیایی در میان گذاشتیم و حرفهای آنها مشخص بود که میخواهند ما را سرگرم یک بازی سیاسی کنند. زیرا ما اطمینان داشتیم که امام موسی صدر به آنجا رفته و پس از ناراحتی قذافی از سخنان وی در جلسهای، ایشان ناپدید شده است.
وی با بیان اینکه مسئله امام موسی صدر از نظر ما قابل پیگیری و روشن شدن است، اظهار کرد: ما باید صبر کنیم تا وضعیت کشور لیبی پس از مرگ قذافی و پیروزی انقلاب مشخص شود و سپس به دنبال پیگیری وضع امام موسی صدر باشیم.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اعلام حمایت ایران از دموکراسیخواهی مردم بحرین گفت: اگر ما و حکومت سعودی قصد کمک به وضعیت بحرین را داشته باشیم باید به حق آنها که خواهان دموکراسی و داشتن حق رای برابر هستند، احترام بگذاریم و در اینجا بحث شیعه و سنی نیز مطرح نیست، چرا که ما از انقلاب مردم مصر و دیگر کشورها نیز حمایت کردیم.
وی حل مسئله بحرین را قطعی دانست و خطاب به مسئولان کشور بحرین اظهار کرد: این روشهای پرهزینه برای شما سودی ندارد و کشورهای مداخلهکننده دیگر هم جز بدنامی چیزی برای خود فراهم نمیکنند.
نماینده مردم قم در مجلس افق آینده را برای منطقه روشن توصیف کرد و گفت: هر چقدر حکام کشورها به مردم خود توجه کنند، به سود خودشان خواهد بود زیرا عدالتطلبی و دموکراسیخواهی مردم کشورها یک واقعیت است که موضع دیکتاتوری در برابر آنها به سرانجامی نخواهد رسید.
وی حضور آمریکا در منطقه را به میهمان ناخواندهای تشبیه کرد که به این سادگیها بیرون نمیرود و باید او را با چوب از خانه بیرون انداخت و اظهار کرد: آمریکا در عراق چنین تصوری دارد در حالی که مردم عراق شجاع و رشید هستند که توانستند با همت خود صدام را از بین ببرند. ولی آمریکاییها با بهانههای واهی از جمله آموزش میخواهند به حضور خود در منطقه ادامه دهند و از مبارزه با تروریسم بهعنوان حربهای برای مقاصد خود استفاده میکنند.
لاریجانی با بیان اینکه اگر آمریکا سایه خود را از عراق حذف کند، مسئله تروریسم حل میشود، گفت: مردم عراق توان مقابله با چند تروریست بیسروپا را دارند ضمن آنکه امنیت باید مختصات بومی داشته باشد در حالی که سربازان آمریکایی منطقه افغانستان و عراق را نمیشناسند و این مسئله موجب تلفات هم برای سربازان آمریکایی و هم برای مردم منطقه میشود.
وی تاکید کرد: ایران اعتقاد ندارد کشوری به زور میتواند در کشور دیگر امنیت ایجاد کند. هر چند که ما میتوانیم به آنها کمک سیاسی کنیم، اما معتقدیم نیروهای عراقی باید خودشان امنیت کشور را تامین کنند.
وی درباره مذاکرات ایران با اتحادیه اروپا گفت: ما آماده مذاکره هستیم، ژست سیاسی نمیگیریم و وقت شوخی کردن هم نداریم، اما گویا برخی با تفنن روزگار میگذرانند، اما ایران آمادگی دارد پای میز مذاکرات منطقی و براساس چارچوب درست بنشیند و از طرف مقابل نیز توقع دارد به دنبال شوخی و داستانپردازی نباشد.
رئیس قوه مقننه در پایان با اشاره به قرار گرفتن در فضای انتخاباتی مجلس نهم شورای اسلامی بیان کرد: انتخابات مجلس در ایران بسیار مهم است زیرا مردم همه شهرها و روستاها نماینده خودشان را برای شرکت در تصمیمگیریهای کلان مملکتی انتخاب میکنند تا در مسائل مهمی همچون قانونگذاری، تخصیص بودجه، رای اعتماد به وزرا و رئیس جمهور و سایر مباحث مهم دیگر شرکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: مردم برای توسعه و آینده کشور خودشان احتیاج به یک مجلس مستقل دارند که بتواند با اقتدار این مسیر را طی کند و ما امیدواریم همچون همیشه انتخابات این دوره نیز پررونق باشد.