سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان از حضور مقامات مرتبط با انرژی روسیه در مراسم راهاندازی نیروگاه بوشهر خبر داد.
رامین مهمانپرست ـ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ـ در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خاطرنشان کرد: کار عملیات نیروگاه بوشهر به لحاظ فنی به اتمام رسیده است و از مدتی قبل مراحل تستهای مقدماتی پیش راهاندازی در حال انجام بود و خبر اتصال آن به شبکه برق به قدرت ۶۰ مگاوات را در روزهای گذشته مردم ما دریافت کردند.
مقامات مرتبط با انرژی روسیه در مراسم راهاندازی نیروگاه بوشهر حضور مییابند
او افزود: مقاماتی از روسیه در بخشهای مربوط به انرژی و انرژی هستهیی برای مراسم راهاندازی نیروگاه بوشهر حضور مییابند. البته مراسم اصلی آنکه مربوط به اتصال این نیروگاه و تولیدات آن به شبکه سراسری با ظرفیت کامل است بر اساس اعلام مسوولان اواخر آبان یا اوایل آذرماه خواهد بود.
اجازه ندهیم اخبار متناقض احساسات مردم درباره امام موسی صدر را تحت تاثیر قرار دهد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد آخرین اخبار از پیگیریها درباره سرنوشت امام موسی صدر گفت: پیگیریها با جدیت از سوی وزارت خارجه انجام میشود. مشکلی که قبل از این وجود داشت مربوط به اوضاع ناامن و بیثبات داخلی لیبی بود که دلیل درگیریهایی که بخشهای مختلف میان مردم و نیروهای هوادار معمر قذافی در جریان بود و از سوی دیگر حملاتی که ناتو انجام میداد اجازه بررسی آخرین وضعیت امام موسی صدر و همراهان ایشان را نمیداد. با مستقر شدن انقلابیون در لیبی امیدواریم هر چه سریعتر ثبات در لیبی ایجاد شود و با استقرار یک نهاد مردمی برای اداره این کشور امکان پیگیری موضوعات مختلفی از جمله مساله بسیار مهم وضعیت امام موسی صدر در دستور کار قرار گیرد و ما بتوانیم هر چه زودتر اخباری را که بیانگر آخرین وضعیت ایشان باشد را به اطلاع مردم کشورمان و مسلمانان جهان که مشتاقانه پیگیر این مساله هستند اعلام کنیم.
مهمانپرست در ادامه در مورد انتشار اخباری مبنی بر زنده بودن یعقوب بدرالدین خبرنگار همراه امام موسی صدر خاطرنشان کرد: اخبار مختلف و متناقضی در مورد این مساله منتشر شده است؛ باید تلاش کرد تا اخبار دقیق در اینباره به دست آورد و با انتشار اخبار دقیق اجازه ندهیم اخبار متناقض احساسات و افکار مردم را تحت تاثیر قرار دهد.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه تاکید کرد: یکی از کارهای بسیار مهم و اولویتدار ما در لیبی پیگیری وضعیت امام موسی صدر است.
او در مورد حضور نیروهای خارجی در لیبی و اقدامات نظامی آنها گفت: یکی از موضوعاتی که همواره راجع به تحولات در کشورهای مختلف به ویژه تحولات که ناشی از بیداری مردمی و اسلامی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مورد تاکید ما بوده است، موثر نبودن و مناسب نبودن دخالت کشورهای خارجی در وضعیت بحران داخل این کشورهاست. حضور نیروهای خارجی یا مساله را پیچیدهتر میکند یا اهداف اصلی آنها را از این دخالت به شدت با تردید مواجه میکند.
شرکتهای نفتی آمریکا و اروپا به لیبی سرازیر شدهاند
مهمانپرست گفت: در لیبی هم نیروهای آمریکایی و پس از آن نیروهای ناتو عملیات نظامی را در داخل این کشور انجام دادند. تعداد زیادی از مردم بیگناه جان خود را از دست دادند و صدمههای جدی دیدند و در حالی که قذافی از صحنه لیبی پنهان شده و انقلابیون توانستهاند تسلطشان را در پایتخت قطعی کنند و در حالی که نهادهای مردمی برای اداره کشور به وجود نیامده شاهد سرازیر شدن شرکتهای نفتی آمریکا و اروپا به لیبی هستیم. این نشان میدهد که آنها تامین منافع شرکتهای خود را در زمینه انرژی را به وضعیت ثباتی که باید در این کشور ایجاد شود و شکل نهادهای جدید جایگزین مشخص شده باشد ترجیح میدهند.
وی تاکید کرد: ما به هیچ وجه نسبت به حضور و دخالت نیروهای خارجی در تحولات داخلی کشورهای مختلف منطقه خوشبین نیستیم.
انقلابیون لیبی تلاش کنند حرکتشان به استقلال کشورشان بیانجامد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: انقلابیون اگر میخواهند نتیجه تلاشها و همتی که مردم در تغییر سیستم حکومتی خود داشته را شاهد باشند باید در عمل رویهای را دنبال کنند تا منجر به استقلال واقعی این کشور، قطع بستگیها و تشکیل نهادهای مردمی و حضور مشارکت همه قشرهای مختلف مردم در اداره کشور خودشان باشد. اگر قرار باشد مجددا کشورهای خارجی بخواهند دخالت کنند، حضور داشته باشند و یا نظرات خود را تحمیل کنند آن استقلالی که مورد نظر مردم است محقق نمیشود.
برخلاف سایر کشورها سفارتخانهمان را در لیبی تعطیل نکردیم
او افزود: در طول حرکت مردمی در لیبی و تلاشی که مردم داشتند تا بر این کشور تسلط پیدا کنند و درگیریها ادامه داشت، ما در سیاست خارجی چند موضوع را دنبال میکردیم. سفارت ما به صورت ثابت در شدیدترین وضعیت بحرانی در لیبی فعالیت خود را ادامه میداد تا از آخرین وضعیت آنجا مطلع باشد و تحولات را رصد میکرد. این در حالی بود که بسیاری از کشورها سفارتخانههایشان تعطیل بود و اطلاع دقیقی از وضعیت داخلی لیبی نداشتند.
مهمانپرست ادامه داد: در عین حال برای اینکه اعتراض خود را به دولت لیبی به خاطر سرکوبی که نسبت به تظاهرات مردم انجام میداد نشان دهیم سفیرمان را خواستیم. او لیبی را ترک کرد و سفارت ما در پایینترین سطح سیاسی کار خود را ادامه میداد. ما در لیبی حضور داشتیم و در جریان تحولات بودیم و هم به خاطر اعتراض به سیستم حاکم بر لیبی و سرکوب و کشتار مردم سطح سفارت را در پایینترین سطح ممکن نگه داشته بودیم. در عین حال ارتباطات و تماسهای مختلفی با نمایندگان انقلابیون برقرار بود و موضوعات مختلف را در این نشستها و مذاکرات با آنها در میان میگذاشتیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: معتقدیم همه کشورهای منطقه باید با هم همکاری نزدیکتر داشته باشند؛ با کمک یکدیگر باید صلح، ثبات و امنیت را در منطقه حاکم کنند و با توجه به خصوصیات مشترکی که میان مردم منطقه وجود دارد و ظرفیتهای فراوانی که میان کشورها هست باید زمینه رشد و توسعه کشورها را فراهم کنیم و با مدلهای مختلف همکاری این توسعه با سرعت بیشتری دنبال شود.
برای بازسازی لیبی آمادهایم
وی با بیان اینکه ما لیبی را جزء کشورهایی میدانیم که از روابط قدیمی و دوستانه با کشور ما برخوردار بوده است، تصریح کرد: میدانیم که در بمبارانهایی که کشورهای عضو ناتو در لیبی انجام دادند لطمات زیادی به زیرساختهای اقتصادی این کشور وارد شد. برای بازسازی این کشور و پروژههای عمرانی و همکاریهای مختلف در بخشهای اقتصادی، انرژی و موضوعات دیگری مانند مسائل بهداشتی، درمانی و استانی لیبی ما کاملا آمادگی همکاری داریم. در طول این مدت هم کمکهای انسانی به ویژه در زمینه مسائل پزشکی و دارویی برای مردمی که در این حوادث آسیب دیده بودند ارسال میشد و ما این مساله را همواره به عنوان یک موضوع اصلی در دست پیگیری داشتیم اما امیدواریم هر چه سریعتر با ایجاد آرامش کامل در لیبی زمینه تشکیل یک دولت مردمی با مشارکت همه اقشار به وجود آید و برای شروع فعالیت دولت مردمی و پیگیری پروژهها و کارهای مهمی که باید برای رفاه و سعادت مردم در آنجا انجام دهند آمادگی کامل برای همکاری داریم.