دکتر تسخیری: غیبت امام موسی صدر تنها زیانی برای ملت لبنان نبوده است بلکه همه جهان اسلام در زمان ما از نبود ایشان در خسران است.
به گزارش تقریب (تنا)، هم اندیشی «قدس در اندیشه امام موسی صدر» به همت جمعیت امام صادق (ع) ویژه احیای میراث علمای جبل عامل و با همکاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با حضور دکتر «محمد مهدی تسخیری» نماینده دبیرکل مجمع تقریب، «قنادزاده» به نمایندگی از رکن آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران، «حسن البغدادی» رئیس جمعیت امام صادق (ع) و عضو شورای مرکزی حزب الله و «ماهر حمود» امام جمعه مسجد قدس در لبنان برگزارشد.
در ابتدای این نشست «شیخ بغدادی» عضو شورای مرکزی حزب الله با بیان اینکه طبیعی است در روز قدس که به دعوت امام خمینی (ره) در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان قرار داده شده است در انتظار قدرتهای پنهان امت اسلامی باشیم تصریح کرد: بدون شک امروز قدس و مسجد الاقصی بیشترین جایگاه را در عملکرد و سخنان نخبگان و اندیشمندان به خود اختصاص داده است.
وی در سخنان خود به حضور امام موسی صدر در لبنان با هدف تکمیل راه سید شرف الدین و نزدیک بودن به مرزهایی که رژیم اشغالگر برای خود ایجاد کرده است و همچنین ایجاد پایگاهی برای جمع شدن آزادگان جهان، اشاره کرد و افزود: امام موسی صدر مشکل حقیقی را در طرح صهیونیستی که خواهان تکه تکه شدن امت اسلامی است میدید و همواره تاکیدمی کرد، فلسطین تنها مشکل ملت فلسطین نیست بلکه مشکل همه شما و مسئولیت شرعی و ملی شماست.
وی با بیان اینکه همه رهبران مفهوم واحدی را از استکبار و خطرات آن استنباط میکردند، گفت: از همین جا میتوان دلیل اصرار صهیونیستها به یهودی سازی قدس و تغییر نامها و نشانههای آن را درک کرد زیرا آنها معتقدند قدس به معنای هویت اصلی مسلمانان است و از بین بردن آن به معنای از بین بردن این هویت است و امام موسی صدر و دیگر مجاهدان نیز در همین راه قربانی شدند و از همین جا بود که مقاومت شکل گرفت و به نوک پیکان مبارزه با صهیونیست تبدیل شد.
در ادامه این نشست «شیخ ماهر حمود» با اشاره به سخن امام صدر که میگفت ای ابا عمار شرافت قدس برتر از آن است که به دست غیر مومنان آزاد شود گفت: امام صدر این سخن را در شرایطی میگفت که فرهنگ اسلامی هیچ نمایندهای نداشت بلکه اندیشه چپ گرایانه و ارتباط با اردوگاه اشتراکی شرط مقاومت بود و یا حتی برخی الحاد را شرط آزاد سازی قدس میدانستند.
حمود خطاب به امام موسی صدر گفت: سخن تو مراحل زیادی را پیموده است و شاید نیم بیشتر راه را طی کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز مقاومت با دین همراه شده است و پیروزیها حاصل میشود که از جمله آنها عقب نشینی اسرائیل از غزه و پیروزیهای پی در پی در سال ۲۰۰۶ است گفت در لبنان نیز مقاومت اسلامی و زنان مجاهد توانستند پس از گذشت ۲۰ سال پیروزی سال ۲۰۰۶ را حاصل کنند و این نتیجه همراه شدن ایمان و مقاومت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نخستین سخنان امام در نامیدن آخرین جمعه ماه رمضان به نام روز قدس اشاره کرد و افزود: در این نام گذاری فلسفهای وجود دارد زیرا بافضیلتترین ماهها، ماه رمضان است و با فضیلتترین روزهای ماه رمضان دهه آخر آن است بنابراین همه مسلمانان در این مسئله تفاهم دارند که مقدسترین روزها به مقدسترین موضوعات اختصاص پیدا کند.
وی در پایان سخنان خود گفت: امت اسلامی در انتظار لحظهای است که خداوند با نابودی اسلامی بر این امت منت گذارد که این حقیقتی قرآنی و نبوی است و هیچ شکی در آن راه ندارد تا آنجا که یهودیان بیش از ما به نابودی اسرائیل اعتقاددارند.
شیخ محمد مهدی تسخیری نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه امام موسی صدر یکی از علمای برجسته اسلام بود به نقل آیت الله سلطانی در ارتباط با وی گفت: ایشان شخصیتی باهوش، زیرک و دقیق است که سعی میکند آنچه را در این حوزهها یاد گرفته است برای رویارویی با چالشها و مشکلاتی که جهان اسلام از آن رنج میبرد استفاده کند و اگر این انسان در نجف یا قم باقی بماند از بارزترین مراجع شیعه و پناهگاهی برای موضوعات اسلامی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه امام موسی صدر تنها میخواست مکتبی جدید را ارائه دهد که در این مکتب پیامبر اسلام الگو قرار دارد گفت: این رهبران برای هدایت همه انسانها حرکت کردهاند و میان هیچ یک از آنها تفاوتی قائل نیستند؛ امام موسی صدر نیز زمانی که وارد این سرزمین شد و دید که گروهی از مردم در محرومیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به سر میبرند به همین سو حرکت کرد و رنجهای فراوانی در ایجاد تقریب میان مذاهب اسلامی و گروههای مختلف در لبنان متحمل شد تا این کشور را در مسیر خداوند تعالی برای دفاع از حق و مقاومت در برابر ظلم و استبداد حرکت دهد.
وی با اشاره به سخن آیت الله مطهری در رابطه با امام موسی صدر که وی را شخصیتی کم نظیر و شاید بینظیر در حوزههای علمیه در زمینه حل مسائل اجتماعی میدید گفت: من معتقدم غیبت امام موسی صدر تنها زیانی برای ملت لبنان نبوده است بلکه همه جهان اسلام در زمان ما از نبود ایشان در خسران است.
دکترتسخیری با اشاره به اینکه در همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شخصی از امام خمینی سئوال کرد: چه کسی نخستین رئیس جمهور است و امام پاسخ دادند افراد زیادی داریم که بارزترین آنها امام موسی صدر است، این سخن امام خمینی را برگرفته از شناخت ایشان از قدرت فهم امام موسی صدر در مسائل بسیاری که در آن زمان دیگران عاجز از فهم آنها بودند، عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله قدس اشاره کرد و این شهر را شهر مقدسی که خداوند به آن قداست بخشیده است توصیف کرد.
وی با بیان اینکه ما سنگها را عبادت نمیکنیم بلکه معتقدیم این سرزمین محل نزول وحی است که ما میتوانیم کلمه لااله الاالله را در آن بالابرده و پرچم اسلام را در آن به اهتزاز درآوریم گفت: این مسئله مسئله همه امت اسلامی است و زمانی که امام موسی صدر وارد مسئله فلسطین شد، حاکمان عرب مسئله فلسطین را فراموش کرده بودند.
حجت الاسلام تسخیری نامیدن آخرین جمعه از ماه رمضان به نام قدس توسط امام خمینی را نشان از آینده بینی ایشان دانست که جهان اسلام متحمل مسئولیت خود در برابر مسائل مختلف میشود.
وی با اشاره به اینکه مقدسترین زمان و مقدسترین مکان برای مهمترین مسئله جهان عرب انتخاب شده است تا نشانی از حقوق مظلومین باشد گفت: به همین دلیل مسئله قدس مسئله اسلام است و نه مسئله ایران به تنهایی.
وی در پایان سخنان خود افزود: بدانید که ما همچنان در خط امام خمینی که همواره در کنار حقایق قرار داشت، خواه در فلسطین و خواه در افغانستان، حرکت میکنیم.