در واقع، من همزمان رنج و امید را احساس می کنم. امیدوارم که خداوند گام ها را مستحکم کند و ما را به مکان حبس و نگهداری عزیزان مان امام صدر و یاران اش شیخ یعقوب و سید عباس بدرالدین راهنمایی کند.
هیأت بلندپایه ی لبنانی به ریاست عدنان منصور وزیر خارجه ی این کشور، عصر امروز در ساعت هفده و سی دقیقه به وقت محلی وارد لیبی شد. در این هیأت که بلندپایه ترین هیأت لبنانی در خلال سی و سه سال گذشته است که از لیبی دیدار می کند، علاوه بر وزیر خارجه، سفیر لبنان در لیبی، هیثم جمعه معاون وزیر خارجه در امور حقوق بشر و مهاجران، قاضی حسن الشامی و سید صدرالدین صدر و علی یعقوب فرزندان امام صدر و شیخ یعقوب عضویت دارند. هدف این سفر در مرحله ی نخست، پی گیری سرنوشت امام موسی صدر و همراهان اش ذکر شده است که در پی سفرشان در اواخر ماه اوت هزار و نهصد و هفتاد و هشت به لیبی ناپدید شدند. آخرین شاهدان عینی، آنان را در ساعت سیزده وسی دقیقه در برابر هتل الشاطئ طرابلس در حال سوار شدن به خودروی تشریفات برای دیدار با قذافی دیده اند.
این هیأت صبح روز چهارشنبه فرودگاه بیروت را به مقصد قاهره ترک کرد تا از آن جا عازم لیبی شود. سید صدرالدین صدر در فرودگاه بیروت به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد. وی در آستانه ی این سفر گفت: «در واقع، من همزمان رنج و امید را احساس می کنم. امیدوارم که خداوند گام ها را مستحکم کند و ما را به مکان حبس و نگهداری عزیزان مان امام صدر و یاران اش شیخ یعقوب و سید عباس بدرالدین راهنمایی کند.»
صدرالدین صدر افزود: «از فرصت استفاده می کنم و بار دیگر از برادران مسؤول در لیبی و دولت جدید لیبی و کسانی که قدرت را در دست دارند، درخواست می کنم که این قضیه را جدی بگیرند و با هیأت لبنانی و کمیته ی لبنانی پی گیری صادقانه و به صورت کامل همکاری کنند تا در نزدیک ترین زمان ممکن به محل نگهداری امام صدر و برادران اش دست یابیم و با رهایی شان، آنان را سالم به وطن شان و میدان جهادشان باز گردانیم.»
در پاسخ به این پرسش که آیا به نتیجه ی این سفر خوش بین هستید؟ وی چنین گفت: «مؤمن همیشه خوش بین است. ان شاء الله من و عزیزان مان در خانواده های امام صدر و شیخ یعقوب و سید عباس بدرالدین همگی مؤمن و خوش بین هستیم. سی و سه سال و اندی که گذشته است ، سرشار از اطلاعات، ارتباطات و قرائنی بوده که در هر حال ما را به امیدوار بودن فرا می خواند.»
در پایان این گفت و گو، سید صدرالدین صدر خطاب به امام صدر و یاران اش گفت: «سخنی که می توانم خطاب به به امام صدر و عزیزان ام شیخ یعقوب و سید عباس بدرالدین بگویم، عذرخواهی است. چرا که سی و سه سال و اندی گذشت، و نتوانسته ایم به وظیفه ی خود چنان که باید و شاید عمل کنیم.»
عدنان منصور نیز در سخنانی به وجود نظریه ها و اجتهادات گوناگون و اطلاعات متناقض در قضیه ی سرنوشت امام صدر و یاران اش اشاره کرد و گفت: «آن چه ما امروز و در این سفر و در خلال مذاکرات با مسؤولان لیبیائی می خواهیم، کشف حقیقت و آزادی ربوده شدگان است.»
در باب نتیجه ی سفر پیشین هیأت دو نفره ی لبنانی در دو ماه گذشته، وزیر خارجه ی لبنان گفت: « هیأتی به ریاست هیثم جمعه گفت و گوهایی با مقام های لیبیائی داشت و گام های بلندی به جلو برداشته شد. این دیدار هم، در روال دیدار قبلی است و امیدوار ایم که به نتایج مثبتی در این پرونده دست پیدا کنیم.» در عین حال، وی امکان دیدار با مسؤولان نظام سابق لیبی را که دستگیر شده و در زندان دولت و حکومت انتقالی لیبی هستند، رد نکرد و تحقق آن را به مذاکرات اش با مسؤولان لیبائی موکول کرد.»
در پاسخ به پرسشی در باب روابط سیاسی دو کشور و نمایندگی های سیاسی شان، عدنان منصور اظهار کرد که نمایندگی های سیاسی دو کشور در سطح کاردار مشغول فعالیت هستند. وی افزد: «بدون تردید، با دستیابی به حقیقت و نتیجه ی مطلوب در پرونده ی امام صدر، صفحه ای جدید از روابط با دولت برادر لیبی خواهیم گشود. مسؤولان لیبیائی در خلال ملاقات های متعدد در قاهره از امادگی کامل شان برای تعمیق روابط در زمینه های مختلف بین لیبی و لبنان را اعلام کرده اند.» این در حالی است که دولت انتقالی لیبی در آستانه ی سفر هیأت لیبیائی، ممنوعیت روابط تجاری با لبنان و سیاسی را لغو کرد.
وزیر خارجه ی لبنان در پایان با اشاره به همراهی فرزندان امام صدر و شیخ یعقوب در این سفر گفت که همراهی آنان در چهارچوب مسائل انسانی است و گمان نمی کنم که کسی در دنیا پیدا بشود که این مسأله ی انسانی را دستاویز قرار دهد و یا آن را محکوم کند. تمام آن چه که ما می خواهیم بازگشتن با اخبار خشنود کننده است و ان شاء الله با نتایج مثبتی برخواهیم گشت که اسباب خشنودی تمامی لبنانی ها و به ویژه خانواده های مرتبط را فراهم کند.