جناب آقای خاتمی ریاست محترم جمهور نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و
سفرای کشورهای اسلامی ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر ندیمی و اعضاء
هیات امنا و هیات رییسه دانشگاه روسا و مدیران دستگاههای اجرایی کشور، علماء و اعضا محترم هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و سایر دانشگاههای کشور دانشجویان فرهیخته و میهمانان معظم که از تهران و شهرستانها تشریف آوردهاند حضور گرامی و مشارکت همگی شما را در سومین همایش امام موسی صدر از طرف فرهنگی تحقیقاتی امام مسوی صدر و دانشگاه شهید بهشتی خوشامد میگوییم.
هدف این همایش همانند گردهماییهایی که هر دو سال یکبار تاکنون در دانشگاه مفید در قم و در دانشگاه تهران برگزار گردیده معرفی افکار و اندیشه ای امام موسی صدر به جامعه دانشگاه تهران برگزار گردیده معرفی افکار و اندیشههای امام موسی صدر به جامعه دانشگاهی و تحصیلکرده شناسایی الگویی است که برای ایجاد و یک تحول رئیس اجتماعی رهبر یاد شده به کار برده است.
هدف دوم همایش آشنائی با چگونگی تطبیق الگوی مزبور با شرایط لبنان برای ایجاد یک توسعه فرهنگی اجتماعی در جامعه شیعیان محروم آن میباشد. ویژگی بینظیر این الگوی فرهنگی اجتماعی آن است که در عین نشات گرفتن از جهان بینی اسلامی و مذهب شیعه، با سایر ادیان نیز ارتباط و همکاری برقرار میکند و ضمن اعتلای هویت دینی شیعیان لبنان پیروان سایر ادیان را نیز به خود جذب مینماید.
هدف سوم این همایش تاکید بر ضرورت تبیین مساله ربوده شدن و آزادسازی اندیشه روبده شدهای است که در حال حاضر میتوانست با تکمیل و گسترش همان الگوی به کار رفته تحولات اخیر در دنیای اسلامی را هدایت کند.
امید است دو هدف نخست طی سخنرانیهای اندیشمندان و صاحب نظرانی که از سر عنایت و اهتمام خویش به احیا و آثار امام صدر پذیرفتند تا در این همایش شرکت کنند و به معرفی منظومه فکری و وجودی آن رهبر ربوده شده بپردازند برآورده شود و هدف سوم این روشن ساختن قضیه اختفا تا آزادسازی شخصیت امام مسوی صدر از زندان لیبی با اقدامات دلسوزانه و پیگیری جناب آقای خاتمی محقق شود و در واقع موضوع یاد شده را حضرت آقای خاتمی از آغاز نخستین دوره ریاست جمهوری خویش در دستور کار دولت قرار دادهاند و امیدواریم تداوم آن تا پیش از پایان دوره دوم ریاست ایشان به فضل و توفیق الهی منجر به آزاد شدن رهبر محبوس شده بگردد.
برای دبیر یا دبیران این همایش روشن کردن اهداف آن مهمتر از گزارش دادن جزییات اجرای آن میباشد. در واقع جناب آقای دکتر ندیمی با قبول درخواست موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام مسوی صدر برای تشکیل این همایش و بذل نهایت لطف و اهتمام برا ی هرچه بهتر اجرا شدن آن و صمیمت و شیفتگی همه مدیران و همکاران ایشان در دانشگاه شهید بهشتی دبیر را از گزارش کردن حجم فعالیت و تلاشهای آنان بینیاز میسازد.
همچنین تاکید مقام معظم رهبری بر پیگیری موضوع امام موسی صدر تا رهایی ایشان از زندان لیبی و برخورداری دنیای اسلام از نعمت وجود ایشان و بالاخره اقدام و رهنمونهای امام خمینی (ره)، برای جلوگیری از سفر قذافی به امیران مگر در معیت امام مسوی صدر، همگی ما را از تاکید بیشتر بر این هدف مستغنی میسازند. آنچه باقی میماند معرفی کردن شخصیت قزاقی و ماهیت وابسته اوست برای برخی از سیاست پیشگان کهگاه و بیگاه ارتباط با دولت لیبی را مطرح میکنند. تسلیم بیچون و چرای قذاقی در مقابل امریکا در قضیه لاکربی و برقرار کردن ارتباط و دوستی با اسراییل و افشا کردن اطلاعات فعالیتهای هستهای ایران برای آمریکا نشان دهنده ماهیت مزدور و قابل اعتماد نبودن اوست.
اگر قذاقی بتواند از جنایتی که در حق رهبر شیعیان لبنان مرتکب شد تبرئه گردد چه تضمینتی وجود دار دکه دوباره آن را تکرار نکند، حداقل از تجربه لاکربی باید بیاموزیم که با جنایتکار جز با قهر و غلبه راه برخورد دیگری وجود ندارد. قذاقی که سالها ادعا میکرد سیدموسی صدر از لیبی خارج شده و به ایتالیا رفته است، علیرغم ربط مستند و جامع این ادعا توسط دستگاه قضایی ایتالیا و لبنان، فقط پس از آنکه شیعیان لبنان و تربیت شدگان امام مسوی صدر اراضی جنوب لبنان را آزاد کردند، یعنی تنها سرزمین که پس از اشتغال کردن اسراییل آزاد شد، حاضر گردید تا اعترفا کند که امام موسی صدر از لیبی خارج نشده است و جای تمسخر است که در نطق خود حتی ادعای دوستی با امام کرده و از شخصیت ایشان تمجید میکند منتهی اظهار میدارد که گروهی از داخل لیبی او را ربودهاند.
اینک امید است که با برکت و لطف الهی و پیگیری جناب آقای خاتمی آن عالم اسلامی که نباید بر ضرورت دینی از وطن خود ایران به نقطهای دیگر از وطن اسلامی هجرت کرد هرچند زودتر آزاد گردد و هم وطنان او به استفاده از رهبری و الگوی دینی اجتماعی او موفق شوند.
در خاتمه جلسه افتتاحیه، از جناب آقای خاتمی دعوت میکنیم که پس از اتمام سخنرانیشان سایت اطللاع رسانی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر را افتتاح فرمایند. همچنین از شما میهمانان گرانقدر برای بازدید از نمایشگاه عکس و سند که در سرسرای دانشکده ادبیات تشکیل شده نیز دعوت مینماییم.