در فوریه سال ۲۰۱۱ در ایتالیا ، کتابی با عنوان «حقیقت پنهان» منتشر شد. این کتاب را روزنامه نگار جوانی به نام فائوستو بیه فنی اوله وانو نوشته است.
برگردان فارسی از مهدی شادکار:
در فوریه سال ۲۰۱۱ در ایتالیا، کتابی با عنوان «حقیقت پنهان» منتشر شد. این کتاب را روزنامه نگار جوانی به نام فائوستو بیه فنی اوله وانونوشته است. کتاب نگاهی موشکافانه به گزارشهای دادگستری ایتالیا در باب پروندهٔ ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهاش در لیبی دارد، و به قول نویسنده، از دروغهایی سخن میگوید که سی سال، حکام عرب و به ویژه قذافی، با همدستی برلوسکونی و مقامهای ایتالیایی، درباب این پرونده بازگو کردهاند.
این روزنامه نگار، امام موسی صدر را مرد صلح لقب میدهد و مینویسد: به رغم تلاش دولتهای فاسد و ظالم، و توطئهها و بده بستانهای اقتصادی و رشوهها، برای به فراموشی سپردن نام امام موسی صدر در غرب، نام وی پس از سی سال، همچنان در دل میلیونها نفر در خاورمیانه زنده است.
این کتاب به زبان ایتالیایی است و ترجمهٔ آن به زبانهای دیگر آغاز نشده است. برگردان فارسی معرفی کتاب از سوی ناشر (انتشارات آرکادیا) را در ادامه میخوانید:
نویسنده: فائوستو بیه فنی اوله وانو Fausto Biefeni Olevano مردی صلح طلب به دنبال توقف جنگ داخلی در لبنان است. سرویسهای مخفی، توطئهها و اسراری که حاکمان عرب و صاحبان قدرت را با هم همصدا کرده، و نیز همکاریها و منافع تجاری آنها با امثال برلوسکونی، به دروغهایی در بارهٔ پروندهای منجر میشود که سی سال است گشوده مانده است.
سال ۱۹۷۸، سالی مملو از حوادث اسفبار در ایتالیا و در بیرون از آن مانند قتل عام فانی، ترور آلدو مورو، عملیاتهای متعدد تروریستهای بریگارد سرخ بود. در خاورمیانه. تنش مداوم، رقابت، قتل و ترور، و مبارزه برای قدرت در جریان بود. در این بستر اجتماعی- سیاسی، چهرهٔ امام موسی صدر، برجسته میشود. رهبر معنوی شیعیان محروم و فراموش شده و در سایهٔ لبنان. برای آن مردمان، صدر، نماد تحقق رویاهایشان و آیندهای بهتر بود؛
آیندهای همراه با صلح، اشتغال، و رهایی از ظلم و ستم. امام موسی صدر با شهامت خود، مظهر جنگ برضد همهٔ آنهایی بود که از جنگ داخلی خونین لبنان سود میبردند:
سوریه، اسرائیل، لیبی و دیگران. امام صدر بر آن شد تا برای درخواست توقف ارسال سلاح به گروههای درگیر از سوی قذافی، به سراغ سرهنگ معمر قذافی برود. چنین بود که سفر پر ماجرای امام موسی صدر، شیخ محمد یعقوب و روزنامه نگار عباس بدرالدین به طرابلس آغاز شد.
طرابلس در آن زمان میزبان نمایندگان کشورهای اسلامی برای مراسم یادبود انقلاب لیبی بود. برخی مسائل درست پیش نرفتند و ناگهان این سه تن ناپدید شدند. چه کسی آنها را ربود؟ چه پیش آمد؟ انگیزهٔ چنین عملیاتی چه بود؟ چه کسی برندهٔ این ماجرا ست؟ چرا سعی میشد به هر قیمتی شده این طور وانمود شود که آن گروه سه نفری به رم آمدهاند و سپس از آنجا هرکدام به راهی رفتهاند و متفرق شدهاند؟ روزنامه نگار فائوستو بیه فنی اوله وانو، سه گزارش تحقیق و تفحص دادگستری ایتالیا را برای این پرونده تحلیل و بررسی کرده است.
آخرین گزارش، به قطع تحت تأثیر توافقات جدید ایتالیا و لیبی قرار گرفت که به امضای قذافی و برلوسکونی رسیده بود. پاسخی چند به برخی از این پرسشها، در مقالهای گردآوری شده است که بیانگر آمیزهای از سیاست، سرویسهای اطلاعاتی، توطئه و منافع اقتصادی است؛ منافعی که دامن گیر سی سال اخیر تاریخ ایتالیا شدهاند.
این کتاب شخصیت کامل قذافی را به نمایش میگذارد: فردی متکبر و سرمست از قدرت که میخواهد خود را فراتر از همه و مانا بداند؛ کسی که گزارش وضعیت ازموضوعی (به زعم خود) فراموش شده یا ناشناخته را از غرب میخواهد، در حالی که این نام در قلب میلیونها نفر در خاورمیانه زندگی میکند و زنده است.
این کتاب بررسی موشکافانهای است که به ما فرصت شناخت و کشف چهرهٔ مردی را میدهد که برای صلح تلاش میکرد، و همین تلاش برایاش پر هزینه شد.