دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت، گفت: دفتر تحکیم وحدت در راستای تحقق
اندیشههای امام موسی صدر همایش پاسداشت امام موسی صدر را برگزار خواهد
کرد.
به گزارش ستاد خبری همایش امام موسی صدر، احمد علمشاهی طی سخنانی در همایش امام موسی صدر، اندیشه ربوده شده در تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مسئله امام موسی صدر، گفت: با نگاهی اجمالی به تاریخ معاصر حرکتهای روحانیت شدیم، به راحتی میتوان به ویژگیهای متمایز امام موسی صدر را پی ببریم. وی ادامه داد: امام موسی صدر در دورانی در ایران رشد یافت که روحانیت از آسیبهای جدی رنج میبرد.
از ین سو آخوندیسم متحجر و متعصب که حتی امام خمینی (ره) که مرجعیت مسلم زمان خود بود را آزار میدادند و از سوی دیگر آخوندهای درباری که اسیر زور و تزویر گردیده بودند. علمشاهی ضمن اشاره به ویژگیهای در خور یک یک رهبر شیعه برخوردار بود، آگاهی کامل در تمامی ابعاد دین و شناخت دقیق از تمام زوایای زمانه خویش، جز خصوصیتهای بارز وی بود. دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت از امام موسی صدر به عنوان یک روشنفکر دینی یاد کرد و اظهار داشت: امام به معنای واقعی روشنفکر بود، یعنی اندیشمندی آگاه و بدور از تعصب و تنگ نظری و بدور از قدرت و تزویر.
وی با اشاره به تاثیر امام موسی صدر در تحولات تاکید کرد: حضور امام در لبنان از چند منظر قابل تامل است؛ در مرحله اول ایجاد حرکت نوینی برگرفته از مکتب شیعه در منطقه در کنار حرکتهای مبارزاتی یعنی سوسیالیسم که بسیاری از روشنفکران گرفتار آن شده بودند. علمشاهی ادامه داد: در مرحله دوم بازسازی تفکر اصیل شیعه و اصلاح شئون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و جامعه شیعیان بود که در واقع اصلاحاتی با ظرفیتهای و دیدگاههای منحصر به فرد لبنان همراه بود.
دبیر تشیکیلات دفتر تحکیم وحدت سومین ویژگی حضور امام موسی صدر در لبنان را تطبیق انگارههای سنتی و دینی با مقتضیات جامعه مدرن دانست و افزود: تلاش وی در راستای شکل دهی نشریات دینی، اجتماعی و سیاسی در قالب تشکلهای غیر دولتی همچون مجلس اعلای اسلامی شیعه و تامین مدارس علمی و بها دادن به عرصههای علمی، تحقیقاتی این مطلب را اثبات میکند.
وی با بیان این مطلب که کشور عراق در مقطع کنونی نیاز مبرم به حضور روحانیتی شجاع نظیر شخصیت امام موسی صدر را دارد، تصریح کرد: شورش شیعیان حرکتی بود که بدون نظر رجعیت شیعه و صلاحدید رهبران طوایف مختلف شیعه و احزاب فعال آن در عراق رخ داد و لذا اکنون به خوبی میتوان درک کرد که چرا امامان شیعه در دوران اموی و عباسی به قیامهای علویان که به ظاهر توسط چهرههای جوانان بیتجربه صورت میگرفت ا زعمق خاصی برخوردار نبوده است.
علمشاهی تاکید کرد: با توجه به این مطالب میتوان به نقش اصیل امام موسی صدر در لبنان پی برد. وی افزود: امروز اگر امام موسی صدر آزاد از بند مزدوران جهانی بود باید او را در عراق مییافتیم چرا که برای امام تنها حیثیت شیعه و اسلام و کرامت انسانها مهم بود.
دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت با اشاره به سیاستهای اتخاذ شده توسط این اتحادیه در خصوص پیگیری مساله امام موسوی صدر تصریح کرد: اعضای اتحادیه معتقدند که امام موسوی صدر از الگوهای شاخص روحانیت روشنفکر متعهد معاصر است، لذا برخورد وظیفه میدانیم که برای اولین بار همایش دانشجویی پاسداشت اندیشههای امام موسی صدر را برگزار کنیم.
علمشاهی در ادامه سخنان خود خبر از تشکیل مجمع دانشجویان کشورهای اسلامی جهان توسط دفتر تحکیم وحدت داد و ابراز امیدواری کرد که این حرکات گامی موثر در برخورد با صهیونیست حاکم در منطقه گردد.