این عالم جلیلالقدر دروس حوزوی و دانشگاهی خود را در محضر اساتید بزرگی همچون علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی (ره) آموخت.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع امام موسی صدر مسالهای نیست که تنها به ایران مربوط باشد بلکه مربوط به کل جهان اسلام و آزادگان جهان است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سیدشهابالدین صدر روز شنبه در کنگره بینالمللی نقش امام موسی صدر در بیداری جهان اسلام که در تهران برگزار شد به تاریخچه و تحصیلات امام موسی صدر در قم، تهران و نجف اشاره کرد و افزود: این عالم جلیلالقدر دروس حوزوی و دانشگاهی خود را در محضر اساتید بزرگی همچون علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی (ره) آموخت. وی با بیان اینکه امام موسی صدر در هر مرحله از زندگی خود حرکت اجتماعی و تاسیس موسسات اجتماعی را در دستور کار خود داشت، تصریح کرد که وی موسسات مختلفی را در ایران و لبنان برای انجام امور دینی و مذهبی تاسیس کرد.
شهابالدین صدر افزود: امام موسی صدر به شدت به لزوم وجود تشکیلات و هماهنگی اعتقاد داشت و آن را از مهمترین دغدغههای حکومت اسلامی میدانست به حدی که علت عقبماندگی مسلمانان را نداشتن تشکیلات منسجم و نبود یک حکومت مقتدر میدانست. نایب رییس مجلس افزود: امام موسی صدر در لبنان مدارس صنعتی و فنی، جمعیتهای خیریه برای مبارزه با فقر، موسسات رسیدگی به وضعیت زنان، آموزشگاههای پرستاری و درمانگاههای متعددی را تاسیس کرد و تشکیل مجلس اعلای شیعه لبنان و حرکتالمحرومین که برای پرورش فکری جوانان لبنانی تدارک دیده بود نیز از نمونه فعالیتهای وی است.
صدر با بیان اینکه امام موسی صدر به شدت به گفتوگو و تعامل و همزیستی تاکید داشت، خاطرنشان کرد: وی با رهبران مسیحی گفتوگوهای بسیاری انجام میداد و تا حدی اعتماد مسیحیان لبنان را جلب کرده بود که به وی لقب مسیح لبنان را داده بودند. صدر در مورد علل ربوده شدن وی به وسیله قذافی اشاره کرد و اظهار داشت: دلایل متعددی برای این موضوع از جمله شیعه بودن وی، نقش اسراییل و انجام معامله سیاسی بیان شده است اما با توجه به نفوذ گسترده امام موسی صدر در جهان اسلام و محبوبیت وی مهمترین تهدیدی را که ابرقدرتها احساس میکردند این بود که همزمان با انقلاب اسلامی ایران محبوبیت امام موسی صدر باعث فراگیر شدن انقلاب اسلامی در دیگر کشورهای منطقه شود. نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: برخلاف بسیاری از اظهارات پیشین دولت لیبی اکنون شواهد بسیاری از حضور و زنده بودن ایشان در لیبی در دست است که یکی از آنها پزشک پاکستانی معالج امام موسی صدر است که به اعتراف وزیر اطلاعات پیشین لیبی و وزیر کشور مستعفی لیبی غیرقابل کتمان است.
وی افزود: از سال ۲۰۰۲ سازمان عفو بینالملل نیز هر سال در گزارشهای خود به این موضوع تاکید کرده و خواستار اقدام دولت قذافی شده است تا قبل از این تاریخ رهبر لیبی از این موضوع طفره میرفت اما بعد از آن مجبور شد به زنده بودن وی اعتراف کند. نایب رییس مجلس با بیان اینکه قذافی جرایم بسیاری را مرتکب شده است که باید در دادگاههای بینالمللی محاکمه شود، افزود: یکی از این جرایم ربودن امام موسی صدر است. وی در پایان اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی بر اساس احساس وظیفه خود با حساسیت این موضوع را پیگیری میکند و امید میرود در کنار تدابیر دستگاه دیپلماسی کشور در این زمینه و تضمین سلامت امام موسی صدر موفق شود.