گزارش سایت مرجعيت شيعه از این دیدار را در ادامه میخوانید.
در ابتدای این دیدار که در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۹ در دفتر معظم له صورت گرفت سرکار خانم صدر دختر امام موسی صدر و رئیس مؤسسه مذکور با تشکر از معظم له به خاطر فرصتی که در اختیار حاضران گذاشته اند، گزارشی از عملکرد مرکز ارائه کرد.
وی گفت: ما در مؤسسه دو هدف را پیگیری می کنیم، یکی جمع آوری و انتشار افکار و آراء امام موسی صدر و دیگری پیگیری قضیه ربوده شدن ایشان است که در بخش اول کارهایی صورت گرفته است و تعدادی از آثار ایشان به چاپ رسیده است.
وی گفت: کار دیگر ما که اخیراً در مؤسسه شروع کردهایم کار تاریخ شفاهی است و طبیعتاً اولین قدمی که در این رابطه برمی داریم مراجعه به دوستان اولیه و قدیمی ایشان است که با آراء و افکار ایشان آشنایی بیشتری دارند و در همین راستا خدمت حضرتعالی که از دوستان قدیمی و هم مباحثه ای ایشان هستید رسیده ایم و امیدواریم از نظرات و رهنمودهای جنابعالی استفاده کنیم.
آنگاه حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی مدظله العالی با اظهار تأسف از وضعیت نامعلوم امام موسی صدر از اقدامات صورت گرفته توسط آن مؤسسه تشکر کردند.معظم له فرمودند: «اگر چه من مدتهاست به خاطر کهولت سن و کسالت، هیچ گونه مصاحبهای را نمی پذیرم ولی از آنجایی که امام موسی صدر وضعیت ویژه ای دارد چند کلمه ای در حد یادآوری هایم صحبت می کنم».
ایشان فرمودند: «من از اول که به قم آمدم با آقای صدر آشنا شدم و منشأ آن هم شرکت مشترک ما در درس مرحوم آقای داماد و آقای بروجردی بود که این آشنایی تبدیل به دوستی مستحکم و ادامه داری گردید که هم مباحثه بودن هم بخشی از آن بود. البته ما ارتباطات مشترک دیگری هم داشتیم که از آن جمله همکاری در مجله مکتب اسلام بود که با اصرار آقای صدر بحث قرآنی آن به عهده من سپرده شد».
معظم له فرمودند: «ارتباط ما با امام موسی صدر حتی در زمانی که ایشان در لبنان بود ادامه پیدا کرد و ایشان تأکید می کردند که برای همکاری با ایشان به لبنان بروم، ولی من فقط یک بار برای دیدار با ایشان به لبنان رفتم ولی در این مدت ارتباط ما برقرار بود که این ارتباط در مسافرت های به مکه یا ایران تجدید می شد».
مرجعیت دینی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به شخصیت ممتاز امام موسی صدر فرمودند: «ایشان دارای خصوصیاتی بود که این خصوصیات به ایشان امتیاز و برجستگی خاصی داده بود و از آن جمله اخلاق و منش ایشان بود که با هر کسی که برخورد میکرد آن چنان با محبت و جذاب بود که انسان فکر میکرد این فرد از دوستان بسیار صمیمی و خاصّ ایشان است. خصوصیت دیگر امام موسی صدر تواضع او در برابر دوستان و دیگران بود که این تواضع و فروتنی زبانزد خاص و عام بود و همین اخلاق حسنه ایشان باعث شده بود که مرحوم آیت الله صدر (پدر ایشان) توجه و علاقه خاصی نسبت به ایشان داشته باشند.»
مرجعیت دینی در ادامه، ضمن پاسخ به پرسش های حاضران نکات دیگری را پیرامون جوانب مختلف شخصیت امام موسی صدر بیان کردند.