حسین میرمحمد صادقی می گوید: یکی از راهکارهای پیگیری پرونده امام موسی صدر طرح این مسئله بعنوان یک مسئله امنیت ملی است .
حسین میرمحمد صادقی میگوید: یکی از راهکارهای پیگیری پرونده امام موسی صدر طرح این مسئله بعنوان یک مسئله امنیت ملی است.
این حقوقدان که خود یکی از امضاء کنندگان نامه نخبگان به رییس جمهور برای پیگیری پرونده امام موسی صدر است، در آستانه ۹ شهریور سالروز ربوده شدن امام موسی صدر در گفتگو با خبرنگارسیاسی مهر، افزود: علاوه بر اینکه این مسئله میتواند در کمیسیون تحقیق وتفحص مجلس مطرح شود، دولتهای لبنان وایران میتوانند از نفوذشان در کنفرانس کشورهای اسلامی برای تحت فشار قراردادن لیبی از طریق دول اسلامی اقدام کند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات اخیر دولت لبنان علیه قذافی گفت: دادگاههای ایران علی اصول صلاحیت پیگیری این پرونده را ندارند چرا که جرم درخاک ایران رخ نداده و مجرم ایرانی نیست اما دولت لبنان و ایران میتوانند با تشکیل کمیته مشترک امکان بررسی راههای مختلف پیگیری این پرونده را درجوامع داخلی و بین المللی فراهم کنند.
میرمحمد صادقی توضیح داد: صدور قراربازداشت قذافی ازسوی لبنان اقدام خوبی است اما باید دید که آیا لبنان توان اجرایی کردن این قرار را دارد یا خیر؟ در هرحال برای اجرایی شدن حکم بازداشت قذافی وی یا باید به لبنان سفر کند یا به کشوری که قرارداد استرداد مجرم با لبنان دارد.
سخنگوی سابق قوه قضائیه اظهارداشت: باید تلاش شود تا مسئله امام موسی صدر را درکمیسیون حقوق بشر سازمان ملل یا دیوان دادگستری بین المللی مطرح کرد تا راهکاراجرایی این امر درکمیته تحقیق وتفحص مورد بررسی دقیق قرارگیرد.
وی افزود: بهتر است کمیتهای برای تشخیص راهکارهای اجرایی پیگیری پرونده امام موسی صدر تشکیل شود و به دولت لیبی صراحتا اعلام شود که عادی شدن روابط ایران و لیبی منوط به روشن شدن این قضیه است.
میرمحمد صادقی با اشاره به لزوم اندیشه امام موسی صدر درشرایط کنونی گفت: اداره یک حکومت دینی نیاز به افرادی دارد که هم افکاردینی داشته باشند وهم افکار روز را بشناسند و اندیشه اشخاصی چون امام موسی صدر در پیشبرد اهداف اسلامی و کشورهای اسلامی لازم وضروری است و فقدان این اندیشه درجهان اسلام کاملا احساس میشود.
این استاد دانشگاه یکی از نکات مثبت درخصوص امکان پیگیری قضایی پرونده امام موسی صدر را مستمر محسوب شدن جرم آدم ربایی از نظر کنوانسیونها و پیمانهای بین المللی دانست و اظهارداشت: بدین ترتیب تا زمانی که وضع امام موسی صدر معلوم نشده است و این جرم درحال استمرار میباشد این مسئله از شمول مرور زمان نسبت به این جرم که مانع رسیدگی و پیگیری قضایی آن شود جلوگیری میکند.
امام موسی صدر درتاریخ ۶ شهریور ۱۳۵۷ به لیبی سفرکرد و ۹ شهریور همان سال در این کشور مفقود شد اگر چه سالهای اولیه قذافی منکر دخالت خود در ربودن امام موسی صدر شد اما اسناد ومدارک موجود و اعترافات بعدی وی این ادعا را مردود کرد.