اخلاقمداري، انسانمحوري و تطابق اين دو مقوله با يكديگر توسط امام موسي صدر، ايشان را به جايگاهي رساند كه امروز ميبينيم.
عضو معاونت پژوهشی موسسه فرهنگی ـ تحقیقاتی امام موسی صدر، گفت: اخلاقمداری، انسانمحوری و تطابق این دو مقوله با یکدیگر توسط امام موسی صدر، ایشان را به جایگاهی رساند که امروز میبینیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی فرخیان طی سخنانی در همایش «طلوع ناتمام» که شب گذشته به مناسبت سیوسومین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر در حسینیه ارشاد برگزار شد، تصریح کرد: تاسیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، تاسیس آموزشگاه پرستاری، تاسیس هنرستان صنعتی جبلعامل، تاسیس جنبش امل، تاسیس حرکهالمحرومین و ارتقای سطح اجتماعی شیعیان لبنان از جمله مهمترین دستاوردها و اقدامات امام موسی صدر در فاصله کمتر از ۲۰ سال حضور در لبنان بود.
وی در ادامه به بیان ویژگیهای امام موسی صدر پرداخت و افزود: امام موسی صدر متعلق به خاندان مشهور و اصیلی بود. او با علوم حوزوی و دانشگاهی به طور همزمان آشنایی داشت. نسبت به منطقه و لبنان از شناخت بالایی برخوردار بود و با درک واقعیات و مقتضیات زمانی توانسته بود نسبت متوازنی میان سنت و تجدد برقرار کند. از سوی دیگر ضمن تحمل آرای دیگران به انجام کار تشکیلاتی اعتقاد داشت.
این عضو معاونت پژوهشی موسسه امام موسی صدر، خاطرنشان کرد: او هیچگاه منصب رسمی در دولت لبنان نداشت اما در میان سران کشورهای عرب به قدری صاحب نفوذ بود که اختلافاتی نظیر مناقشات سوریه و مصر، اختلافات مقاومت و مصر و اختلافات میان یاسر عرفات و سوریه با وساطت او حل شد.
فرخیان، اخلاقمداری، انسانمحوری و تعامل این دو مقوله با یکدیگر را سه ضلع یک مثلث در اندیشه و رفتار امام موسی صدر برشمرد و ادامه داد: رویه امام موسی صدر از لحظه ورود به لبنان، اخلاقمداری بود. این امر باید زاییده نوعی نگرش باشد و این نگرش، همان جایگاه انسان در اندیشه امام موسی صدر است. او یک روحانی کاملا انسانمدار است، منتهی نباید او را اومانیست دانست. نگاه او به کرامت انسانی است و انسانمحوری بنیان تمام رفتارهای اوست.
وی میثاق جنبش امل را مانیفست تفکر امام موسی صدر دانست و اظهار کرد: امام موسی صدر از جمله نادر افرادی است که همانطور رفتار میکند که میاندیشد. این عضو معاونت پژوهشی موسسه امام موسی صدر، گفت: امروز به امام موسی صدر نیاز داریم؛ چون در واقع به انسانهای اخلاقی نیازمندیم. جامعهٔ ما به اخلاقمداران نیاز دارد تا با اخلاق خود در دل مردم و نخبگان نفوذ داشته باشند.