وزیر امور خارجه لیبی با تکرار ادعاهای واهی و بیاساس درباره پرونده امام
موسی صدر و تبرئه کردن کشورش از مسئولیت ربوده شدن امام موسی صدر بار دیگر
ادعا کرد وی از لیبی خارج شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرحمن شلقم وزیر امور خارجه لیبی در گفتگو با روزنامه الرای العام کویت، درباره پرونده ربوده شدن امام موسی صدر رهبرشیعیان لبنان در لیبی و اینکه چرا مقامات طرابلس ابهامات این پرونده را برطرف نمیکنند، گفت: برادران لبنانی ما مرتکب اشتباه شدند، ما گفتیم که امام موسی صدر به لیبی آمد و پس از آن به ایتالیا سفر کرد بنابراین مساله به این شکل مطرح میشود و قاضی تحقیق در ایتالیا تحقیق کرده است و اعتراف کردهاند که آنها با گذرنامههای خود به رم رفته و در هتلی اقامت گزیدهاند.
وی مدعی شد: اما اینکه بیایند چنین اتهامات سختی را به لیبی با این شکل مطرح کنند از نظر ما مردود است. باید روی این فرضیه کار شود که از لیبی رفت یا نرفت؟ سه طرف لبنانی، لیبیایی و ایتالیایی دراین مساله هستند و بر این اساس ما آمادهایم اما اینکه بیایند این مساله را بر ضد افراد مشخص و معمر قذافی رهبر لیبی مطرح و اتهام وارد کنند ما نمیپذیریم.
وی در ادامه ادعاهای بیاساس خود گفت: ما میگوییم وی (امام موسی صدر) در آن زمان از لیبی رفت در زمانی که منطقه ناآرام و بحرانی بود و لبنان نیز ناآرام بود. لیبی اگر میخواست زیانی به امام موسی صدر برساند، آزارش در لبنان راحتتر بود، باید تمام مسائل و احتمالات را در نظر بگیریم و بررسی کنیم، اما اگر لیبی را متهم و محکوم کنند ما هرگز این مساله را بررسی نخواهیم کرد، حتی بررسی این مساله نیز مردود است.
به گزارش مهر، شلقم با طفره رفتن از پاسخ به این سوال که چرا لیبی در پرونده امام موسی صدر بویژه ادعای مقامات این کشور که گفتند شخصی به نام ابونضال از فرماندهان جبهه خلق فلسطین که در عراق کشته شد درمساله ناپدید شدن امام موسی صدر دست داشته است، اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید چرا اعلام نمیکنید، گفت: تمام این مسائل احتمال دارد و اظهارات و سخنان بیانگر موضع دولت لیبی نیست بلکه تحلیلها و نظرات مهم است.
وزیر امور خارجه لیبی گفت: ما حداقل این شجاعت را داریم که بگوییم اشتباه کردهایم و برای اصلاح آن اشتباه تلاش میکنیم. شایان ذکر است بر خلاف ادعاهای وزیرامور خارجه لیبی که امام موسی صدر از طرابلس به رم رفته است سازمانهای اطلاعاتی ایتالیا و انگلیس با ارائه اسناد و مدارک با رد ادعاهای لیبی تاکید کردند امام موسی صدر هرگز از لیبی خارج نشده و ادعاهای لیبی که وی وارد هتلی در رم شده است دروغ است زیرا دو نفر با جعل گذرنامه بنام امام موسی صدر خود را به جای آو جا زده بودند که افشا شد. شلقم اینکه لغو مجازاتهای بین المللی علیه این کشور یک جایزهای برای این کشور به خاطر کنار گذاشتن برنامه سلاحهای کشتار جمعی است را رد کرد و گفت: سلاحهای کشتار جمعی دیگر فایدهای ندارد آمریکا در ویتنام در مقابل پابرهنگان شکست خورد شوروی در افغانستان شکست خورد آیا فلسطین با بمب اتم آزاد میشود؟
شلقم پیش بینی کرد که ایران پرونده هستهای خود را حل و فصل خواهد کرد و آمریکا در عراق پیروز نخواهد شد. وزیرامور خارجه لیبی خطاب به روزنامه نگار کویتی گفت: در زمانی که شما کویتیها از صدام در جنگ علیه ایران حمایت میکردید ما از ایران حمایت میکردیم و کار در رابطه ما با عراق به جایی رسید که صدام ما را یک کشور غیر عرب خواند و حتی نیروهای عراقی را برای جنگ بر ضد لیبی به چاد اعزام کرد ما به ایران بر ضد صدام کمک نظامی کردیم. تمام این حرفها را زدم که بگویم رابطه ما با کویت خوب است.
به گزارش مهر، وی درباره اینکه چرا کشورهای عربی هیچ تحرکی در موضوع عراق ندارند، گفت: اعراب در حال حاضر متاسفانه گویی در روز قیامت هستند هرکس تنها به فکر خودش است خودم را بچسبم به دیگری کاری ندارم در وضعیت پراکندگی و دوری از هم قرار داریم. شلقم درباره اینکه آیا از ایران درخواست کردید که شیوه شما را در مساله افشای سلاحهای کشتار جمعی در پیش گیرد، گفت: این سخنان را شنیدهام اما سیاست لیبی که من از آن میگویم حتی آمریکا را در مساله سلاح کشتار جمعی مخاطب قرار دادیم و رسما به آنها و انگلیس گفتیم سلاح کشتار جمعی اولا هیچ فایدهای ندارد آمریکا در ویتنام مقابل کشاورزان پابرهنه شکست خورد در حالی که سلاح کشتار جمعی داشت شوروی در افغانستان در مقابل مبارزانی که سوار بر الاغ بودند، شکست خورد.
به گزارش مهر، وزیر امور خارجه لیبی گفت: آیا شما فلسطین را میخواهید با بمب اتم یا شیمیایی یا میکروبی آزاد کنید الان جنگ سرد تمام شده است دوران جهانی سازی و گسترش تعلیم و آموزش فرا رسیده است جهان در حال تغییر است سلاح کشتار جمعی یک مساله عقب ماندهای شده است ما در لیبی این را تجربه کردیم در حقیقت برای کسانی که میگویند لیبی از آنچه بر سر صدام و عراق آمد ترسید میگوییم ما این مساله را از هشت سال پیش بررسی میکردیم و میزان مفید بودن و نتیجه بخش بودن آن را بررسی کردیم، خلاصه کلام اینکه دیدگاه لیبی این است که سلاح کشتارجمعی فایده و سودی ندارد.
شلقم گفت: من نه از ایران و نه از غیر ایران سخن نمیگویم ما معتقدیم که اول باید جامعه بین الملل بر اسرائیل فشار وارد کند تا سلاحهای کشتار جمعیاش را نابود کند این مهمترین نکته است باید بدانیم که اقدام لیبی اسرائیل را عملا در تنگنا قرار داده است این تحلیل نیست بلکه اطلاعات نشان میدهد اسرائیلیها از اقدام لیبی در تنگنا قرار گرفتند اول باید این گرایش را که خاورمیانه باید از سلاح کشتار جمعی عاری شود، دنبال کنیم.