عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امروز حضور مداحان در
تریبونهایی نظیر صداوسیما از حضور روشنگرانی نظیر امام موسی صدر، طالقانی
و شریعتی بیشتر است.
«محمدتقی فاضل میبدی»، در گفتوگو با خبرنگار سرویس دیپلماتیک ایلنا با اشاره به تشکیل نهادهای جدیدی نظیر «کمیته پیگیری حقوقی پرونده امام موسی صدر در ایران»، گفت: ایجاد چنین نهادهایی در خارج از محدوده دولت میتواند در روشنشدن سرنوشت ایشان مؤثر باشد زیرا دولت یک سری محذورات سیاسی دارد که این قبیل نهادها ندارند.
وی با بیان اینکه اینگونه کمیتهها میتواند کمکی برای دولت نیز محسوب شود، گفت: اگر چه یکی دو سال است که ابطحی به دستور شخص رئیسجمهور این پرونده را پیگیری میکند اما این فعالیتها کافی نبوده و آنچنان که باید فعالیتی صورت نگرفته است.
فاضل میبدی در خصوص احیای اندیشههای اصلاحطلبانه امام صدر، گفت: برای احیای این اندیشهها باید کارهایی صورت گیرد که اولین کار، همین پیگیری حقوقی و تنویر افکار عمومی در سطح بینالمللی است.
وی افزود: کار دوم؛ ایجاد یک بنیاد فکری و فرهنگی برای تبلیغ اندیشههای امام موسی صدر است زیرا ایشان یک اندیشمند فعال سیاسی بوده و نوآوریهایی داشتهاست که باید تبلیغ شود. عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، تصریح کرد: تا زمانی که اصلاحاتی در اندیشه دینی صورت نگیرد در مسایل سیاسی و اقتصادی شاهد اصلاحات نخواهیم بود.
وی ادامه داد: اکنون در مواردی، اندیشههایی بهعنوان اسلام تبلیغ میشود که جلوی ترقی را میگیرد و به درد بشر امروز نمیخورد.
فاضل میبدی با بیان اینکه بعضی از متولیان دین سعی دارند با اندیشههای ۵۰۰ سال پیش، به مشکلات انسان امروز پاسخ دهند، گفت: اندیشههای دینی باید پاسخگوی انسان امروز باشد و امام موسی صدر به دنبال چنین اندیشههایی برای حل مشکلات انسان معاصر بود.
وی در توضیح اندیشه دینی گفت: اندیشه دینی، اندیشهای است که بتوان آن را در هر نسلی مطرح کرد اما امروز کسانی خود را متولی این اندیشهها میدانند که این موضوع را نمیفهمند.
مدرس حوزه علمیه قم تأکید کرد: امروز تنها اندیشههای امام صدر نیست که مهجور مانده است بلکه اندیشههای ناب اسلامی نظیر اندیشههای مترقی امام خمینی (س)، طالقانی، شریعتی و مطهری است که مهجور است.
وی با طرح این سؤال که چرا باید اندیشههای دینی در صدا و سیما مهجور بماند، گفت: آنچه امروز به نام اسلام در جاهایی مثل صدا و سیما ترویج میشود محدود به مداحی و نوحهخوانی است.
فاضل میبدی با تأکید بر اینکه اصلاحطلبان به انسجام لازم برای تبلیغ اندیشههای دینی نرسیدهاند، گفت: اصلاحطلبان بیش از آنکه به دنبال فعالکردن اندیشههای ناب دینی باشند به دنبال مبارزات سیاسی بودند.
وی مهمترین دلیل موفقیت امام صدر را در لبنان، انسانیکردن دین ذکر کرد و گفت: مهمترین خصوصیت ایشان جمع اندیشمندی و دردمندی بود.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، افزود: امام صدر به دنبال این بود که درد انسان را کاهش دهد و دین را مناسب زمان حاضر به انسان عرضه کند.