وزیر دفاع ایران با بیان این که شهید چمران مرد زمان ها و زندگی های گوناگون بود، گفت: اين لبناني كه با حزبالله قدرتمند امروز سر برافراشته، به بركت بذرپاشيهای شهيد چمران، امام موسي صدر و ديگر همراهان آنها است.
سردار وحیدی اظهار داشت: شهید چمران مرد زمانها و زندگیهای گوناگون بود، مردی که جبهههای مختلف فرهنگی، عقیدتی و نظامی را به هم پیوند داده و از مبارزهٔ اول تا آخرین دم پایدار بود. او دارای ابعاد مختلف وجودی بوده و همزمان عارف، معلم، عالم، فرمانده، رزمنده، هنرمند و هم پدری خوب برای خانواده و یتیمان بسیاری بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر دفاع که در مراسم بیستونهمین سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران در مسجد امام صادق (ع) عصر امروز ـ ۳۱ خرداد ماه سخن میگفت، با اشاره به اینکه عشق سوزان الهی چمران را از خود بیخود کرده بود، تصریح کرد: او آن زمانی که غم و اندوه کسانی که در مادیات گم شده بودند را میخورد و چه آن زمانی که دستان یتیمان لبنان را مینواخت و پرورش میداد و شیعیان لبنان را با عزم استوار برای مبارزه با بدترین دشمنان خدا که صهیونیستها بودند مسلح میکرد و یا زمانی که به عنوان نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع، فرمانده عملیاتهای نامنظم در خوزستان، وزیر دفاع و یا به عنوان رزمندهای شجاعانه و دلیرانه میجنگید، چمران یک چمران بود و در همهٔ صحنههای زندگی و با همهٔ پستی و بلندی، تلخی و شیرینی و شادی و غمها بر عهد خود پایبند بود.
وزیر دفاع با اشاره به اینکه شهید چمران نمونه بارز ایفای عهدی الهی بود، گفت: چگونه میشود کسی که در اوج توانمندیهای علمی و ذهنی و با شهرت فراوان باشد و بتواند این توجیه را که «مداد العلما افضل من دماء شهدا» را مطرح کند، همه چیز را رها کرده و به لبنان برود و این لبنانی که با حزبالله قدرتمند امروز سر برافراشته، به برکت بذرپاشیهای شهید چمران، امام موسی صدر و دیگر همراهان آنها است.
وی افزود: امروز حزبالله و جوانان رشید لبنان که توانستند رژیم صهیونیستی و بلکه عالم کفر را در مقابل خود به زانو درآورند، محصول همین خونها، عرقها و اشکهای پاک بود.
وزیر دفاع تصریح کرد: افکار مادیگرا چگونه میتواند بفهمد و درک کند کسی که در آمریکا آن همه زرق و برق را رها کند و به جایی بیاید که در بدترین شرایط زندگی کند. چرا که چمران میتوانست در جای دیگر جوانان را به اسلام دعوت کند؛ اما او در درجههای بالای ایمانی زندگی میکرد که بر نفس خود تسلط داشت و منجر به شکلگیری انقلاب در آنجا شد.
سردار وحیدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه شهید چمران همزمان با انقلاب به ایران بازگشت، عنوان کرد: کسانی دیگر هم از خارج از کشور ـ همهٔ ما آنها را میشناسیم ـ به همراه ایشان به ایران آمدند؛ اما ایشان کجا و آنها کجا. کسانی که رو سیاه تاریخ شدند و با وجود اینکه انقلاب خیلی به آنها میدان داد، آن نشدند که باید میشدند اما شهیدچمران کسی بود که بندها را از پا رهانده بود.
وی با بیان اینکه شهید چمران شاگرد درسی مهندس بازرگان بود، تصریح کرد: اما او مسیری را شفاف و روشن تشخیص داده و آن را انتخاب کرد. شهید چمران حتی یک دم از امام (ره) دور نشد و برخلاف آنکه برخی با تحصیل در دانشگاههای مختلف دچار ضعف هویت میشوند، صلابت شخصیت شهید چمران لحظهای او را از مسیر امام (ره) دور نکرد و بلکه خود را در خط مقدم فرمایشات ایشان قرار داد.
وزیر دفاع درباره نقش شهید چمران در شکستن محاصره پاوه خاطرنشان کرد: زمانی که پاوه در محاصره بود و قبل از صدور فرمان بسیج توسط امام (ره)، شهید چمران به همراه عدهای رزمنده، خودشان را در شرایط بسیار سخت محاصره قرار داده و با افکار، اخلاق و عمل نظامی تا آنجا مقاومت را حفظ کردند تا نیروهای بسیج بتوانند محاصره را بشکنند.
وحیدی با بیان اینکه شهید چمران در وزارت دفاع تغییرات اساسی و بنیادینی ایجاد کرد، خاطر نشان کرد: او سازمان گسترش و توسعه را ایجاد کرده و تحقیقات و پژوهش را در آنجا توسعه میدهد و سپس ستاد جنگهای نامنظم را راهاندازی کرده و عملیاتهای فرهنگی و نظامی را انجام میدادند به طوریکه افرادی که جذب میکرد تا مرز شهادت ایستادگی میکردند چرا که روح بزرگ این شهید، ترس را از وجود همه همراهانش نیز دور میکرد.
وی با اشاره به اینکه شهید چمران یک اسوه است، بیان داشت: در انقلاب اسلامی ستارگان فراوانی درخشیدند اما نور خورشید امام (ره) آنقدر قوی بود که ستارگان درخشانی که در اقصی نقاط این آسمان پاک درخشیدند را نتوانستیم ببینیم. درحالیکه اگر نبود این خورشید، میدیدید که شهید چمران خود میتوانست یک رهبر باشد اما وقتی که خورشیدی بزرگ و ستارگانی دیگر وجود داشتند، ممکن بود در شناخت این بزرگان غفلت کنیم.
وزیر دفاع با بیان اینکه شهید چمران یک حجت در روز قیامت برای اقشار مختلف جامعه است، ابراز داشت: اگر در قیامت دانشگاهیان بگویند که درگیر مسائل علمی بودیم و برای انقلاب کم گذاشتیم، فرماندهان بگویند که در حوزههای فرهنگی نتوانستیم به خوبی فعالیت کنیم و یا کسانی بگویند نتوانستیم به مستضعفان و فقیران رسیدگی کنیم، شهید چمران بر ما حجت است و خدا ما را با او مواجه میکند، چرا که او حتی خانوادهاش را آنگونه تربیت کرد که پا به پای او جنگیدند و این رمز حماسه جاودانهٔ شهید چمران بود.
وحیدی با اشاره به اینکه چمران با فرهنگ مادی آمریکا و غرب، در جبههٔ نظامی و فرهنگی با صهیونیسم و با دشمنان جمهوری اسلامی و ولایت فقیه مبارزه کرد، گفت: امروز هم وضع همینگونه است و دشمنان ما همینها هستند و چمران ملاک تشخیص ما، میزان، حجت، رمز و یک اسوه است.
وی در پایان تصریح کرد: شهید چمران روح بزرگی داشت و شاید به این مرحله رسیده بود که میتوانست بگوید من مالک نفس خود شدم. او عارفی بود که خدا را آنگونه شناخت که لحظهای از او غافل نشد، هستی را آنچنان شناخت که به غیرحق بر او تصرف نکرد و خود را آنچنان شناخت که همهٔ لحظات عمرش در مسیر حق بود.