سید محمدصادق طباطبایی (خواهرزاده امام موسی صدر) روز شنبه، هجدهم اردیبهشت ۱۳۸۹ در جمع علاقهمندان به امام موسی صدر در غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت و به پرسشهای آنان پاسخ گفت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در این دیدار همچنین خانم حورا صدر، دختر امام موسی صدر و مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر نیز حضور داشت و با مراجعهکنندگان درباره امام موسی صدر و آخرین اخبار از ایشان گفتوگو کرد.
صادق طباطبایی همچنین در این دیدار صمیمانه، از خاطرات خود با امام موسی صدر و سالهای نخست انقلاب و نیز درباره اوضاع پیش از انقلاب و اتفاقات آن سالها توضیحاتی داد.
* مسئول دفتر جنبش امل در تهران: سرنوشت امام موسی صدر، بغضی است در گلوی ما
عادل عون ابویاسر، مسئول دفتر جنبش امل در تهران هم در این روز از غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، دیدار کرد.
او در این دیدار که با حضور سید محمدصادق طباطبایی همزمان شد، با خانم حورا صدر، فرزند امام موسی صدر و مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر دیدار و گفتوگو کرد. عادل عون، همچنین در پاسخ به سؤال یکی از علاقهمندان به امام موسی صدر درباره اینکه چرا خبری از سرنوشت امام موسی صدر نمیشود و چرا در این زمینه کمکاری میشود، گفت: این بغضی است در گلوی ما.
* حضور پژوهشگر ایتالیایی در غرفه امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب
رافائل موریلو، پژوهشگری ایتالیایی که درباره خانوادههای بزرگ شیعی تحقیق و پژوهش میکند، در غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت و با دستاندکاران این مؤسسه و علاقهمندان به امام موسی صدر دیدار کرد.
وی در این دیدار با خانم حورا صدر، مدیر مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و مهدی فرخیان، مترجم و مسئول کمیته پژوهشی این مؤسسه گفتوگو کرد.
موریلو همچنین فعالیتهای غرفه مؤسسه امام موسی صدر در نمایشگاه کتاب را مثبت ارزیابی کرد و برای آزادی امام موسی صدر ابراز امیدواری کرد.
* عضو هیئت تحریریه روزنامه اطلاعات: فعالیتهای مؤسسه امام موسی صدر در اینترنت و در حوزه اطلاعرسانی قابل تحسین است
حمید یزدان پرست، عضو هیئت تحریریه روزنامه اطلاعات فعالیتهای مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در حوزه اینترنت و اطلاعرسانی را قابل تحسین دانست. وی در بازدید از غرفه امام موسی صدر، با خانم حورا صدر، فرزند امام موسی صدر گفتوگو کرد و فعالیتهای مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر را تحسین برانگیز خواند. یزدان پرست، خصوصاً درباره فعالیتهای اینترنتی و اطلاعرسانی این مؤسسه گفت: پایگاه اینترنتی مؤسسه، فعالیت خوب و مناسبی دارد و اطلاعات کافی را در اختیار بازدیدکنندگان و علاقهمندان به امام موسی صدر قرار میدهد.
* چند خبر کوتاه
سعید ابوطالب: جای شکرش باقی است
سعید ابوطالب از غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد. وی در این بازدید با خانم حورا صدر، فرزند امام موسی صدر گفتوگو کرد و گفت هرچند نسبت به سال گذشته این غرفه کوچکتر است، اما باز هم جای شکرش باقی است که همین مقدار جا را هم به امام موسی صدر اختصاص دادهاند.
*بازدید موسی اسوار از غرفه امام موسی صدر
رئیس شورای عالی ویرایش نیز عصر شنبه، هجدهم اردیبهشت از غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر بازدید کرد. موسی اسوار، با ابراز خرسندی از فعالیتهای فرهنگی این مؤسسه، ابراز امیدواری کرد که مؤسسه در امر ترجمه و ویرایش متون بتواند بیش از پیش به موفیت دست یابد.
* غلامحسین موسوی: خاطراتم از امام موسی صدر را بهزودی بازگو میکنم
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین موسوی، مترجم و پژوهشگر، از غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد. وی که مترجم مقاله «عدالت در اسلام» از امام موسی صدر است گفت: من چندین سال در دمشق در دفتر امام موسی صدر در این شهر مشغول به کار بودهام و از نزدیک با ایشان حشر و نشر داشتهام.
حجت الاسلام المسلمین موسوی خاطرنشان کرد: بنده دست خط امام موسی صدر را که به صورت تصحیح ترجمهام از مقالهٔ ایشان بود دارم و خاطرات بسیاری از ایشان دارم که بهزودی در مؤسسه آنها را بازگو خواهم کرد.
* چرا برای آزادی امام موسی صدر کاری نمیکنند؟
وقتی که چشمش به آن عدد پنج رقمی زردرنگ افتاد، گفت: سال دیگر هم ۳۶۵ تا به این عدد اضافه کنید؛ این طور که ما پیش میرویم، انگار کاری جز اضافه کردن به این عدد چند رقمی نداریم. میدانید ۱۱ هزار و پانصد و هفتاد روز یعنی چقدر!
غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، جایی است که در آن اتفاقهای خوب و توجهبرانگیز زیادی میافتد اما مسلماً یکی از جالبترین و مهمترین این مسائل، سخنان و حرفهای دل بازدیدکنندگان از این غرفه است.
یکی از مهمترین مسائلی که برخی بازدیدکنندگان به آن اشاره میکنند، کمبود محتوای تولیدشده درباره امام موسی صدر است؛ مثلاً اینکه چرا مجموعه عکسهای ایشان به صورت کامل در نرمافزاری طراحی نشده، یا اینکه چرا کتاب مستقلی درباره زندگی امام موسی صدر به صورت زندگینامه وجود ندارد.
عدهای سراغ یک وی سی دی برای معرفی امام موسی صدر میگشتند که بتوانند با تماشایش با امام و زندگی و افکارش آشنا شوند.
سیستم پیامک مؤسسه امام موسی صدر خیلیها را خوشحال کرده بود و خیلیها از اینکه به مناسبتهای مختلف پیامکی از طرف مؤسسه دریافت میکنند، ابراز رضایت میکردند و حتی نام دیگر دوستانشان را نیز امسال در فرمهای عضویت مؤسسه مینوشتند. تنوع دوستداران امام موسی صدر بسیار است؛ از وبلاگنویسانی که در فضای مجازی با امام موسی صدر آشنا شده بودند تا دانشجویان و طلبههایی که افکار امام موسی صدر را راهگشای امروز و دیروز میدانند.
در این میان، روزشماری که در چهارمین روز نمایشگاه عدد ۱۱هز ار و پانصد و هفتاد و دو را نشان میداد، به شمار روزهایی که از ربودن امام موسی صدر در لیبی میگذرد، شاید تأملبرانگیزترین واکنشها را داشت. در واقع، بهانهای بود، برای اینکه بازددیکنندگان غرفه عقده دل باز کنند و چیزی درباره سرنوشت امام بگویند.
یکی از بادید کنندگان که در جلو غرفه ایستاده بود، وقتی چشمش به آن عدد پنج رقمی زردرنگ افتاد، گفت: سال دیگر هم ۳۶۵ تا به این عدد اضافه کنید؛ این طور که ما پیش میرویم، انگار کاری جز اضافه کردن به این عدد چند رقمی نداریم. میدانید ۱۱ هزار و پانصد و هفتاد روز یعنی چقدر!
پیشنهادهایی مثل برگزاری مسابقه داستاننویسی، مسابقه شعر، راهاندازی فروم مخصوص امام موسی صدر، برگزاری بازی وبلاگی درباره امام موسی صدر و... نشاندهنده علاقه بازدیدکنندگان به انجام دادن کاری تازهتر درباره امام موسی صدر بود.
غرفه مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در سالن شبستان، راهرو ۲۸، غرفه ۶ همه روزه تا ۲۵ اردیبهشت ۸۹، پذیرای بازدیدکنندگان و علاقهمندان به امام موسی صدر است.