دختر امام موسی صدر گفت: برای امام موسی صدر آزادی انسان جزو مهمترین اصول فکری بود و در جریان درگیریهای داخلی لبنان برای آزادی اسرای درگیریها از هر طرف تلاش میکرد.
حورا صدر روز شنبه در همایش بینالمللی امام موسی صدر، انسان عقل و اخلاق در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: برای آزادی امام موسی صدر تلاشهایی شده اما ادامه اسارت ایشان نشاندهنده آن است که مجموعه پیگیریها وافی به مقصود نبوده است.
وی گفت: تاریخ معاصر لبنان گواه تلاشهای بیوقفه و خستگی ناپذیر امام موسی صدر برای ارتقا سطح زندگی انسان و از بین بردن محرومیت از جامعه لبنانی از هر قشر و دین و گروهی است و به همین خاطر است که او امام محرومان لقب گرفت.
دختر امام موسی صدر افزود: اکنون او در بند است و از آزادی محروم و جای این سووال باقی است که شکایت این محرومان را به کجا باید برد و چه کسی باید برای آزادی امام موسی صدر، مصلحی که کرامت انسانی را برای ما تعریف کرده بکوشد.
وی ادامه داد: با وجود ۳۲سال غیبت امام موسی صدر از جامعه لبنان، مجموعه فعالیتهای ۱۸ساله ایشان در لبنان هنوز منشا اثر است. او گفت: پس از گذشت ۱۱هزار و ۵۰۰روز از اسارت امام موسی صدر در لیبی هنوز منظومه فکری ایشان که در آن انسان، محوریترین موضوع است زنده و پویا و پا برجا است.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری همایش امام موسی صدر، انسان عقل و اخلاق انگیزهای برای تحقیق و پژوهش در مورد اندیشه و آرای امام موسی صدر باشد و راهی نیز برای آزادی ایشان بگشاید. امام موسی صدر در ۱۴خرداد ۱۳۰۷در شهر قم دیده به جهان گشود و پس از تحصیل در حوزههای علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل آمد و در سال ۱۳۳۲ نیز در رشته حقوق در اقتصاد از دانشگاه تهران دانش آموخته شد.
وی در سال ۱۳۳۸به دعوت مردم لبنان راهی آن دیار شد و در آن کشور سکونت گزید و نزدیک به دو دهه برای ساماندهی همه جانبه امور شیعیان لبنان و بازسازی هویت آنان تلاش فراوان کرد و تحولی چشمگیر در وضعیت شیعیان لبنان پدید آورد. او مووسس مجلس اعلای اسلامی شیعیان و جنبش امل (افواج المقاومه اللبنانیه) در کشور لبنان است که در ارتقا وضعیت شیعیان لبنان نقش اساسی داشته و پایه تشکیل مقاومت اسلامی لبنان در برابر رژیم صهیونیستی شد.
امام موسی صدر در تاریخ نهم شهریور ۱۳۵۷در ادامه سفرهای دورهای خود برای پایان دادن به بحران لبنان و تقویت مقاومت لبنان در برابر تجاوزات صهیونیستها، بنا به دعوت رسمی دولت لیبی به آن کشور سفر کرد و در همان جا هم ربوده شد. تحقیقات متعدد مقامات امنیتی لبنان و ایتالیا و همچنین احکام دستگاههای قضایی آن دو کشور نشان میدهد که امام موسی صدر به هیچ وجه از لیبی خارج نشده و در آن کشور ربوده شده است.
هر چند با پیروزی انقلاب اسلامی ایران امیدها برای آزادی امام موسی صدر افزایش یافت اما این مهم تا به امروز تحقق نیافته است. در همین ارتباط در تاریخ ۲۱اوت ۲۰۰۸سمیح الحاج قاضی پرونده ربایش امام موسی صدر در لبنان طی حکمی برای سرهنگ قذافی و چهار نفر از مسوولان دولت لیبی درخواست اعدام کرد. این پرونده همچنان مفتوح است.