همايش بينالمللي امام موسي صدر، انسان عقل و اخلاق روز شنبه در مشهد آغاز به كار كرد.
دبیر علمی این همایش در حاشیه برگزاری آن در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: این همایش یک روزه با شرکت دانشمندانی از لبنان و ایران برگزار میشود.
هادی وکیلی افزود: در همایش امام موسی صدر، شیخ مصطفی ملص، پدر آنتوان ضو و حسن قبلان از کشور لبنان شرکت کردهاند و زین الموسوی سفیر لبنان در ایران نیز در این همایش حضور داشته و سخنرانی خواهد کرد.
وی گفت: در این همایش که به همت موسسه فرهنگی، تحقیقاتی امام موسی صدر و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود پس از افتتاحیه، طی سه جلسه، ۱۰مقاله پیرامون اندیشهها، آرا و تفکرات و منش و روش امام موسی صدر توسط اندیشمندان ایرانی و لبنانی ارایه میشود.
او افزود: در این همایش تعدادی از بستگان امام موسی صدر از جمله خانم حورا صدر دختر و حمید صدر پسر ایشان حضور دارند. امام موسی صدر در ۱۴خرداد ۱۳۰۷در شهر قم دیده به جهان گشود و پس از تحصیل در حوزههای علمیه قم و نجف به درجه اجتهاد نایل آمد و در سال ۱۳۳۲ نیز در رشته حقوق در اقتصاد از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
وی در سال ۱۳۳۸به دعوت مردم لبنان راهی آن دیار شد و در آن کشور سکونت گزید و نزدیک به دو دهه برای ساماندهی همه جانبه امور شیعیان لبنان و بازسازی هویتشان تلاش فراوان کرد و تحولی چشمگیر در وضعیت شیعیان لبنان پدید آورد.
او موسس مجلس اعلای اسلامی شیعیان و جنبش امل (افواج المقاومه اللبنانیه) در کشور لبنان است که در ارتقا وضعیت شیعیان لبنان نقش اساسی داشت و پایه تشکیل مقاومت اسلامی لبنان در برابر رژیم صهیونیستی شد. با این همه، افقهای دید او جهانی است و به رشد و کرامت و تعالی انسان از هر کیش و آیینی باور دارد و به همین خاطر است که شیفتگان او در لبنان را نه فقط شیعیان که طیف گستردهای از اهل سنت و مسیحیان نیز تشکیل میدهند.
امام موسی صدر در نهم شهریور ۱۳۵۷در ادامه سفرهای دورهای خود برای پایان دادن به بحران لبنان و تقویت مقاومت لبنان در برابر تجاوزات صهیونیستها بنا به دعوت رسمی دولت لیبی به آن کشور سفر کرد و در همان جا هم ربوده شد. تحقیقات متعدد مقامات امنیتی لبنان و ایتالیا و همچنین احکام دستگاههای قضایی آن دو کشور نشان میدهد که امام موسی صدر به هیچ وجه از لیبی خارج نشده و در آن کشور ربوده شده است.
هر چند با پیروزی انقلاب اسلامی ایران امیدها برای آزادی امام موسی صدر افزایش یافت اما متاسفانه این مهم تا به امروز تحقق نیافته است.
در همین ارتباط در ۲۱اوت ۲۰۰۸سمیح الحاج قاضی پرونده ربایش امام موسی صدر در لبنان طی حکمی برای سرهنگ قذافی و چهار نفر از مسوولان دولت لیبی درخواست اعدام کرد. این پرونده همچنان مفتوح است.