بعد از مسالهٔ ربوده شدن امام موسی صدر که هدف عاملان آن حذف ایشان از
صحنهٔ سیاسی لبنان و جهان اسلام بود، عاملین تصور میکردند با صرف ادعای
اینکه ایشان احیانا در جایی ربوده شدهاند، مساله مشمول مرور زمان گردد.
صادق طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: بعد از مسالهٔ ربوده شدن امام موسی صدر که هدف عاملان آن حذف ایشان از صحنهٔ سیاسی لبنان و جهان اسلام بود، عاملین تصور میکردند با صرف ادعای اینکه ایشان احیانا در جایی ربوده شدهاند، مساله مشمول مرور زمان گردد. به این معنا که پس از مدتی این موضوع به فراموشی سپرده خواهد شد، اما واقعیت اینگونه نشد و امروز شاهدیم علیرغم تلاشهای دولت لیبی و علیرغم اینکه پولهای زیادی را در این زمینه برای ممانعت از پیگیری پروندهٔ امام موسی صدر هزینه کرده است، امروز در نقاط مختلف جهان، کمیتههای مردمی خودجوش تشکیل میشوند که شعارشان اعلام حمایت از پیگیری پروندهای است که دادستانی و مقامات قضایی لبنان به جریان انداختهاند که طی آن دولت قذافی را مسوول شناخته چند نفر از عاملان، کارگزاران و شخصیتهای برجستهٔ لیبی را به اتهام شراکت در جرم احضار کردهاند. این کمیتهها با اعلام حمایت از این حکم قضایی در سراسر دنیا حرکتهایی را با این امید که منجر به کشف حقیقت شود، انجام میدهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بالاخره در نقاط مختلف دنیا دولت قذافی با فشارهای متعدد، روبهرو شده است تا اینکه فشارهای دولت خاتمی و ملاقاتهای مستمر نمایندگان دولت ایران با پسر آقای قذافی باعث شد که پس از ۲۲-۲۳ سال این اعتراف از آنها گرفته شود که امام موسی صدر به لیبی آمده بوده است. این اعتراف البته یکی از مبانی ومستندات عدیده مقامات قضایی لبنان است که البته مدارک دیگری نیز وجود دارد که اینجا جای شرح بیشتر آن نیست.
صادق طباطبایی در ادامه افزود: اما به نظر من اتفاق جالبی که رخ داده این است که گروههایی که با هدف پیگیری مسالهٔ امام موسی صدر تشکیل شدهاند، به هیچکدام از دستهجات و گروههای سیاسی وابسته نیستند و هدف آنها اینگونه که در بیانیهشان آمده، احیای اندیشهٔ امام موسی صدر و احقاق حقوق نادیده گرفته شده ایشان است.
طباطبایی در ادامه در تشریح اندیشههای امام موسی صدر گفت: این گروهها در اندیشهٔ امام موسی صدر واقعیتی را یافتهاند که از خدمت به انسانیت، صیانت از آزادی، پاسداشت صلح و دوستی حکایت میکند. به این معنا که آنها دیدند که امام موسی صدر این ارزشهای انسانی را در جامعه متکثر لبنان درعمل به منصهٔ ظهور رساندند.
وی در ادامه یادآور شد: بنابراین گروهی از اندیشمندان و نخبگان سیاسی کشورهای مختلف جهان و از جمله ایران به تشکیل کمیتههایی در جهت پیگیری پروندهٔ امام موسی صدر مبادرت ورزیدهاند.
خواهرزادهٔ امام موسی صدر در ادامه خاطرنشان کرد: حتما شنیدهاید که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در نظر دارد مسالهٔ امام موسی صدر را از کانالهایی که برای آنها مقدور است در چارچوب مقررات و آئین نامههایشان پیگیری کنند.
به عقیدهٔ صادق طباطبایی، حرکات رخ داده، گام جدیدی است که او از آن به عنوان یک «بهمن» تعبیر میکند ومعتقد است که مدتها این حرکتها تنها از طریق خانوادهٔ امام موسی صدر و بدون حمایت کشورها و قدرتها و تنها با تلاش شخصی آنها پیگیری میشده و با به خطر انداختن خودشان همراه بوده است، همین که اینک گامهای ارزندهای مستقل از خانوادهٔ امام صدر برداشته میشود نقطهٔ امیدی است تا پیگیری این مساله در محافل و سازمانهای بینالمللی پای دول اسلامی را نیز به این عرصه باز کند.
وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران اولین دولت اسلامی به معنی واقعی کلمه در جهان است که به حق مدعی پاسداری از کرامت انسانی، حفظ ارزشها و اصالتهای الهی است و ملزم به حمایت از شهروندان خود است. به این ترتیب انتظار میرود که تصمیم سازان سیاست خارجی ایران خط قرمزی را که امام خمینی از ابتدا در ارتباط با لیبی با صراحت کامل اعلام داشتند و در رهنمود مقام رهبری نیز منعکس گشته دراین زمینه درنظربگیرند. امام خمینی از همان ابتدا بر لزوم پیگیری قضیه آقای صدر ولو به قیمت قطع روابط دیپلماتیک با لیبی تأکید میکردند.
وی گفت: همه تکلیفهایی که در سالهای اول انقلاب، امام (ره) برای دولتمردان تعیین کردند به این منظور بود که «معمای صدر» با رهائی ایشان حل شود اما همهٔ این اقدامات وخصوصا پیگیریهای مجدانه نماینده ویژه رئیس جمهور خاتمی و هم چنین فعالیتهای خاندان امام صدر تا کنون صرفا به اعتراف جناب قذافی مبنی بر «گم شدن امام صدر در یک سفر رسمی به لیبی» منجر شده است که البته دستاورد گرانبهائی است چون مهر ابطالی است بر ادعاهای ربع قرنه رهبری لیبی مبنی بر خروج امام صدر از لیبی و نیز دلیلی است بر مجعول بودن مدارکی که برای اثبات ادعاهای واهی خود ارائه میکردند. همچنین این اعتراف بهترین سند و پشتوانه حقوقی برای پیگیری قضائی این ماجرا در محاکم بین المللی مبتنی براصول حقوق بین الملل عمومی و خصوصی است. چون از یک سو ایشان به عنوان یک شهروند ایرانی مورد تعرض مقامات رسمی دولتی بیگانه واقع شده و از سوی دیگر شخصیت حقوقی ایشان به عنوان یک رهبر والا مقام دینی و سیاسی هدف توطئه قرار گرفته است.
وی در ادامه در تشریح اعتراف قذافی درخصوص پروندهٔ امام موسی صدر یادآور شد: قذافی در نهایت اعتراف کرد که امام موسی صدر به عنوان میهمان رسمی ایشان به لیبی آمده و در لیبی ربوده شده است.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد این پیگیریها به نتیجه برسد و افزود: اعلامیهٔ امروز کمیتهٔ ایرانی پیگیری قضایی پرونده امام موسی صدریکی از نتایج فعالیتهایی است که طی دو سه سال اخیر به اوج خود رسیده است این اعلامیه از سوی گروهی از نخبگان صادر شده است که پس از بیانیهٔ معروف مراجع تقلید، بزرگان سیاسی، هنرمندان، نویسندگان سینما گران و... خطاب به رئیس جمهور برای پیگیری این پرونده انتشار یافت.
وی افزود: من خوشبینانه به این مساله میاندیشم و امیدوارم بزودی اخبار دلگرمکننده تری بشنویم.
طباطبایی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مبنی براینکه آیا خانوادهٔ امام موسی صدر نیز در تشکیل کمیتهٔ پیگیری حقوقی پروندهٔ امام موسی صدر دخیل هستند، گفت: خیر. تا آنجا که من خبر دارم در تشکیل این کمیته اعضای خانواده حضور ندارند اما به طور مسلم هرگونه سندی مربوط به پروندهٔ امام موسی صدر از سوی خانواده در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت.