امام موسی صدر طی سالهای زندگی در لبنان همواره در تلاش بود تا در ميان شيعيان و اهل سنت و مسيحيان پيوند برقرار سازد تا همه بتوانند در كنار هم در جهانی بهتر زندگی كنند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) شعبه خراسان رضوی، دکتر «علیرضا عاشوری»، رییس دانشگاه فردوسی مشهد، شنبه هشتم اسفند ماه در همایش بینالمللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق» که در محل دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه فردوسی برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: افسوس که گرفتاریها و مشغله زیاد کاری و همچنین وقوع جنگهای داخلی لبنان مجال نداد تا امام موسی صدر اندیشههای خود را به رشته تحریر درآورد.
وی با بیان اینکه شیوه تفکر و زندگی امام موسی صدر در طول سالهای مسئولیت وی در لبنان میتواند حلال و راهگشای مشکلات امروزی ما باشد، اظهار کرد: ما امروز در این همایش گرد هم آمدهایم تا با مراجعه به سخنان و عملکرد امام موسی صدر، منظومه فکری او را استخراج، بررسی و به نسل جوان معرفی کنیم چرا که شیوه تفکر وی حلال و راهگشای مشکلات امروزی جامعه ما است.
وی افزود: امام موسی صدر خود را وقف کمک به ارتقای جامعه انسانیت کرد زیرا عقیده داشت ایمان به انسان، بعد زمینی ایمان به خداست و در مدت زمان زندگی در لبنان، تلاش تا آنجایی که حتی یک محروم، چه شیعه و چه سنی و چه حتی مسیحی باقی نماند را سرلوحه کار خویش قرار داد.
عاشوری ادامه داد: امام موسی صدر اعتقاد داشت که جهل، اساسیترین علت محرومیت محرومان است، از این جهت کوشید تا سطح آگاهی، بصیرت و دانش محرومان را ارتقاء دهد.
وی یادآور شد: امام موسی صدر همه جهانیان را به دیده احترام مینگریست و با سفر به اروپا، آفریقا و شوروی سابق از نزدیک با شرایط جهانی آشنا شد و به همین علت، حیطه اثرگذاری او از مرزهای لبنان گذشت.
رییس دانشگاه فردوسی گفت: امام موسی صدر بخش مهمی از تلاشهای خود را صرف ساختن جامعهای مقاوم و ایجاد مقاومت و رسیدگی به مناطقی کرد که در اثر اومانیسم غربی و همچنین جنگهای داخلی به ویرانی کشیده شده بود.
وی در پایان از دولتهای ایران و لبنان خواست تا شرایطی را فراهم کنند که به توصیه امام خمینی (ره) روزی فرا رسد که امام موسی صدر بازگردد و در کنار هم در قدس نماز بخوانیم.