به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد خبري همايش بينالمللي امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق، در نخستين نشست تخصصي اين همايش كه صبح امروز آغاز شد، سهيلا پيروزفر، مقاله خود را با عنوان «پديده فهم قرآن از ديدگاه امام موسي صدر» ارايه كرد.
وی در این مقاله ضمن بازگویی خلاصه آرای برخی از دانشمندان درباره فهم متون مقدس و کشف معنی و مقاصد آن، با استناد به آنچه امام موسی صدر برای هانری کربن مرقوم یا در مقامهای دیگر بیان کردهاند، نتایجی را استخراج کرد.
پیروزفر در این مقاله، برخی از آرای تفسیری امام موسی صدر را به عنوان مبانی مشترک مفسران قرآن با هرمنوتیک کلاسیک و برخی را هم به عنوان امتیازات شیوههای فهم مفسران شیعه نسبت به دیگران برشمرده است.
این پژوهشگر قرآنی در مقاله خود، با اشاره به اینکه امکان فهم و تفسیرپذیری قرآن، مؤلف محوری، روشمندی، توجه به زبان خاص قرآن علاوه بر رعایت شیوه رایج در زبان و جاودانگی از ویژگیهایی است که درباره فهم آیات قرآن مطرح شده، بیان کرده است: امام موسی صدر، به وجود یک معنای نهایی در همه آیات قایل نیست و نسبیت فهم را به صورتی خاص میپذیرد.
پیروزفر اشاره کرد: امکان فهم برتر نسبت به گوینده و ثبات و تغییرناپذیری معنا، از دیدگاه امام موسی صدر، رد شده است. بنا بر این گزارش، مقاله پدیده فهم قرآن از دیدگاه امام موسی صدر که به بخشی از آرای امام صدر در زمینه تفسیر قرآن است، اختصاص دارد و بیشتر بر اساس مقدمهای است که امام موسی صدر، بنا به درخواست مترجم عربى کتاب «تاریخ فلسفه اسلامى» اثر هانری کربن، فیلسوف بزرگ فرانسوى و استاد فلسفه دانشگاه سوربن پاریس نگاشته است.
امام موسی صدر در این مقدمه، به طرح دیدگاههای هانری کربن، در خصوص تفسیر آیات قرآن، امامت و ولایت، امام غایب، خاتمیت و تصوف میپردازد و دیدگاههای خود را با تکیه بر آیات و احادیث مطرح میکند.
همایش بینالمللی امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، امروز شنبه، هشتم اسفند ۱۳۸۸ در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اندیشمندان و شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی در حال برگزاری است.