جرج خضر اسقف مسیحیان ارتدکس استان جبل لبنان گفت: امام موسى صدر رهبرشیعیان لبنان از تعصب گرایى و یکسونگرى به دور بود.
خضر روز چهارشنبه و به مناسبت بیست و ششمین سال ربوده شدن امام صدر در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: رهبر شیعیان لبنان مرد اندیشه و عمل بود و جهاد را در همه عرصه های زندگی در ستیز با محرومیت و فقر و کوشش برای اعتلا و سربلندی انسان دنبال میکرد.
وی با اشاره به محبوبیت امام صدر نزد مسیحیان اضافه کرد: رهبر شیعیان لبنان در سال۱۹۷۴ میلادی در آیین ویژه روزه داری کشیشان کاتولیک برای ایراد سخنرانی و طرح موضوع های اخلاقی به کلیسای «کبوشیه» بیروت دعوت شد و برای آنان موعظه کرد.
خضر گفت: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر نمایان میشود که بدانیم مسیحیان کاتولیک در آیین روزه داری جز به مقام های کلیسا اجازه سخن گفتن نمیدهند، اما امام صدر از چنان جایگاه و منزلتی برخوردار بود که در این مراسم شرکت کرد و سخنان او در زمینه پیوند مشترک اسلام و مسیحیت نظر شرکت کنندگان را به خود جلب کرد.
وی خاطر نشان کرد: ارایه اندیشه شفاف و روشنگرانه امام صدر در کلیسای کبوشیه برای بسیاری از مسیحیان تداعی موعظه حضرت مسیح (ع) برای پیروانش راداشت.
خضر افزود: امام صدر در یکی از شبهای ماه رمضان تا دیر هنگام نزد من بسربرد و بسیاری از بندهای اساسنامه جنبش محرومان را تدوین کرد. وی اضافه کرد: جنبش محرومان بر ایمان حقیقی به خدا و انسان و آزادی و کرامت تاکید دارد و با هرگونه ستم اجتماعی و کوشش برای ایجاد دو دستگی به جنگ برخاسته است.
این اسقف مسیحی در بیان فروتنی امام صدر اظهار داشت: به یاد دارم یک روز در سخنرانی که امام صدر نیز حضور داشت من در سخنانی گفتم خداوند، یگانه فرزند خود مسیح را برای نجات انسان به زمین فرستاد اما امام صدر بیدرنگ به سخنان من اعتراض نکرد و فردای آن روز در همان مجلس بیآنکه بطور مستقیم سخنان مرا به نقد کشد، این آیه قران را خواند که خداوند از رگ گردن به آدمی نزدیکتر است و پیامبران از سوی خداوند ماموریت نجات و راهنمایی بشر را دارند.
این اسقف اضافه کرد: تاکید امام صدر بر لزوم گفتوگو میان اندیشمندان مسلمان و مسیحی و کوشش های بسیار او در این راه نقطه مقابل افرادی مانند «ساموئل هانتینگتون» نظریهپرداز برخورد تمدنها بود که با هرگونه روح دوستی و تعامل انسانی سر ناسازگاری دارند.
امام صدر روز۳۱ اوت ۱۹۷۸ میلادی ۹ (شهریور۱۳۵۷ خورشیدی) در جریان سفر رسمی به لیبی ربوده شد و از آن زمان اطلاعی از سرنوشت وی در دست نیست.