اکنون بيش از هر زماني فقدان او و نگرش كارآمدش را در ميان خودمان و جوامع اسلامي احساس ميكنيم.
حسین ناصری مقدم، در بخشی از همایش «امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق» مقالهٔ خود را با عنوان «اصل سهولت و مدارا در اندیشه و سیرهٔ امام موسی صدر» ارایه کرد و به این بعد از شخصیت امام موسی صدر پرداخت.
به گزارش ستاد خبری همایش بینالمللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق»، در دومین نشست تخصصی این همایش که بعداز ظهر امروز آغاز شد، دکتر حسین ناصری مقدم، دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد درباره «اصل سهولت و مدارا در اندیشه و سیرهٔ امام موسی صدر» سخن گفت و به ارایه مقاله خود در این باره پرداخت.
وی در این مقاله دو جنبه اصل سهولت را از جلوههای بارز شخصیت امام موسی صدر، دانسته و آورده است: ایشان در مقام بیان احکام دینی و استنباط، همواره به رعایت روح و جوهره تسهیل، التفات داشت و نیز در بُعد رفتاری، با دگراندیشان به غایت، سهلگیر و باسماحت بود.
نویسنده این مقاله با اشاره به اینکه بیش از سه دهه از ربوده شدن ناجوانمردانه اسوه آزاداندیشی و سماحت و تندیس اخلاق و مدارا، امام موسی صدر میگذرد، اشاره کرده است: اکنون بیش از هر زمانی فقدان او و نگرش کارآمدش را در میان خودمان و جوامع اسلامی احساس میکنیم.
وی افزود: یکی از بارزههای شخصیتی امام صدر، نگاه سهولتورزانه او نسبت به دین و تعالیم دینی بود که سبب شد در میان پیروان ادیان، گروهها و مکاتب فکری از جایگاه بلندی برخوردار باشد.
دکتر ناصری مقدم در مقالهاش با اشاره به بخشهایی از سخنان امام موسی صدر در این زمینه، به بررسی مفهوم تسامح و سهولت در لغت و متون دینی و جنبههای گوناگون این مفهوم پرداخته است.
وی قسمت اصلی مقاله خود را به دو بخش «امام موسی صدر و اصل سهولت احکام» و «امام موسی صدر و سیاست تسهیل و مدارا» تقسیم کرده و در هر بخش ضمن بیان جملاتی از امام موسی صدر، به تشریح موضوع پرداخته است.
گفتنی است همایش بینالمللی «امام موسی صدر؛ انسان عقل و اخلاق» به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، امروز شنبه، هشتم اسفند ۱۳۸۸ در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور اندیشمندان و شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی در حال برگزاری است.