خانواده امام موسي صدر، قاطعانه اعتقاد دارد امام موسي صدر زنده است و همه تلاش خانواده بر اين اساس استوار است.
نشست خبري همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق» با حضور دبير علمي اين همايش، عضو کميته پژوهشي و نماينده مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر، دوشنبه در دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر،هادي وکيلي در نشست خبري همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق» گفت: مقدمات برگزاري اين همايش از حدود يک سال پيش آغاز شد و دانشگاه فردوسي مشهد با همکاري مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر تصميم به برگزاري اين همايش گرفت.
وي افزود: امام موسي صدر، عالم و رهبر و مجاهدي فعال در عرصههاي علمي، سياسي و اجتماعي در جهان اسلام و خصوصاً در لبنان است و تا به حال کارهاي مکتوب و شفاهي فراواني درباره فعاليتهاي ايشان انجام شده است. وکيلي گفت: طي مذاکراتي که ميان دانشگاه فردوسي مشهد و مؤسسه امام موسي صدر در تهران، انجام شد، بر اين مسئله توافق شد که انديشههاي ايشان بايد مورد مطالعه و بررسي بيشتر دانشگاهيان و استادان حوزه و دانشگاه در داخل و خارج کشور قرار گيرد و براي نيل به اين هدف، تصميم به برگزاري اين همايش در مشهد گرفتيم.
وي افزود: اين همايش تا کنون مورد حمايت بسياري از مديران، استادان و علاقهمندان به امام موسي صدر قرار گرفته است؛ زيرا انديشههاي ايشان هنوز هم فعال و سيال در جهان اسلام پيش ميرود.
وکيلي ضمن آرزوي آزادي امام موسي صدر و مشخص شدن سرنوشت وي افزود: اميدواريم در آيندهاي نزديک و پس از بازگشت ايشان از اين هجرت ناخواسته، سخنان و انديشههاي ايشان را از زبان خودشان بشنويم.
ولي در هر صورت، هماکنون لازم است ما انديشهاي ايشان را مورد کنکاش و بررسي قرار دهيم. وي درباره مقالات ارسالشده براي اين همايش توضيح داد: تا کنون بيش از سي مقاله از داخل و خارج از کشور به دبيرخانه همايش «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق» ارائه شده است و شماري از انديشمندان لبناني نيز براي ارائه مقاله اعلام آمادگي کردهاند.
دبير عملي همايش افزود: دکتر محمد سماک، از انديشمندان اهل سنت و استاد رائد شرف الدين، انديشمند برجسته لبناني و از فرزندان علامه سيدعبدالحسين شرفالدين نيز براي حضور و سخنراني در اين همايش اعلام آمادگي کردهاند و ما اميدواريم بتوانيم از حضور کشيشهاي برجسته لبناني نيز در اين همايش بهرهمند شويم.
وي گفت: اميدواريم کتاب مجموعه مقالات اين همايش نيز تا پيش از برگزاري همايش آماده و در روز همايش از آن رونمايي شود.
وکيلي درباره برنامههاي همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق» گفت: در اين همايش چهار سخنراني و هشت ارائه مقاله خواهيم داشت.
در ادامه مهدي فرخيان، عضو کميته پژوهشي مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدردر سخناني گفت: همايشهايي که براي امام موسي صدر برگزار ميشوند، نوعي مهندسي معکوس براي فهميدن و درک پشتوانه انديشهاي موفقيتهاي ايشان است.
مهدي فرخيان افزود: امام موسي صدر از خانوادهاي شهره به علم، به دنيا آمد. پدر ايشان و پدر بزرگشان و جدشان از مراجع و بزرگان جهان تشيع بودهاند.
وي افزود: خود امام موسي صدر نيز، تحصيلکرده حوزه و دانشگاه در رشته «حقوق در اقتصاد» هستند و هنگامي که ايشان براي بهرهمند شدن از محضر اساتيدي چون آيتالله العظمي خويي از قم به نجف رفت، اساتيد ايشان به اجتهاد وي اذعان داشتند.
فرخيان ادامه داد: بنابراين، با شخصيتي اسلامشناس مواجهيم که در حدود سي سالگي به لبنان رفت و وارد فعاليتهاي دامنهدار سياسي و اجتماعي شد که دستاوردهاي فراوني براي لبنان و به ويژه شيعيان اين کشور داشت. عضو کميته پژوهشي مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر، درباره برگزاري همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق»، نيز گفت: در حقيقت همايشهايي که براي امام موسي صدر برگزار ميشوند، نوعي مهندسي معکوس براي فهميدن و درک پشتوانه انديشهاي موفقيتهاي امام موسي صدر هستند. وي خاطرنشان كرد: پيش از اين، چهار همايش با همکاري مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر در ايران برگزار شده است که نخستين آنها سال 1378 در دانشگاه مفيد قم، دومي در سال 1381 در دانشگاه تهران، سومي در سال 1383 در دانشگاه شهيد بهشتي تهران و همايش چهارم در سال 1386 در دانشکده الهيات دانشگاه تهران برگزار شده است و اکنون در آستانه پنجمين همايش هستيم که در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار خواهد شد. فرخيان همچنين در پاسخ به خبرنگاران، با بيان اينکه متأسفانه روابط ايران و ليبي هيچگاه تا اين حد نزديک و صميمي نبوده است، گفت: سؤال امروز مؤسسه امام موسي صدر اين است که آقاي متکي، وزير امور خارجه در سفرش به ليبي، تا چه اندازه به مسئله ربودن امام موسي صدر ميپردازد. وي در بخش پرسش و پاسخ نشست خبري همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق» در پاسخ به سؤالي در رابطه با اطمينان به زنده بودن امام موسي صدر نيز گفت: در طول اين سي سال به طور مستمر اخبار و شواهد و قرايني وجود داشته است که نشان ميدهد امام موسي صدر همچنان در زندانهاي ليبي به سر ميبرند. وي افزود: اين اخبار به حدي بوده است که خانواده امام موسي صدر، قاطعانه اعتقاد دارد امام موسي صدر زنده است و همه تلاش خانواده بر اين اساس استوار است. عضو کميته پژوهشي مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي امام موسي صدر همچنين گفت: حضرت امام خميني (ره) با اينکه قذافي دوستان پرنفوذي در ايران داشت، هيچ گاه اجازه نداد قذافي به ايران بيايد. وي افزود: خانواده امام موسي صدر همواره در حال رايزني با دولت و مجلس و فشار آوردن براي بازگرداندن امام موسي صدر بوده است. بر اساس اين گزارش همايش بينالمللي «امام موسي صدر؛ انسان عقل و اخلاق»، هشتم اسفند 1388 در سالن آمفي تئاتر دانشکده علوم اداري و اقتصادي دانشگاه فردوسي مشهد برگزار خواهد شد و پژوهشگران تا دهم بهمن 1388 فرصت دارند مقالات خود را در محيط word و به آدرس اينترنتي hamayesh@imamsadr.ir يا به دبيرخانه همايش به آدرس: مشهد، دانشگاه فردوسي، دانشکده ادبيات و علوم انساني، ارسال کنند.