همايش بين المللي با عنوان "امام موسي صدر انسان عقل و اخلاق" روز هشتم اسفند ماه آتي در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار مي شود.
دبیر علمی این همایش روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران هدف آن را تبیین افکار و اندیشههای امام موسی صدر در جامعه و از جمله بین جامعه دانشگاهی و صاحبنظران فرهنگی و علمی و اتخاذ راهکارهای مناسب مطالعه علمی و پژوهشی این اندیشهها بین نخبگان دانشگاهی دانست.
دکتر هادی وکیلی گفت: مقدمات برگزاری این همایش از یک سال پیش، از سوی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد و به این منظور مذاکراتی با مووسسه تحقیقاتی امام موسی صدر در تهران انجام شد.
وی افزود: بر اساس پی گیریهای در حال انجام علاوه بر مدعوین داخلی، تعدادی از صاحبنظران از سایر کشورها مانند اساتید دانشگاهها و کشیشهای مسیحی لبنان نیز در این همایش شرکت میکنند.
او ادامه داد: امام موسی صدر یکی از عالمان و رهبران مجاهد و فعال در عرصههای علمی، سیاسی و اجتماعی در جهان اسلام از جمله در لبنان بود که در مورد شخصیت، فعالیتها و موفقیتهای وی در دوران قبل از پیروزی انقلاب تاکنون کارهای مکتوب و شفاهی فراوان انجام شده است.
دبیر علمی «همایش بین المللی امام موسی صدر انسان عقل و اخلاق» گفت: علاقه مندان و صاحبنظران میتوانند مقالات خود را حداکثر تا تاریخ ۱۵ بهمن ماه آتی در موضوعهای «تأثیر سیره معصومان بر اندیشه و عمل امام موسی صدر، هویت بخشی به شیعیان لبنان در پرتو معارف رضوی، انسان در منظومه فکری امام موسی صدر و امام موسی صدر و توسعه اجتماعی و نهادساز» ی به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
وی سایر موضوعهای فراخوان مقاله این همایش را «توانمندسازی و مسوولیت بخشی به جوانان، نقش نوین زنان در خانواده و جامعه لبنان، همزیستی میان پیروان ادیان مختلف و فرهنگ گفتوگو با مخالفان از نگاه امام موسی صدر، فرآیند نیرومندسازی مقاومت در برابر تجاوزات اسراییل، علم و دین دو بال وحدت، نسبت دین با عقل، علم، اخلاق و سیاست در اندیشة امام موسی صدر» ذکر کرد.
وکیلی از علاقه مندان خواست مقالههای خود را با به صورت تایپی در محیط word به آدرس اینترنتی Hamayesh@imamsadr.ir یا به دبیرخانه همایش به آدرس: مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ارسال کنند. امام موسی صدر در سال ۱۳۰۷ شمسی (۱۳۴۳ ق) در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود.
پس از تکمیل دروس مقدماتی، از محضر علمی و معنوی آیات عظام سیدصدرالدین صدر (پدرش)، سیدمحمد محقق داماد، سیدحسین بروجردی و امام خمینی (ره) کسب فیض کرد و سپس عازم نجف اشرف شد و از محضر عالمان و فقیهان آن دیار نیز بهرهمند گردید و به درجه اجتهاد نائل آمد.
امام موسی صدر پس از وفات آیت اللَّه سیدعبدالحسین شرف الدین، رهبری شیعیان لبنان را به عهده گرفت و آنان را از وضعیت ناهنجار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی رهایی بخشید و در برابر دسیسه های دشمنان اسلام در تشکیلات «حرکت المحرومین» متشکل ساخت.
این مجاهد نستوه و خستگیناپذیر با هدف ایجاد اتحاد بین اعراب، جلب حمایت کشورهای عربی، متقاعد ساختن آنان به منزوی کردن اسراییلِ متجاوز، تحریم هرگونه رابطه با اشغالگران فلسطین و به منظور تقویت جنبش محرومین به کشورهای مختلف سفر میکرد.
وی در سوم شهریور سال ۱۳۵۷ و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی شد و در روز نهم شهریور ربوده شد. تحقیقات دستگاههای قضایی دولتهای لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان و سایر تحقیقات انجام شده ادعای رژیم لیبی مبنی بر خروج وی از آن کشور و ورودش به رم را بطور رسمی رد میکند.
در این میان قرائن متعددی حکایت از آن دارد که امام موسی صدر همچنان زنده بوده و چون برخی دیگر از علمای اسلامی، شرایط زندان حبس ابد را میگذراند و خبری که در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۰ از سوی سایت «جبهه نجات ملی لیبی» بر روی شبکه جهانی اینترنت منعکس شد، مدعی آن است که امام موسی صدر توسط برخی زندانبانان «زندان ابوسلیم» شهر طرابلس مشاهده شده و زیر نظر دستگاههای امنیتی لیبی و در مکانی بسیار ویژه در آن کشور نگهداری میشود.