در روزهای اخير، خانواده امام موسي صدر در لبنان و ايران، نامه ای برای مراجع نوشته اند که گله آميز، دردمندانه و منتقدانه است.
به گفته عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، خانواده امام موسی صدر در نامهای گله آمیز به مراجع عظام از عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور درباره ارتباط با لیبی انتقاد کردهاند.
به گفته مهدی فیروزان، داماد امام موسی صدر و عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام صدر «در روزهای اخیر، خانواده امام موسی صدر در لبنان و ایران، نامهای برای مراجع نوشتهاند که گله آمیز، دردمندانه و منتقدانه است.»
بنا بر اظهارات وی علت نوشتن این نامه این است که در طول این سالها، خانواده از عملکرد حکومت لیبی تصویری دارد که بارها در جلسات خصوصی و رسانهها، آن را برای مقامات ایران توضیح داده و بیان کرده است به نظر خانواده، دولت لیبی، دولتی قابل اعتماد نیست و هرگونه همکاری درباره هر مسالهای، با لیبی خلاف منافع و امنیت کشور است.
فیروزان افزود: هرچند خانواده، فارغ از قضیه امام موسی صدر نیز این ارتباط را به مصلحت نمیداند، اما معتقد است دولت باید درباره قضیه ربودن امام موسی صدر، به عنوان شهروندی ایرانی، دفاع جدی کند. وی با بیان اینکه «خانواده امام موسی صدر به دستگاه دیپلماسی کشور منتقد است»، افزود: این خانواده معتقد است با وجود اینکه مقامات مسئول گفتهاند هم روابط ایران و لیبی را گسترش میدهیم و هم قضیه را پی گیری میکنیم، ما فقط شاهد ایجاد روابط بودهایم و به مسئله پی گیری پرداخته نشده است.
فیروزان در پایان گفت: به اعتقاد ما، این مسئله از دست دادنشان دفاع از حقوق شهروندی است; زیرا جایگاه و منزلت هر کشوری به میزان دفاعی است که از حقوق شهروندانش دارد و آنچه در نامه خانواده امام موسی صدر به مراجع آمده نیز، اعلام نگرانی از اوضاع موجود و بیان دردمندانه انتقادهای خانواده نسبت به این مساله بوده است.
نامه منتشرنشده امام موسی صدر به خواهرزاده
همچنین روز شنبه برخی سایتها نامه منتشر نشدهای از امام موسی صدر روز خروجیهای خود قرار دادند. این نامه به صورت صوتی از سوی امام موسی صدر خطاب به دکتر صادق طباطبایی -خواهرزاده ایشان- هنگام عزیمت به آلمان برای ادامه تحصیل بر روی نوار ضبط، و همراه او شده است. در قسمتی از نامه امام موسی صدر، بنیان گذار جنبش امل لبنان که توسط دکتر طباطبایی در اختیار سایت خبرآنلاین قرار گرفته است، آمده: امتحانات خود نمونه زندهای از حساب الهی است و همچنین شاهد صدقی بر نتیجه اعمال ما در سعادت زندگی ماست.
در ادامه این نامه آمده است: همه افعال و اقوال و حالات، در کتاب الهی یعنی این ضبط صوت بزرگی که همه چیز را در خود ضبط میکند، مسجل و یادداشت میشود. همه چیز محفوظ میماند تا روز حساب. این نامه در ادامه میافزاید: مقصود من از روز حساب نه تنها حساب قیامت است و جزای الهی! مقصود حساب زندگی نیز هست. در لیبی ناپدید شد امام موسی صدر، در سوم شهریور ۱۳۵۷ در آخرین مرحله از سفرهای دورهای خود به کشورهای عربی و تلاش برای پایان دادن به جنگ داخلی لبنان و جلوگیری از تجاوزات اسرائیل، طی دعوت رسمی معمر قذافی، در حالی که حدود هفت سال از قطع رابطه ایران با این کشور میگذشت به لیبی رفت و در روز نهم شهریور در آن کشور، ربوده شد.
علی رغم تلاشهای ایران تاکنون خبر رسمی از این روحانی ایرانی در دست نیست. اولین اقدام ایران برای پیگیری سرنوشت چهارمین فرزند آیت الله صدر به امام خمینی (ره) باز میگردد. حتی امام خمینی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در پاسخ به درخواست معمر قذافی برای سفر به ایران گفت که میتواند به ایران سفر کند، اما باید به همراه امام صدر بیاید. در دولت هاشمی رفسنجانی از سرهنگ قذافی دعوت شد تا به ایران بیاید ولی رهبر لیبی به علت تاثیر پرونده امام صدر بر این سفر هرگز نتوانست بر آرزوی خود جامعه عمل بپوشاند.
با روی کار آمدن دولت اصلاحات اگرچه بین سید محمد خاتمی و امام صدر یک نسبت فامیلی نیز وجود داشت تلاشهای وی به نتیجهای نیانجامید. بر اساس گزارش خبرآنلاین پیگیریهای ایران در دولتهای نهم و سپس دهم به اذعان بسیاری به کمترین سطح خود رسید. چنانچه که در ماه گذشته طی سفر منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان به لیبی مسئله امام صدر مطرح نشد.