دیده بان حقوق بشر علی رغم انتقادات شدید خود از قذافی، از امام موسی صدر روحانی ایرانی زندانی در لیبی نامی نبرده است.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ روز گذشته سازمان آمریکایی دیدهبان حقوق بشر در کنفرانسی مطبوعاتی در طرابلس، مشاهدات خود از اوضاع حقوق بشر در لیبی را با خبرنگاران در میان گذاشت.
در این کنفرانس که دو تن از بازرسان دیده بان حقوق بشر با خبرنگاران گفت وگو میکردند، به شدت از سیاستهای معمر قذافی رهبر لیبی در این کشور انتقاد کردند. به گفته رسانههای منطقه و جهان، برگزاری چنین جلسه ای در لیبی، نخستین بار در نوع خود از سال ۱۹۶۹ (زمان روی کار آمدن قذافی) بوده است.
به گزارش الجزیره، لیبی تا کنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است. الجزیره که در این باره با محمد طرنیش مدیر بخش حقوق بشر بنیاد قذافی گفت وگو کرده است، از قول وی نوشت: مردم لیبی به اینگونه ادعاهای سازمانهای آمریکایی عادت دارند و نیازی به تکذیب ادعاهای آمریکاییها از سوی سرهنگ قذافی نیست. طرنیش که یکی از دوستان نزدیک سیف الاسلام قذافی فرزند ارشد معمر قذافی و دبیر کل بنیاد قذافی است، هرگونه اطلاع خود از واکنش احتمالی قذافی به گزارش دیده بان حقوق بشر را رد کرده است.
الجزیره که در این باره با برخی از حقوقدانان لیبیایی گفت وگو کرده است، نتیجه گرفته که نفس برگزاری چنین جلسه ای در طرابلس و نیز اجازه بازرسی لیبی از زندانهای خود توسط بازرسان دیدهبان حقوق بشر، پیشرفت خوبی در زمینه تحقق آزادی بیان در لیبی است. اما با این حال، همچنان بسیاری از زندانیان سیاسی در لیبی تحت شکنجه هستند و نهادهای مدنی از آزادی فعالیت برخوردار نیستند.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود با اشاره به تمرکز قدرت در دست تعداد خاصی از افراد و نیر نبود حداقل آزادیهای فردی در لیبی و نیز دستگیری و شکجه فعالان سیاسی و مخالفان دولت در این کشور را از نمونه های نقض حقوق بشر در لیبی عنوان کرده است.
این سازمان در گزارش خود از امام موسی صدر روحانی ایرانی زندانی در زندانهای طرابلس، نامی نبرده است. امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۹۷۹ به دعوت قذافی وارد لیبی شد که به محض ورود، توسط نیروهای امنیتی این کشور ربوده شد که تا به حال در زندانهای لیبی تحت مراقبت بوده است.