همزمان با سیامین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراه وی در لیبی، قاضی لبنانی خواستار مجازات اعدام برای معمر قذافی رهبر لیبی در این ارتباط شد.
«سمیح الحاج» براساس قانون مجازاتهای لبنان، قذافی را به تحریک برای ربودن امام صدر و دو همراه وی و از بین بردن آزادی آنان متهم کرده است.
الحاج همچنین مجازات اعدام را برای شش نفر از معاونان قذافی به اتهام مشارکت در ربودن امام صدر و دو همراه وی خواستار شده است. المرغنی مسعود التومی، احمد محمد الحطاب، الهادی ابراهیم مصطفی السعداوی، عبدالرحمن محمد غویله، محمد خلیفه بن سحیون و عیسی مسعود عبدالله المنصوری براساس قانون مجازات لبنان متهم به مشارکت در ربودن امام صدر و دو همراه وی شدهاند.
وی حکم بازداشت هر یک از متهمان و انتقال آنان به بازداشتگاه وابسته به شورای دادگستری در بیروت را صادر کرده است. قاضی لبنانی همچنین دستور بازجویی و تحقیقات دایمی به منظور اطلاع کامل از هویت ۱۱ فرد دیگر را صادر کرد که عبارتند از: عبدالسلام جلود، محمود محمد بن کوره، احمد الاطرش، عیسی البعباع، عاشور الفرطاس، علی عبدالسلام التریکی، احمد شحاته، احمد مسعود صالح ترهون، ابراهیم خلیفه عمر، محمد بن علی الرحیبی و محمد ولد دادا. «پرستیوی» نیز گزارش داد که حکم قاضی الحاج برخلاف حکم قاضی سعید میرزا مسئول سابق این پرونده است.
میرزا در ۲۴ آوریل ۲۰۰۸ حکم بازداشت معمر قذافی را به اتهام تشویق به آدمربایی ودست داشتن در ناپدید شدن امام صدر و دو همراهش صادر کرده بود. امام موسی صدر رهبر ایرانیالاصل شیعیان لبنان در سال ۱۹۷۸ پس از آنکه معمر قذافی رسماً از وی برای سفر به لیبی دعوت کرد، ناپدید شد.
قذافی مدعی شد که امام صدر لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرده که این موضوع هرگز در بررسیهای قضایی ثابت نشد. پیش از این گفته میشد دستگاه قضایی لبنان در آستانه سیامین سالگرد ناپدید شدن امام موسی صدر قصد دارد حکمی غیرمنتظره صادر کند.
همچنین قرار است روز دوشنبه آینده مراسمی مردمی به ریاست نبیه بری رئیس مجلس لبنان در شهر نبطیه به مناسبت سالگرد ربوده شدن امام صدر برگزار شود.
جنبش امل با صدور بیانیهای خواستار گستردهترین مشارکت مردمی در این مراسم شده و انتظار میرود که نبیه بری خود در این مراسم سخنرانی کند. معمر قذافی پس از بهبود روابط لیبی با آمریکا و غرب، بارها از راههای غیرمستقیم خواستار بسته شدن همیشگی این پرونده شده بود. در این زمینه حتی گفته شد که قذافی پیشنهاد ارائه میلیونها دلار به لبنان برای مختومه اعلام کردن پرونده را داده بود که با مخالفت مسئولان لبنانی مواجه شد.
درگیریهای جدیددر نتیجه درگیری مسلحانه در شرق لبنان بین دوگروه سیاسی این کشور، چهار نفر زخمی شدند. منابع امنیتی لبنان اعلام کردند، این درگیری بین هواداران جنبش <امل> به ریاست نبیه بری و جریان <آینده> به ریاست سعد حریری در منطقه <تعلبایا> رخ داد که چهار شهروند در اثر اصابت گلوله زخمی شدند.
منابع یاد شده افزودند، درگیری در پی اختلاف دو طرف بر سر نصب تصاویر و پرچمهای حزبی آغاز شد. برخی منابع اظهار داشتند، علت درگیریها اختلاف بر سر نصب عکسهایی توسط هواداران جنبش امل به مناسبت سیامین سالگرد ناپدید شدن امام صدر و دو همراه وی بود. واکنش سلیمانرئیس جمهوری لبنان تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان را تجاوز به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت دانست.
میشل سلیمان در دیدار یک هیات دیپلماتیک - نظامی آمریکایی با وی اظهار داشت: اسرائیل حق ندارد چنین تهدیدهایی را مطرح کند.
وی ضمن هشدار نسبت به عملی شدن این تهدیدها، مسئولیت سازمان ملل را در این زمینه یادآور شد. تصویب قانوننبیه بری رئیس مجلس لبنان اعلام کرد، قانون انتخابات جدید این کشور ۴ مهر ماه (۲۵ سپتامبر) تصویب میشود.
موضوع تقسیمبندی حوزههای انتخابیه مربوط به انتخابات آتی مجلس لبنان که گروههای لبنانی در دوحه بر سر آن توافق کردند و قرار بود در نشست روز سهشنبه مجلس نمایندگان مطرح شود، تصویب نشد و به تعویق افتاد.
بری ادامه بررسی این قانون را به کمیته دادگستری مجلس ارجاع داده است. گروه ۱۴ <مارس> خواستهاند تصویب این طرح تا زمان پایان بررسی اصلاحات مربوط به قانون انتخابات جدید به تعویق افتد اما گروه ۸مارس اصرار بر تصویب آن در نشست روز سهشنبه داشتند.