جامعه لبنانیها، اعراب و مسلمانان آمریکا در بیانیهای که به مناسبت نشست رهبران سیاسی جهان در شورای امنیت سازمان ملل صادر کردند از سازمان ملل خواستند که حکم جلب قذافی را به خاطر ربودن امام موسی صدر و همراهانش صادر کند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر قم، جمعی از لبنانیها و مسلمانان ساکن نیویورک، همزمان با سخنرانی معمر قذافی رهبر لیبی، در برابر سازمان ملل تجمع کردند و ضمن صدور بیانیهای، خواستار بازداشت معمر قذافی، به جرم ربودن امام موسی صدر شدند.
در این بیانیه آمده است: رهبران سیاسی جهان در ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۹ به ریاست باراک اوباما در شورای امنیت گرد هم میآیند. هدف این نشست پایان دادن به مسلح شدن کشورها به سلاح اتمی و جلوگیری از انتشار این سلاح است. معمر قذافی رهبر لیبی، برای نخستین بار در پشت این تریبون جهانی قرار میگیرد.
نکته شایان ذکر اینکه ایالات متحده نام لیبی را از میان کشورهای تروریست حذف کرده است، اما هزاران تن از پیروان امام موسی صدر رهبر برجسته لبنان، این موضع ایالات متحده را نمیپذیرند.
امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین روزنامهنگار، ۳۱ سال پیش در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ در اثنای سفری رسمی به لیبی برای آخرین بار در این کشور دیده شدند. آنان با همراهی محافظان لیبیایی در حال ترک هتل برای دیدار با قذافی بودند که تا امروز مفقود گشتهاند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: به رغم اخبار متواتر مبنی بر زنده بودن امام موسی صدر و دو همراهش، رژیم لیبی همه تلاشها را بیثمر کرده است و به جای آزاد کردن امام و دو همراهش خانوادهها و وکلا را تهدید میکند و آنان را به سکوت میخواند. همه مسئولان لیبی به شکل مستمر و کامل منکر این مسئله شدهاند و توطئههای مجرمانه برای القای این مسئله که امام در همان شب ربودنش در ۳۱ اوت به ایتالیا رفته، ادامه داشته است. قضات تحقیق ایتالیایی دو بار در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۲ سفر امام به لیبی را تکذیب کردهاند. اما همچنان لیبی ربودن این اشخاص را انکار میکند، به رغم اینکه قذافی در سخنان تلویزیونی خود در سال ۲۰۰۲ اقرار کرد که «امام و دو همراه خبرنگارش در لیبی دزدیده شدند».
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: پس از بیست سال میانجیگریهای بیثمر رهبران جهان، خانوادههای ربوده شدگان در دادگاههای لبنان، کشور متبوع امام موسی صدر و دو همراهش، دعوای جزایی اقامه کردهاند. پس از گذشت هفت سال و با تلاشی جانکاه که به نبرد میمانست، قاضی تحقیق دادستانی لبنان در ۲۱ اوت ۲۰۰۸ قراری ۳۱ صفحهای صادر کرد و نتیجه تحقیقات را اینگونه بیان کرد: «معمر قذافی به تحریک و تشویق برای ربودن و سلب آزادی هر یک از امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و روزنامه نگار عباس بدرالدین متهم است».
دو دادستان دیگر لبنان نیز به همین نتیجه رسیده بودند. بنابراین تحقیقات دستگاه قضایی لبنان حکم جلب قذافی و ۱۷ متهم دیگر را صادر کرد؛ کسانی که در ربودن امام موسی صدر و دو همراهش مشارکت داشتند. بر این اساس از سازمان ملل میخواهیم تا اجازه دهد با بازداشت قذافی عدالت محقق شود. در این بیانیه آمده است: هیچ چیزی به این اندازه باعث تحقیر منشور سازمان ملل نمیشود که عاملان جنایتهای شنیع بینالمللی مانند قذافی از تریبون سازمان ملل استفاده کنند و جهانیان را مخاطب سازند، در حالی که بیش از ۴۰ سال است که قذافی دیکتاتور از مجازات فرار میکند. جنایت لاکربی و مرگ ۲۷۰ انسان در سال ۱۹۹۸ را همه میدانند علاوه بر اینکه بیشتر قربانیان جنایات قذافی شهروندان لیبیایی هستند.
همین چند هفته پیش فتحی الجهمی آزاد شد. او فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی بود و آزاد شد تا چند روزی از عمرش را خارج از زندان بگذراند. علت آزادی او این بود که مرگ الجهمی در زندانهای لیبی خشم سازمانهای حقوق بشری را بر میانگیخت.
منصور کیخیا چهره شناخته شده لیبیایی در سال ۱۹۹۳ در قاهره ربوده شد و تا امروز خبری از او نیست.
در سال ۲۰۰۲ سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام کرد که رژیم لیبی «دهها زندانی را آزاد کرده است که در میان آنان زندانیان سیاسی به چشم میخورد. از جمله آنان محمد علی الاکرمی و محمد عبدالرحمن الازهری، محمد علی القجیمی، صالح محمد القصبی و محمد صادق الترهونی است. این افراد همگی در سال ۱۹۷۳ زندانی شده بودند.» چند هزار شهروند لیبیایی ربوده و کشته شده یا در زندانها به سر میبرند و کسی نام آنان را نمیداند.
در بخش پایانی این بیانیه تاکید شده است: پیروان امام موسی صدر ۳۰ سال است که از رهبری او محروم هستند رهبری او چون پلی استوار تمدنها و ادیان را به هم پیوند میزد. خانوادههای امام و دو همراهش گرفتار مصیبتی هر روزه هستند اما به چیزی غیر از آزادی عزیزانشان و مجازات قضایی قذافی راضی نمیشوند.
ما برای پاسداشت حقیقت و عدالت در کنار آنان ایستادهایم و از سازمان ملل میخواهیم برای عمل به وظیفه قانونی خود در راه تحقق صلح با دولتها در نیویورک وارد مذاکره شود و حکم جلب قذافی را هنگام حضورش در شورای امنیت اجرا کند.