ظرف وجودی امام موسی صدر در سه قالب اخلاق، منطق و آزادی قابل بررسی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید جعفر مرعشی، استاد دانشگاه در سخنانی با عنوان «امام موسی صدر، سرشار از مفاهیم راهگشا»، گفت: تبیین مفهومی شخصیت امام موسی صدر در گرو توجه به نقشآفرینیهای ایشان در دوران حضور در لبنان است.
وی افزود: بازسازی هویت، انسجام و عزت تاریخی طایفه شیعه در لبنان، پرچمداری حرکت گفتوگوی ادیان و تقریب مذاهب در لبنان و تکوین جامعه مقاوم و مقاومت لبنان در برابرتجاوزات رژیم اسرائیل، فعالیتهایی است که امام موسی صدر را بهعنوان یک رهبر تمامعیار مؤمن، اندیشمند، آزادمنش و سرشار از رفتارهای گوناگون هماهنگ در ابعاد طایفهای، ملی، منطقهای معرفی میکند.
مرعشی، اوصاف امام را که مبین شخصیت و ظرف وجودی وی است در سه قالب اخلاق، منطق و آزادی تبیین کرد و گفت: امام موسی صدر در مراسم بزرگداشت دکتر علی شریعتی برخلاف حساسیتهای منفی رژیم شاهنشاهی در ایران، بهعنوان متفکر جامعهشناس مؤمن ایرانی از برگزاری این مراسم حمایت میکردکه این نکته از اوصاف آزادی سیاسی منطقهای وی به شمار میرود.
وی در ادامه با اشاره به صفت بارز «آزادی فرهنگی طایفهای» امام موسی صدر، گفت: برگزاری مراسم عید انتقال حضرت مریم (ع) و جشن مسیحیان لبنان در حسینیه روستای شقرا و همراهی و همزبانی با مسیحیان لبنان از ویژگیهای بارز امام بود.
مرعشی در ادامه افزود: نباید امام موسی را فراموش کرد بلکه باید او در زمان و مکان سیر داد و در زمان حال آزاد کرد و استفاده لازم را از وجود ایشان برد زیرا اوصاف او در این دوران، جهانی، ملی و منطقهای است.
وی در پایان با اشاره به ظرفیت گسترده شخصیت و جایگاه توسعه یافته امام موسی صدر، افزود: رهروان امام موسی صدر در لبنان، ایران، کشورهای منطقه و سایر کشورهای جهان برای ایجاد یک جریان اجتماعی تکاملی باید از فرصتهای نوین که رویداد جهانیشدن و جهانیسازی ایجاد کرده، استفاده کنند و جهانی سرشار از امنیت، عدالت، آگاهی، اندیشهورزی، زیبایی و فراوانی ایجاد کنند.