اینکه بر مبنای اندیشه امام (ره) میتوان ایرانی آزاد و آباد، پیشرو و مستقل در جهان امروز و با اقتضائات آن ایجاد کرد، غلو نیست.
صادق طباطبایی اظهار کرد: اینکه بر مبنای اندیشه امام (ره) میتوان ایرانی آزاد و آباد، پیشرو و مستقل در جهان امروز و با اقتضائات آن ایجاد کرد، غلو نیست.
به گزارش ایسنا، صادق طباطبایی با اشاره به شرایط دانشگاه، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: آنچه که باعث شد در فضای خفقان آن روز که در خارج از کشور نیز حاکم بود، مبنی بر اینکه حتی اگر بیانیهای از امام (ره) در خوابگاه دانشجویان دیده میشد بورسیه آنها را قطع میکردند، این بود که در اندیشه امام (ره) دین تنها راه رسیدن به سعادت آخرت نیست؛ بلکه دستورالعمل زندگی در این دنیا نیز هست.
طباطبایی خاطرنشان کرد: در اندیشه دینی امام (ره) زور جایگاهی نداشت و تحجر و تعصب در این اندیشه نبود. از سوی دیگر امام (ره) به شدت در زندگی و عمل خداباور بودند؛ به گونهای که امام (ره) به تمام الزامات و آنچه که به خدا مربوط میشد، پایبند بودند.
وی تاکید کرد: از دیگر خصلتهای امام (ره) مردم باوریشان بود. امام (ره) اعتقاد داشتند که حکومت برای مردم و توسط مردم است؛ از این رو هنگامی که در پاریس خبرنگاران از امام (ره) پرسیدند که چه نوع حکومتی را میخواهید در کشور برپا کنید، فرمودند جمهوری مبتنی بر آرای مردم.
وی ادامه داد: امام (ره) وقتی بحث ولایت فقیه را مطرح کرده بودند در گفتگویی به ایشان گفتند اگر ولایت فقیه بر اساس رای مردم عمل نکند، چه کسی باید آن را تغییر دهد؟ که امام (ره) تاکید کردند در این صورت خود به خود معزول میشود و لازم نیست کسی او را بردارد؛ چرا که فردی که از شرایط ولایت فقیه عدول کند، خود به خود عزل شده است. طباطبایی با اشاره به سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر به بیان خاطراتی از امام موسی صدر پرداخت و گفت: امام موسی صدر به عنوان یک فقیه، ۵۰ سال آینده را میدید و بر این اساس حرکت میکرد.
ایشان در یکی از سخنرانیهایشان تحت عنوان اسلام و فرهنگ قرن بیستم مسائلی را مطرح کردند که بیانگر مشکلات امروز دنیاست.
وی افزود: امام موسی صدر فتاوایی در حوزه عمل دارد که اکنون برخی جرات بیان آن را ندارند. وی احساس مسئولیت اجتماعی و تعهد شدید و آشنایی به جهان و تحولات پیرامون را از دیگر ویژگیهای امام موسی صدر بیان و اظهار کرد: در حال حاضر مسئله دیالوگ و گفتگو در جهان مطرح است؛ اما ایشان در آن زمان سازمانی را تاسیس کردند که همه فرقهها در آن بتوانند بحث کنند که این مسئله باعث شد که مسیحیها به اندازه شیعیان به امام موسی صدر علاقهمند باشند.