میشل عون همچنین در درخواستی از نمایندگان پارلمان لبنان خواستار تشکیل کمیته پیگیری و کشف حقایق مربوط به مسئله ربوده شدن امام موسی صدر شده بود.
خبرگزاری فارس: میشل عون ۷۳ ساله رئیس جریان آزاد ملی لبنان امروز به عنوان یکی از مهمترین متحدان حزبالله لبنان در رأس هیئتی به تهران سفر میکند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، میشل عون ۷۳ ساله رئیس جریان آزاد ملی لبنان در سال ۱۹۳۵ در بیروت متولد شد. او که فارغ التحصیل دانشکده افسری است در سال ۱۹۸۴ به مقام فرماندهی کل نیروهای مسلح کشورش ارتقاء یافت و چهار سال بعد (۱۹۸۸) با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری «امین جمیل»، وی قدرت را به میشل عون واگذار کرد.
وی که خواستار مذاکره با ارتش سوریه حاضر در لبنان شده بود به دلیل رد پیشنهادش از سوی دمشق، یک سال بعد (۱۹۸۹) جنگی را تحت عنوان «آزادسازی لبنان از سوریه» به راه انداخت. پس از این رخداد، در سپتامبر سال ۱۹۸۹ نمایندگان مجلس لبنان به دعوت عربستان در شهر «طایف» جمع شدند تا پیش نویس پیمان وفاق ملی را تهیه و به درگیریها پایان دهند اما این موضوع با واکنش منفی «میشل عون» روبرو شد.
«عون» در نوامبر همان سال دستور انحلال مجلس نمایندگان لبنان را صادر کرد. در سال ۱۹۹۰ و پس از امضای پیمان «طایف» کابینه لبنان در بیانیههای مختلفی خواهان پایان شورش «میشل عون» و تحویل پادگانهای ارتش شد. در همان سال سفارت فرانسه به «عون» اعلام کرد که آمریکا مانع عملیات نظامی ارتش سوریه بر ضد وی نخواهد شد و این ارتش قصد دارد قصر بعبدا (محل حکمرانی موقت عون و وزارت دفاع لبنان) را بمباران کند.
در این بین «الیاس هراوی» رئیس جمهوری وقت لبنان خواهان انتقال «عون» به سفارت فرانسه و اعلام آتش بس از سوی وی شد و فرانسه نیز به «عون» پناهندگی سیاسی داد و در نهایت عون در سال ۱۹۹۱ به اتفاق خانواده و چند تن از دستیارانش با یک هواپیمای فرانسوی بیروت را به مقصد پاریس ترک کرد. علیرغم اینکه میشل عون در سال ۱۹۹۹ اجازه یافت به لبنان بازگردد ولی به دلیل حضور نظامی سوریه در لبنان از بازگشت منصرف شد تا اینکه پس از ۱۴ سال تبعید در میسال ۲۰۰۵ به بیروت برگشت.
وی در بدو ورود به لبنان وعده داد که با فساد و فرقه گرایی در سیاست لبنان مبارزه کند. هواداران میشل عون بازگشت وی را با بازگشت ژنرال دوگل به فرانسه آزاد مقایسه کرده ولی منتقدان لقب «ناپلئون» را به وی دادند. فرمانده پیشین ارتش لبنان پس از بازگشت به این کشور ریاست «جریان آزاد ملی» که حزب مسیحی فعال در استان کوهستان این کشور است را برعهده گرفت. در مبارزات انتخاباتی مجلس شرکت کرد و توانست در سومین مرحله این انتخابات ۱۵ کرسی مجلس را به دست آورد.
وی که رهبری بزرگترین گروه مسیحی را در پارلمان لبنان برعهده دارد در سپتامبر سال ۲۰۰۷ یک شبکه تلویزیونی تحت عنوان «تلویزیون نارنجی» Orange Tv که برگرفته از رنگ رسمی جریان ملی آزاد لبنان است راهاندازی کرد. عون همچنین با سید حسن نصرالله توافقی سیاسی و راهبردی را امضاء کرد و در سه سال گذشته میشل عون به یکی از مهمترین متحدان حزبالله مبدل شده و در جنگ ۳۳ روزه نیز از مقاومت اسلامی حمایت زیادی به عمل آورد. میشل عون همچنین در درخواستی از نمایندگان پارلمان لبنان خواستار تشکیل کمیته پیگیری و کشف حقایق مربوط به مسئله ربوده شدن امام موسی صدر شده بود.
وی قرار است امروز در رأس هیئتی به تهران سفر کند. در این زمینه «حسین رویوران» کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس سفر میشل عون به تهران را آغاز تنظیم رابطه ایران و مسیحیان لبنان عنوان کرد. این کارشناس بر این باور است که رابطه ایران با مسیحیان لبنان به گسترش پایگاه سیاسی ایران در لبنان میانجامد و نقش ایران در حل بحرانهای لبنان را افزایش خواهد داد.