حسین الحسینی رئیس سابق پارلمان لبنان و از همراهان امام موسی صدر او را از بزرگترین اصلاح طلبان قرن معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین الحسینی در مراسم سی امین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر در بیروت در مصاحبه با پرس تی وی، گفت: «تردیدی نیست که امام موسی صدر از بزرگ ترین اصلاح طلبان بود. ایشان به خصوص در زمینه برخورد با مسائل و مشکلات مردم دیدگاه خاص خود را داشت و از اینجا بود که ایده تشکیل جنبش محرومان ایجاد شد. شخصیت امام بسیار دوست داشتنی بود و علاوه بر این از نظر بعد انسانی، امام موسی صدر به انسان به عنوان یک انسان نگاه میکرد و هرگز مسایل جانبی یا دین و مذهب و طائفه طرف مقابل را در نظر نداشت. وی در ادامه در رابطه با تلاشهای برای یافتن وی گفت: همه از جمله خود من در پرونده امام صدر کوتاهی کردند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: امام صدر به آنچه در ایران نیز میگذشت اهتمام زیادی داشت. در آن زمان انقلاب در اوایل راه خود قرار داشت و رهبران انقلاب به خصوص شهید دکتر مصطفی چمران که آموزش برخی از رهبران انقلاب را در لبنان بر عهده داشت رابطه فشردهای با امام صدر داشتند. دولت ایران در زمان شاه از بسیاری از رهبران انقلاب سلب تابعیت کرده بود که امام صدر مشکلات آنها را پیگیری میکرد.
این سیاستمدار لبنان افزود: امام صدر در لبنان اهداف زیادی داشت. طبیعی است که نزدیک کردن گروهها و افراد به یکدیگر و جلوگیری از اهمال و ظلم در مناطق محروم به خصوص در جنوب و بقاع از مهمترین اهداف او بود. وی مردم را آماده میساخت تا بتوانند صدای خود را برای دریافت حقوقشان بلند کنند. امام صدر میان هیچ انسانی با هرگونه وابستگی طائفهای یا دینی تفاوتی قائل نمیشد و این از ویژگیهای بارز ایشان بود.
وی در عین حال افزود: امام موسی صدر سهم زیادی در ایجاد شرایطی برای لبنان به عنوان نمادی برای گفتگو داشت و برای گسترش فرهنگ تحمل و گفتگو در لبنان تا آنجایی تلاش کرد که پاپ در سال ۱۹۸۵ جمله معروف خود را بر زبان آورده و گفت:» لبنان بیش از یک میهن و در واقع یک رسالت است «. رئیس سابق پارلمان لبنان در ادامه خاطر نشان کرد: امام موسی صدر همیشه سعی داشت تا روابط دوستانه ای را میان جهان عرب و اسلام با اروپا برقرار کند و این ایده را در ذهن داشت که قدرت انسانی و مالی اعراب را با فناوری اروپا در هم آمیزد و باور داشت که این موضوع برای هر دو طرف مفید است. رئیس سابق پارلمان لبنان در خصوص حکمی که اخیرا دستگاه قضایی لبنان در مورد قذافی به عنوان مسئول ربوده شدن امام موسی صدر صادر کرده آن را قابل تقدیر توصیف کرد و گفت: باید مدتها قبل این کار صورت میگرفت ولی با این حال دستگاه قضایی لبنان قادر نیست تا احکام خود را به اجرا در بیاورد.
در اینجا است که باید جامعه جهانی، سازمان ملل و شورای امنیت را از راههای سیاسی وادار کنیم که در این پرونده ایفای نقش کنند. این سازمانها، دفاع از حقوق انسان و امنیت و صلح در جهان را در منشور خود دارند در حالی که اکنون تبدیل به بازیچههایی در دست آمریکا شدهاند. وی گفت: چطور ممکن است رئیس یک کشور از یک شخصیت خارجی به شکل رسمی دعوت به عمل آورد و سپس این شخصیت خارجی در آن کشور ناپدید شود و جامعه بینالمللی نیز ساکت بماند. آنها در واقع ادعای دموکراسی و گسترش صلح در جهان را دارند در حالی که خودشان بیش از دیگران این اصول را زیر پا میگذارند.
وی با ابراز تاسف از اینکه تاکنون این پرونده که تنها مربوط به امام موسی صدر نیست، اهتمام کافی را از طرف دیگران نداشته تاکید کرد که» همه از جمله خودم در آن کوتاهی کردهاند «. گفتنی است که سی سال پیش امام موسی صدر به همراه همراهان خود وارد لیبی شد و قرار بود پس از آن به ایتالیا برود که خروج وی ثبت نشده است. مسلمانان و به ویژه شیعیان لبنان، لیبی و شخص معمر قذافی را عامل این ربوده شدن میدانند و او را مسئول و پاسخگو میدانند.
روز گذشته نیز در مراسمی به مناسبت گرامیداشت یاد این روحانی بزرگ، نبیه بری رئیس پارلمان فعلی لبنان خطاب به قذافی گفت:» «ربودن امام صدر و دو همراه وی مسئولیت شخصی تو است. تمامی مانورها و تاکتیکهایی که به کار بردهای فایده ای نخواهد داشت زیرا ما تنها خواستار روشن شدن حقیقت هستیم. چهره امام صدر تو را در روز و شب و نشست و برخاست دنبال میکند تا دیگر حتی در آخرت نیز رویایی برایت نماند، اگر آخرتی داشته باشی». وی گفت: «آخرین تلاشهای لیبی از طریق دادگاههای ایتالیا برای بستن پرونده امام موسی صدر با شکست مواجه شد.
موفقیت اخیر رژیم طرابلس در امضای توافقنامه بر سر خون قربانیان تروریسم در مقابل دریافت مقداری دلار از آمریکا هرگز باعث نمیشود تا چهره نظام لیبی تغییر کند بلکه این نگاه مردم به منطق آمریکا است که تغییر میکند». بری همچنین خطاب به امام موسی صدر گفت: «هیچکس در رویای خود نیز نمیتواند ببیند که ما تو را فراموش کرده یا بر سر سرنوشتت سازش کردهایم. ما هر روز این موضوع را پیگیری کرده و وفاداری، اخلاص، التزام و وعده ما به آزادسازی تو و دو همراهت با تغییر حاکمان از بین نمیرود».