گزارش کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر که توسط کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم تشکیل شده بود در شمارگان ۵ هزار نسخه توسط دفتر انتشارات اسلامی به زیور طبع آراسته شد.
خبرگزاری مهر - گروه سیاسی: این کتاب در چهارده فصل با عناوینی چون «نگاهی به زندگی امام موسی صدر، عوامل و زمینههای سفر امام موسی صدر به لیبی، تحقیقات مقامات امنیتی لبنان، تحقیقات قضایی در ایتالیا، موضع مجلس اعلای شیعیان لبنان، اقدامات انجام گرفته در لبنان و...» تدوین شده است.
در بخشی از فصل نخست کتاب که به زندگی سیاسی و خانوادگی امام موسی صدر پرداخته شده، به ابتکارات امام در لبنان اشاره میشود که مرور آن خالی از لطف نیست: «امام موسی صدر در شهر کاشان با قالیبافهای ماهر و سابقه دار به تبادل نظر نشست و یکی از اساتید این صنعت را با خود به لبنان برد و وی را برای آموزش زنان لبنانی به مدت چند سال در لبنان اقامت داد. با تشکیل کلاسهای آموزش قالیبافی بانوان بسیاری این صنعت را به خوبی یادگرفتند چنانکه بعد از اندکی این مراکز سرنوشت ساز برای قشر بانوان و دیگر محرومان به حساب آمد و این مراکز زیر نظر دکتر چمران اداره میشد.
بیش از سیصد دختر از منطقه جبل عامل در این مرکز آموزشی مشغول یادگیری قالیبافی شدند و بعد از اتمام هر دوره وسائل قالیبافی در اختیار آنان گذاشته میشد تا آنان در منزل به کار خود ادامه دهند.» مرور اسناد سازمان اطلاعات و امنیت دوران پهلوی در خصوص موضوع ناپدید شدن امام موسی صدر از جمله بخشهای جذاب این کتاب است که سردرگمی و خوشحالی ساواک از ربودن امام صدر را اثبات میکند.
در فصل «اقدامات انجام گرفته در ایران» به امضای نامه ۱۹۹ امضایی مراجع تقلید، علما، اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی که بر روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر تاکید کرده بودند اشاره شده و آمده است «در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی اتفاق مهمی افتاد که تا کنون سابقه نداشت، امضا کنندگان نامه که از طیفهای مختلف و بعضا متضاد سیاسی بودند خواستار» طرح رسمی پرونده از سوی ایران در مجامع بین المللی، بسیج اطلاعاتی کشور جهت کشف تمام حقایق ماجرا و اتحاذ تدابیر دیپلماتیک شایسته جهت ابراز نارضایتی ایران از عملکرد دولت لیبی شدند.
در فصل پایانی کتاب به مواضع معمر قذافی در خصوص امام موسی صدر اشاره شده است. در بخشی از این فصل میخوانیم: «قذافی از زمان ربایش امام صدر مرتبا بر خروج امام از لیبی تاکید میکرد اما در سخنرانی سال ۲۰۰۲ صراحتا اعتراف کرد که ممکن است امام موسی صدر در لیبی ربوده شده باشد، هرچند که بعد از مدتی مجددا همان مواضع پیشین را تکرار کرد. قذافی همچنین در اوت ۲۰۰۱ به طرز بیسابقهای به موضوع امام موسی صدر اشاره کرد:» نکتهای هم در مورد موسی صدر بگویم.
موسی صدر که نمیدانم چه سالی! به دعوت ما به لیبی آمد، یعنی ما برایش دعوت نامه فرستادیم مثل همه شخصیتهای دیگری که در جشنهای سالگرد انقلاب لیبی شرکت میکنند آمد و ناپدید شد! و تقریبا دو خبرنگار هم با او بودند که در لیبی ناپدید شد و ما نمیدانیم چطور شد که ناپدید شد، گفته میشود به رم رفتند و در آنجا ناپدید شدند «.
در پایان کتاب راهکارهای مجلس شورای اسلامی برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر چنین پیشنهاد شده است: حمایت همه جانبه از اقدام قضایی جاری در لبنان، طرح پرونده امام موسی صدر در سازمان ملل، تشکیل کمیته ویژه جمع آوری اطلاعات از سازمانهای اطلاعاتی جهانی در وزارت اطلاعات. حجت الاسلام محمدرضا فاکر، نماینده مردم مشهد در مجلس هفتم از سوی نمایندگان به عنوان مسئول کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر انتخاب شده بود که به همراه سعید ابوطالب، عماد افروغ، کاظم جلالی، حشمت الله فلاحت پیشه» پیگیری این موضوع را برعهده داشتند.