همه معترفند امام موسی صدر نماد اقتدار و يكپارچگی لبنان بود و به عزت لبنان عشق میورزيد.
لبنان ۵۰ سال قبل هیچ حرکت منسجم در آن دیده نمیشد. اما امروز شرایط لبنان و امل افتخارآمیز است همه معترفند امام موسی صدر نماد اقتدار و یکپارچگی لبنان بود و به عزت لبنان عشق میورزید.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) همایش تجلیل از شخصیت امام موسی صدر به مناسبت سیامین سالروز ربوده شدن وی و دو همراهش، عصر سهشنبه پنجم شهریور توسط جنبش امل در تهران در تالار ابن سینای دانشگاه تهران با حضور شخصیتهای ایرانی و لبنانی برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین قربانعلی دری نجفآبادی، دادستان کل کشور به تجلیل از ویژگیهای برجسته این رهبر لبنان پرداخت. وی با اشاره به آیه «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ» گفت: خاندان پیامبر مصادیق اعلای این آیه هستند و خاندان امام موسی صدر نیز میتوانند از مصادیق آیه باشند.
دری نجفآبادی افزود: بیت امام موسی صدر مثل بیتهای سایر بزرگان از بیتهای مفاخر بوده است همانطور که سیدصدرالدین صدر پدر بزگوار امام موسی صدر از مراجع بزرگ که مورد توجه مرحوم آیتالله بروجردی بوده است. عضو مجلس خبرگان رهبری به زندگی امام موسی صدر پرداخت و افزود: وی سال ۱۳۰۷ هــ. ش متولد و از شهریور ۱۳۲۰که زمینه حرکتهای اسلامی ایجاد شد در این سالها با تحولاتی که در حوزه علمیه قم اتفاق افتاد و شخصیتهای بزرگی نظیر آیتالله بروجردی، امام (ره)، آیتالله صدر و مرحوم طباطبایی مطرح میشوند.
دری نجف آبادی با اشاره به دانشگاهی بودن شهید بهشتی و امام موسی صدر عنوان کرد: این دو بزرگوار با ورود به دانشگاه با ترکیب حوزه و دانشگاه استعدادهای خود را به نمایش میگذارند که در عملکرد آنها این ترکیب نمایان است. وی به ورود امام موسی به نجف و پرورش یافتن در فضای حوزه نجف اشاره کرد و گفت: این شخصیت بزرگ در نجف با همدرسی با سیدباقر صدر و استفاده از درس بزرگانی چون آیتالله حکیم و آیتالله خویی به علوم اسلامی مسلط میشود.
دادستان کل کشور ورود امام موسی صدر به لبنان را یک هدیه بزرگ به لبنان دانست و افزود: سال ۱۳۳۸امام موسی صدر به لبنان میروند و آیتالله شرفالدین مرجع بزرگ لبنان از وی تقاضا میکند برای کمک به مردم، در لبنان بماند و امام موسی در اولین گام شهر صور را جهت اهداف خود انتخاب میکند. در این فرصت شناخت آگاهانهای از تمام زوایای لبنان به دست میآورند. وی یکی از ویژگیهای امام موسی صدر را تشکیلاتی عمل کردن او خواند و خاطرنشان کرد: شاخصههای کار تشکیلاتی مدیریت درست، همفکری و هدفگذاری است که افراد کمی همچون امام موسیصدر این نیاز را برای امت اسلام شناختند و کار فردی را کنار گذاشته و تشکیلاتی عمل کردند.
درینجفآبادی در ادامه گفت: تصویب مجلس اعلای لبنان، ایجاد حرکت امل، بر عهده گرفتن مسئولیت مجلس اعلا و کادرسازی نیرو از برنامههای اولیه ایشان در لبنان بود. وی با مقایسه وضعیت کنونی و قبلی لبنان افزود: در لبنان ۵۰ سال قبل هیچ حرکت منسجم دیده نمیشد. اما امروز شرایط لبنان و امل افتخارآمیز است همه معترفند امام موسی صدر نماد اقتدار و یکپارچگی لبنان بود و به عزت لبنان عشق میورزید. عضو مجلس خبرگان رهبری به ناپدید شدن امام موسی اشاره کرد و گفت: سوم شهریور ۵۷ ایشان در سفر به لیبی برای پیگیری مسائل لبنان ربوده شدند و علیرغم سخنان مسئولان لیبی مبنی بر خروج او و همراهانش از لیبی هرگز از این کشور خارج نشدند.
وی به وظایف ملتها و کشورهای اسلامی در خصوص وضعیت امام موسی اشاره کرد و عنوان کرد: پیگری مسئله ایشان فقط یک مسئله ایرانی یا لبنانی نیست و هر آزادیخواهی باید نسبت به آن حساس و پیگیر باشد و در نبودن امام موسی صدر مسئولیت ما مضاعف میشود. درینجف آبادی ادامه داد: دولتهای اسلامی و سازمانهای بینالمللی باید با جدیت پیگیر این قضیه باشند. وی در پایان به نسل جوان توصیه کرد: این شخصیتهای باصلابت را بشناسید و از آنها الهام بگیرید زیرا آنها اسوههای کمال و حسنات روزگارند.