عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان در آستانه فرا رسیدن سه دهه از ربوده شدن
امام موسی صدر رهبر شیعیان و محرومان لبنان تاکید کرد قذافی رئیس حکومت
لیبی باید بداند هرگز نمیتواند این پرونده مهم را با غرامتهای مالی همانند
لاکربی ببندد.
«خلیل حمدان» در گفتگو با مهر خاطرنشان کرد: مسئله امام موسی صدر هرگز به شیوه لاکربی و با غرامتهای مالی حل نخواهد شد و هیچ کس نمیتواند بر سر این مسئله سازش کند.
خلیل حمدان درباره دلیل پیگیری نشدن این مسئله از سوی نهادهای بین المللی مانند دادگاه بین المللی و شورای امنیت و کمیته حقوق بشر گفت: تدابیری در سطح ملی در داخل لبنان و در جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است تا جایی که این مسئله به شورای قضایی در لبنان ارجاع شده است با در نظر گرفتن اینکه ربوده شدن امام موسی صدر در لیبی به دست قذافی تجاوز به امنیت دولت لبنان قلمداد شده است. عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان افزود: ربوده شدن امام موسی صدر میرفت تا به بروز فتنهای منجر شود، بنابراین تحقیقات ادامه یافت و تحقیقات قاضی تحقیق و دادستان استیناف منجر به درخواست بازداشت معمر قذافی و یازده فرد دیگر برای محاکه در شورای قضایی لبنان شد.
وی خاطرنشان کرد: در ایران نیز این مسئله از سوی کمیتهای به ریاست آقای ابوترابی نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی پیگیری و تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است که در نهایت منجر به توصیههایی برای طرح این مسئله در محافل بین المللی و سازمانهای منطقهای به ویژه در سطح دادگاه بین المللی جنایی ودادگاه جنایات بین المللی و نیز هیئت حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل شد که در سال ۲۰۰۳ در بیانیه سالیانه خود گزارشی منتشر کرد که به مسئولیت معمر قذافی در ربودن امام موسی صدر و دو همراهش در لیبی اشاره کرد و این مسائل در محافل بین المللی پیگیری میشود. حمدان گفت: ما خواستار بین المللی کردن این پرونده برای افشای اقدام تروریستی قذافی هستیم، اما همانطور که میدانید شورای امنیت تمایلی به این کار ندارد؛ این پرونده با بیتوجهی و بیتفاوتی آشکار آمریکا و دولتهای اروپایی روبرو است با وجودی که اسناد و شواهد بر دست داشتن حکومت قذافی تاکید میکنند.
وی تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که دولت آمریکا و کشورهای همپیمان صهیونیزم، چندان از آزادی امام موسی صدراستقبال نمیکنند. زیرا او را از موانع بزرگ پیش روی طرحهای توسعه طلبانه خود در منطقه به ویژه در لبنان میدانند، بنابراین طرح این موضوع در دادگاه لاهه نیز به سادگی امکان پذیر نیست و نیاز به همراهی و کمک مجامع بین المللی و گروههای طرفدارحقوق بشر دارد.
حمدان درباره دستانی که مانع پیگیری پرونده امام موسی صدر و منافع این طرفها به مهر گفت: من مثالی میزنم قذافی اختلافات و درگیریهایی با بسیاری از کشورها مانند آمریکا، فرانسه، انگلیس، بلغارستان و برخی کشورهای عربی پیدا کرد و تمام این کشورها با وی مشکل پیدا کردند؛ تمام این کشورها جنایتهای قذافی و رژیمش را کشف کردند، با این حال تنها یک مسئله باقی مانده است و کسی به آن اشاره نکرده و آن مسئله ربوده شدن امام موسی صدر است که این موضوع بر منافع کشورهای بزرگ در ربودن امام صدر به عنوان مرد آزادی و مقاومت تاکید میکند.
وی درباره اینکه چرا دولت لبنان بر دولت لیبی برای تشکیل کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر فشار نیاورده است، اظهار داشت: دولت لبنان در سال ۱۹۸۱ میلادی، مسئله امام موسی صدر و دو همراهش را به شورای عدالت محول کرد و در نتیجه تحقیقات در این زمینه در حال تکمیل شدن است، اما دولت لبنان نیز در بیانیه وزارتی اخیر خود به آن اشاره کرد واکنون این مسئله در لبنان به یک موضوع قضایی تبدیل شده است تا جایی که دستگاه قضایی حکم بازداشت معمر قذافی را صادر کرد.
وی درباره اینکه آیا در سایه تشکیل دولت وحدت ملی لبنان، امیدی برای به جریان انداختن پرونده ربوده شدن امام موسی صدر وجود دارد؟ گفت: امیدواری زیادی برای به جریان انداختن این پرونده چه در لبنان یا در ایران به عنوان یک شهروند ایرانی وجود دارد. همچنین در سطوح مختلف تحرکاتی وجود دارد و جنبش امل هرگز در برابر کسانی که مانع به جریان انداختن و پیشبرد این پرونده میشوند، سکوت نخواهد کرد.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان درباره تلاشهای هدفمند برای بستن پرونده امام موسی صدر گفت: تلاشهایی برای بستن این پرونده صورت گرفته است، امام موسی صدر بالاتر از این تلاشهاست. قذافی کاملا میفهمد که مسئله امام موسی صدر هرگز به شیوه لاکربی با غرامتهای مالی قابل حل نخواهد بود و کسی نمیتواند به راحتی از پرونده امام موسی صدر بگذرد. حمدان بار دیگر بر ضرورت فشارهای جدی بر حکومت قذافی و بین المللی کردن این پرونده تاکید کرد.
عضو ارشد جنبش امل لبنان به رهبری نبیه بری درباره آخرین خبرها درباره سرنوشت امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان گفت: ما اعتقاد داریم که امام موسی صدر زنده و در زندانهای قذافی در لیبی به سر میبرد. حمدان درباره این پرسش که چرا حکومت لیبی تا کنون از دادن پاسخ کافی و مناسب درباره امام موسی صدر خودداری میکند، خاطر نشان کرد: حکومت لیبی شیوه گمراه سازی و تحریف حقایق و عوام فریبی را در پیش گرفته است و ادعا میکند امام موسی صدر در آن سال از لیبی خارج شده است در حالی که تمام مدارک و شواهد ما هم تاکید میکند که ایشان در لیبی ناپدید شدهاند و بر خلاف ادعای حکومت لیبی، از این کشور خارج نشدهاند و حتی سازمان عفو بین الملل در گزارش سالیانه خود در سال ۲۰۰۳ میلادی، ناپدید شدن امام موسی صدر در لیبی را تایید کرد.