یکی از معماهای دهههای اخیر، پرونده ربودن امام موسی صدر در لیبی آنهم در جریان یک سفر رسمی در ۹ شهریور ۱۳۵۷، ۳۱ اوت ۱۹۷۸، به دعوت دولت طرابلس است.
گروه سیاسی- در بخشهای پیشین این گزارش که پرونده مفصلی از اسناد و مدارک ربوده شدن امام موسی صدر است به نکاتی از جمله انگیزه سفر امام صدر به لیبی و نهایتاً اتفاقاتی که افتاد، بیانیه وزارت امور خارجه لیبی و پاسخ جنبش امل به این بیانیه و دیدار هیأت لبنانی با قذافی و همچنین نامه سفارت لیبی و نظر مقامات ایتالیایی اشاره شده است. اینک ادامه مطلب از نظرتان میگذرد.
پس از این تکذیبیه در فاس (مغرب) از دبیر وزارت خارجه لیبی دکترعلی عبدالاسلام تریکی در مورد محل حضور یا اختفای امام صدر سؤال شد که وی پاسخ داد: «ازلبنان بپرسید» روزنامههای لبنان متن پرسش وپاسخ را در تاریخ ۱۱می ۱۹۷۹م منتشر کردند.
در این پاسخ عقب نشینی روشنی از موضع پیشین لیبی در مورد متهم کردن ایتالیا وجود دارد. در این باره وزیر خارجه لبنان اعلام کرد که این اظهارات عجیب وغریب است.
سرانجام هنگامی که در کویت از قذافی درباره مکان امام موسی صدر سؤال شد پاسخ داد: «.... او هم اکنون میان ایتالیا وفرانسه است. حقیقت در این منطقه نهفته است.»
نامه سفارت ایتالیا به نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان:
سفارت ایتالیا- بیروت ۱۰ می۱۹۷۹
جناب شیخ محمد مهدی شمس الدین
نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان- خلده
براساس دستور واصله از دولت متبوع خود افتخار دارم رسما به عرض برسانم که با توجه به برخی مقالات منتشره در روزنامههای لبنان و ایران، سفارت ایتالیا تأکید میکند که نظر به اهمیت قضیه ناپدید شدن امام موسی صدر و به ویژه شایعات موجود مبنی بر ورود ایشان به خاک ایتالیا و عبور از این کشور تحقیقات گستردهای در این زمینه انجام شده است.
دولت ایتالیا به نوبه خود آمادگی لازم برای همکاری با همه کشورها و مراجع ذیربط به منظور تحقیق در این زمینه را ابراز داشته است.
همه تحقیقات و بررسیهای انجام شده و تمامی شواهد به دست آمده، ورود امام موسی صدر به خاک ایتالیا و یا عبور ایشان به صورت ترانزیت از این کشور را نفی میکند.
بنابراین هر نوع اظهار نظری که با موارد فوق الذکر تعارض داشته باشد و به هر نوع به دولت ایتالیا منتسب گردد به کلی فاقد اعتبار خواهد بود.
فرصت را برای تجدید احترام مغتنم میشمارم.
استفانو داندریا
سفیر ایتالیا در لبنان
امضا و مهر سفارت
ادامه دارد