یکی از معماهای دهههای اخیر، پرونده ربودن امام موسی صدر در لیبی آنهم در جریان یک سفر رسمی در ۹ شهریور ۱۳۵۷، ۳۱ اوت ۱۹۷۸، به دعوت دولت طرابلس است.
گروه سیاسی- در بخشهای پیشین این گزارش که پرونده مفصلی از اسناد و مدارک ربوده شدن امام موسی صدر است به نکاتی از جمله انگیزه سفر امام صدر به لیبی و نهایتاً اتفاقاتی که افتاد، بیانیه وزارت امور خارجه لیبی و پاسخ جنبش امل به این بیانیه و دیدار هیأت لبنانی با قذافی و همچنین نامه سفارت لیبی اشاره شده است. اینک ادامه مطلب از نظرتان میگذرد.
مقامات ایتالیا تأکید کردهاند که نه امام موسی صدر و نه هیچ یک از همراهان وی به قصد اقامت یا حتی عبور وارد ایتالیا نشدهاند. این اطلاعات را گزارش هیئت امنیتی لبنان نیز ثابت میکند.
در خصوص عباس بدر الدین که به نام وی جواز اقامت به مدت ۴۸ساعت در هتل ساتلایت رم یافت شده است تا سفر خود را درتاریخ ۱سپتامبر ۱۹۷۸با پرواز آلیتالیا به شماره ۴۹۰به مالت ادامه دهد، تحقیقات اینترپول نشان داده است که هیچ اثری از وی در هتل پیش گفته وجود نداشته و وی آنجا را به مقصد مالت یا هر جای دیگری ترک نکرده است. مطبوعات ایتالیا نیز که با توجه کامل این مسئله را پیگیری کرده واخبار مربوط به آن را پی گرفتهاند، اطلاعات پیش گفته را تأیید کردهاند.
در اینجا مطلبی را که روزنامه ماساژیرو با عنوان «آیا واقعاَ امام موسی صدر ربوده شده است» نقل میکنیم:
«مطمئناً امام ومشاور وی کسانی نیستند که در پرواز طرابلس به رم حضور داشتند ودر نتیجه امام هرگز پایتخت لیبی را ترک نکرده است ومسافران آن پرواز ومیهمانان هتل هالیدی این در رم دو شخص ناشناختهای هستند که برای گمراه کردن والقای عملیات آدم ربایی فرستاده شدهاند. آدم ربایی که هرگز اتفاق نیفتاده است...»
گفته های بعدی مقامات لیبی
در تاریخ ۲۵آوریل ۱۹۷۹م روزنامه کیهان چاپ ایران گفتهای را از عبدالاسلام جلود که در آن هنگام در ایران به سر میبرد، منتشر کرد که خبرگزاری فرانسه وخبرگزاری لیبی آن را مخابره کردند. در این خبر آمده است: «اسنادی که دولت لیبی به من تحویل داده نشان میدهد که امام صدر لیبی را به قصد رم ترک کرده ودر یکی از هتلهای آن شهر اقامت گزیده است.» وی همچنین گفت: «دولت ایتالیا به ما خبر داد که امام حتماً به ایتالیا وارد شده است».
اظهارات مذکور دولت ایتالیا را واداشت که از سفرای خود در تهران و بیروت بخواهد رسماً وعلناً ادعاهای جلود را تکذیب کند وتکذیب نامه خود را رسماً به وزارت خارجه ایران ولبنان ومجلس اعلای شیعیان لبنان تقدیم کند. این نامه را روزنامههای ایران ولبنان در تاریخ ۶می ۱۹۷۹منتشر کردند.
پس از این تکذیبیه در فاس (مغرب) از دبیر وزارت خارجه لیبی دکترعلی عبدالاسلام تریکی در مورد محل حضور یا اختفای امام صدر سؤال شد که وی پاسخ داد: «ازلبنان بپرسید» روزنامههای لبنان متن پرسش وپاسخ را در تاریخ ۱۱می ۱۹۷۹م منتشر کردند.
ادامه دارد