کتاب «رهیافتهای اقتصادی اسلام» دفتر سوم از مجموعه «قلمرو اندیشه امام موسی صدر» است.
امام موسی صدر به اهتمام و ترجمه: مهدی فرخیان
موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر۱۳۸۶
شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه
قیمت: ۲۲۰۰ تومان
کتاب «رهیافتهای اقتصادی اسلام» دفتر سوم از مجموعه «قلمرو اندیشه امام موسی صدر» است. عنوان این دفتر رهیافتهای اقتصادی اسلام و در بردارنده مجموعه مقالات و گفتارهای اقتصادی امام موسی صدر است. دفتر پیشین «نای و نی» و «ادیان در خدمت انسان» مجموعه متنوعی از گفتارهای امام موسی صدر در موضوعات متفاوت بود.
در این دو دفتر به مسائلی همچون دینداری در دنیای معاصر، انسان، عبادت و مقاومت پرداخته شده بود. مطالب متنوع این دو کتاب، دست کم این حس را داشت که خواننده از زوایای گوناگون با ابعاد اندیشه و شخصیت امام موسی صدر آشنا شود و هم بتواند منظومه فکری او را فهم کند. امام موسی صدر خود را کارشناس اقتصادی نمیداند، ولی مدرک دانشگاه او در رشته اقتصاد است و فارغ التحصیل دانشکده حقوق در رشته «حقوق در اقتصاد» است، با توجه به این نکته مسائلی که درباره اقتصاد مطرح میکند کلی است و داعیهای در مباحث جزئی ندارد.
از نگاه امام موسی صدر، ما در اسلام علم اقتصاد نداریم، اما این سخن به این معنا نیست که اسلام را با مسائل اقتصادی کاری نیست، بلکه بر عکس، با نگاهی به همه ابواب فقه میتوان رهیافت اقتصادی اسلام و جهت گیری اقتصادی آن را دریافت.
در واقع، او روشی میانه را برای دریافت احکام اقتصادی اسلام در پیش گرفت، برای آشنایی با رهیافتهای دیگر میتوانید به این کتاب مراجعه کنید که ضمن توضیح رهیافتهای مختلف به دیدگاه امام موسی صدر پرداخته است. ضمن پیشگفتار و مقدمه سه فصل دارد که هر یک از مباحث اقتصادی از «کار تعیین کننده ارزش» تا «ویژگیهای حقوق مالکیت در اسلام» و «اسلام و عدالت اجتماعی و اقتصادی» را در بر میگیرد.