بیژن عبدالکریمی در تازه ترین اثر منتشر شده اش، از الگوی رفتاری امام موسی صدر برای روحانیت نوشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، کتاب «آیندهٔ روحانیت و جهان معاصر» به قلم بیژن عبدالکریمی، به تازگی و به همت نشر نقد فرهنگ وارد بازار نشر شده است.
بیژن عبدالکریمی که دانش آموخته دکترای فلسفه و دانشیار گروه فلسفه در دانشگاه آزاد اسلامی است در یکی از فصل های کتاب با عنوان « امام موسی صدر، اسوه ای برای روحانیت ما» می نویسد:
«روحانيت کنونی ما در اکثر قريب به اتفاق جوامع مسلمان به اسوه ای چون امام موسی صدر شديداً نيازمند است؛ در غير اين صورت، شأن و اعتبار خود را در جهان معاصر از کف خواهد داد و دچار شکست و خسران عظيمی تاريخی خواهد شد و به همان مسيری سوق خواهد يافت که نهاد روحانيت در عالم مسيحيت طی کرد و در نهايت در حاشيه تاريخ قرار گرفت. امام موسی صدر شخصيتی چارچوب شکن است و به سهولت چارچوب های اجتماعی و قالب های قراردادی را که با نام دين و به نام دين گره خورده، زير پا می گذارد... به گمانم بشريت و نيز جهان اسلام و حوزه های علميه و روحانيت ما به الگويی چون امام موسی صدر که در سيمايش هيچ نشانی از فرقه گرايی و خشونت وجود نداشت، شديداً نيازمند است.»
عبدالکریمی در بخش دیگری از این نوشته عنوان می کند: «وی توانست با روح، قلب و احساس ديگرانی خارج از گروه اجتماعی خودش ارتباط برقرار کند. برای من بسيار شورانگيز است وقتی می بينم امام موسی صدر به بيرون از حوزه فرهنگی خودش پا می گذارد و به کليسا، به واتيکان، به دانشکده حقوق مسيحيان، به کنيسه و.. می رود و با ديگرانی خارج از گروه اجتماعی و اعتقادی خويش ارتباط انسانی بسيار نيرومندی برقرار می کند... وی ادب ارتباط با ديگری را به خوبی می دانست. بسياری دوست دارند با ديگری و ديگران مراوده داشته و ارتباط برقرار کنند، اما ادب ارتباط با ديگری را نمی دانند.»
نویسنده کتاب «آیندهٔ روحانیت و جهان معاصر» همچنین تاکید می کند: «امام موسی صدر به خوبی آگاه بود که باورهای دينی، فرهنگی و اعتقادی او، فقط برای خودش مشروعيت، حجيت و مرجعيت دارد، اما به هيچ وجه، دليلی وجود ندارد که باورهای مورد پذيرش خود او برای ديگران هم مشروعيت و مقبوليت داشته باشد.»
کتاب «آیندهٔ روحانیت و جهان معاصر» در ۲۲۳ صفحه و با قیمت ۲۵ هزار تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته و عناوین زیر در فهرست این کتاب درج شده است:
«روحانیت و مدرنیته، روحانیت شیعه و جهان معاصر، اندیشه مطهری شدیدا از وصف کلامی و تئولوژیکی رنج می برد، تاملاتی پیرامون به اصطلاح «الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت»، امام موسی صدر، اسوه ای برای روحانیت ما، روحانیت و روشنفکران، شریعتی و روحانیت، رابطه فقه و شریعت با ساحت قدس»