آخرين جلسه از درسگفتار «درآمدی بر قرآن شناسی امام موسی صدر» با سخنرانی دکتر مهدی مهریزی ۲۱ خرداد برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، سومین و آخرین جلسه از چهلونهمین درسگفتار اندیشه و عمل در ماه مبارک رمضان، دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ برابر با ۲۶ رمضان، ساعت ۱۸ در محل موسسه برگزار میشود.
سخنران و مدرس این درسگفتارها که دو جلسه از آن تشکیل شد، حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی مهریزی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم حدیث است.
دکتر مهریزی در جلسه نخست این درسگفتار به روش امام موسی صدر در تفسیر قرآن که باعث زنده شدن قرآن در متن تحولات جامعه میشود، اشاره کرد.
مهریزی روش امام صدر را روش «رسالی» نامگذاری کرد که مانند روش نزول قرآن در عصر بعثت است. او در ادامه ویژگیهای تفسیر «رسالی» را به این شرح برشمرد: «اعتقاد به فهم پذیری همگانی قرآن»، «اعتقاد به مرجعیت قرآن»، «فهم عصری از قرآن»، «تفاوت قائل شدن میان تلاوت و قرائت قرآن» و «اعتقاد به لایههای مختلف معنایی در قرآن». گزارش نشست نخست را از
اینجا مطالعه کنید.
در دومین جلسه نیز دکتر مهریزی به روش تعاملی امام موسی صدر با قرآن اشاره کرد و به بحث درباره فهم عصری از قرآن پرداخت. به گفته دکتر مهریزی فهم عصری از قرآن رقیب دیگر باورها به فهم قرآن یعنی فهمهای رمزی، فهم جامدانه و همچنین غیرقابل فهم بودن قرآن، است.
او در ادامه ویژگی اصلی فهم عصری از قرآن را در مسالهمحور بودن آن دانست و گفت: «عنصر اصلی فهم عصری نیز در مساله محور بودن است. یعنی ما یک دغدغه اصلی داریم. مولفه دیگر اعتقاد به لایههای معنایی است و در نهایت اینکه فهم عصری آگاه به زمان و حاضر در زمان است. در شاخصههای تفسیری امام موسی صدر به ساختار کتاب و همچنین شخصیت گوینده توجه میشود. در مقابل تفسیر به رای تفسیری است که از متن چیزی روایت میشود که با ساختار کتاب سازگاری ندارد. در تفسیر عصری اما ظرفیت و شخصیت گوینده و ساختار کتاب در نظر گرفته میشود.»
گزارش جلسه دوم نیز در
این لینک قابل مطالعه است.
درس گفتار پایانی ماه رمضان، ۲۶ خرداد ساعت ۱۸ در موسسه امام موسی صدر واقع در تهران، شمال میدان هفتتیر، کوچه شهید شریعتی، جنب مسجدالرضا، پلاک ۱۰، واحد ۲ برگزار خواهد شد.
حضور برای همه علاقه مندان آزاد است.