دکترمحمدعلی مهتدی، در مراسم بیست و یکمین سالگرد شهادت سردار عباس خمری و بزرگداشت شخصیت امام موسی صدر در زاهدان سخنرانی کرد.
یک کارشناس مسایل خاورمیانه با تاکید بر اینکه بیشک حضور امام موسی صدر در شرایط فعلی نقش بسزایی در منطقه ایفا میکرد، تصریح کرد: در شرایط امروز نیاز به حضور امام موسی صدر بسیار احساس میشود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکترمحمدعلی مهتدی، که در مراسم بیست و یکمین سالگرد شهادت سردار عباس خمری و بزرگداشت شخصیت امام موسی صدر در زاهدان سخنرانی میکرد، اظهار داشت: ما مسوولیت عظیمی در برابر شهدا داریم من زندگی شهید خمری را که مطالعه میکنم به نکته مهمی توجهم جلب شد و آن نکته این است که خدا هر کس را برای شهادت بر میگزیند به او صبغه خدایی میدهد.
وی در ادامه با بیان اینکه من این افتخار را داشتم که مدتی در خدمت امام موسی صدر و شهید چمران باشم، افزود: این افراد برگزیدهاند و وجه شباهتهایی با هم دارند، رفتاری که از شهید خمری دیدهام، از شهید چمران هم در لبنان دیده بودم، آنها انسانهایی از خود گذشته که هیچ چیز غیر از خدا برایشان مهم نیست، بودند، برای شهید چمران خواب و خوراک مهم نبود او اصلا یادش نمیآمد که آخرین بار کی غذا خورده است. گاهی ساعت ۲ نیمه شب به خانه ما میآید و هنوز غذا نخورده بود. چمران وقتی از دنیا رفت، خانه و وسیله خانه نداشت، چیزی از مادیات بر جای نگذاشت، شهید و شاهد است.
این کارشناس مسایل خاورمیانه ادامه داد: چمران با این همه عظمت روحی، در مقابل امام موسی صدر چنان اظهار فروتنی میکرد که امام موسی صدر را معشوق خود میخواند درباره امام موسی صدر نمیشود گفت که او یک عالم روحانی یا فقیه و یا... است. امام موسی صدر با یک کلمه یا دو کلمه قابل توصیف نیست گویا ماشین خلقت در نقطهای موجودی آفریده است که بینظیر است. در فقاهت وعرفان و عشق در اوج و در مدیریت بیمانند.
وی تصریح کرد: ابعاد شخصیتی امام موسی صدر از لبنان بزرگتر بود مساله احیای جامعه شیعه بخش کوچکی از برنامهها و کارهای امام موسی صدر بود. او در لبنان علاوه بر شیعیان برای مسیحیان و اهل تسنن، رهبر و فقیه بود. در مدارس و دانش سراهای اهل تسنن، در شهر صیدا، عقاید میگفت.
وی ادامه داد: او بهترین موعظهها را در روزهای یکشنبه در کلیسا بیان میکرد. مسیحیان درباره او میگفتند که مسیح رهایی بخش همین شخص است. همین امام موسی صدر در عرصه بین الملل شخصیتی مطرح است. او وقتی به لبنان آمد فهمید که جامعه شیعیان در حاشیه هستند و با برنامه ریزی وجهاد و تلاش جامعه شیعیان را سازماندهی کرد. امام موسی صدر دو مساله را نصب العین داشت. نخست حفظ وحدت در لبنان و دوم مساله مقاومت بود. باید گفت وحدت لبنان ۵۰ درصد تلاش امام را به خود اختصاص داده بود. هم وحدت میان شیعه و سنی و هم وحدت میان مسلمانان و مسیحیان.
مهتدی افزود: در طول جنگ داخلی امام موسی صدر تنها کسی بود که در مقابل تجزیه طلبان ایستاد، بعد هم برای پایان دادن به جنگهای داخلی به کشورهای عربی سفر کرد و در این راه تلاش بسیاری به خرج داد با سران کشورهای مختلف برای حل بحران لبنان مذاکره و گفتوگو کرد. درباره مقاومت او گفت اسرائیل شر مطلق است و تعامل با اسرائیل به هر شکلی حرام است.
وی در ادامه اظهاراتش یبا یاد آوری اینکه در اینجا نقش چمران در کنار امام موسی صدر روشن میشود، تصریح کرد: چمران از آمریکا به کنار امام موسی صدر آمد و همراه او مبارزه کرد، آنان جوانان امل را هم تعلیم نظامی میدادند و هم تعلیم دینی و اعتقادی و فکری، این گونه بود که جامعه مقاوم را پایه گذاری کردند. مهتدی خاطرنشان کرد: گفتن این مسایل ساده است ما این مسایل را ساده میگوییم و از آن میگذریم، اما تلاش بسیار میخواهد امام موسی صدر هر روز به چندین و چند روستا سر میزد و با مردم هم سخن و همنشین و هم سفره میشد آن چنان به مردم خو گرفته بود که مردم نیز به او عشق میورزیدند، مردم بر سر امام موسی صدر قسم میخوردند و هر کاری که او میخواست انجام میدادند، اما همین شخصیت هیچگاه خنده از لبانش جدا نمیشد.
وی گفت: از امام خمینی (ره) وقتی که در نجف درس ولایت فقیه را میداد پرسیدند اگر حکومت را به دست بگیری چه کسی را برای اداره آن دارید؟ امام گفت: من کسی را میشناسم که این کار را بلد است، زمانیکه از او آن شخص را پرسیدند گفت: امام موسی صدر. او به تبادل و تعامل فرهنگی میان ملتها میاندیشید. یک هفته پیش از ربودنش مهمترین مقاله را در روزنامه لوموند پاریس درباره انقلاب ایران نوشت و اعلام کرد که این انقلاب کمونیستی نیست و مردمی است.
مهتدی خاطرنشان کرد: به هر حال سرانجام امام موسی صدر طی سفر به کشورهای عربی برای هشدار در خصوص خطر اسرائیل و وضع بحران جنوب به همراه معاون ارشدش شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین به لیبی رفت و آخرین بار موقعی دیده شد که از هتل خارج میشد، زمانیکه از او پرسیدند به کجا میرود گفت به دیدار قذافی میروم، از آن تاریخ دیگر ایشان دیده نشد. چه اتفاقی افتاده است، نمیدانم اما اخبار رسیده حاکی از آن است که به دستور قذافی زندانی شده است.
وی اضافه کرد: قذافی متقلبانه دو نفر را به ایتالیا فرستاد تا بگوید امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب به ایتالیا رفتهاند، اما دادگاههای ایتالیا و تحقیقات دستگاه امنیتی لبنان ثابت کردهاند که قذافی دروغ میگوید و امام موسی صدر و دو همراهش هرگز از لیبی خارج نشدهاند و اگر امام موسی صدر امروز در میان ما بود منطقه شرایط دیگری مییافت، بیشک حضور او نقش بسزایی در منطقه ایفا میکرد، در شرایط امروز نیاز به حضور ایشان بسیار احساس میشود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی امام جمعه زاهدان و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار زاهدان، سردار باغبان، رییس بنیاد شهید، جمعی از اعضای خانواده امام موسی صدر و عادل عون، نماینده جنبش امل در ایران، نیز حضور داشتند.