مدیر عامل و تعدادی از کادر اداری خانه شهریاران جوان با حضور در مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، گزارشی از برگزاری نشستهای «آشنایی با روش و بینش امام صدر» در سال گذشته ارائه کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، محمد ابویی مدیرعامل، کادر اداری و تنی چند از اعضای خانه شهریاران جوان سهشنبه 28 فروردین 1396 برای دیدار و گفتوگو به موسسه امام موسی صدر آمدند.
محمد ابویی در این دیدار معرفی کوتاهی از فعالیتهای خانه شهریاران جوان داشت و گفت: متاسفانه در کشور ما درباره جوانان حرف زیاد زده میشود، اما در حوزه عمل کاری انجام نمیشود. برای بهتر شدن اوضاع جوانان و دیده شدن آنها نیزا به تعریف ساختارهایی است تا از طریق آنها جوانان به نهادهایی ورود کنند که کمتر اجازه ورود داشتند. خانه شهریاران جوان یکی از این ساختارهاست تا صدای جوانان را به مدیریت شهری رسانده و همچنین به تربیت نیرو و تربیت کادر اجتماعی قوی بپردازد.
وی افزود: جوانان امروز برای کسب مهارتهای اجتماعی نیاز به الگو دارند. ما در خانه شهریاران نیاز داشتیم تا شخصیتی را مرور کنیم که بر مبنای آموزههای او به کسب مهارتهای اجتماعی و گفتوگوی اجتماعی بپردازیم. امروزه گفتوگوی اجتماعی در کشور بر مبنای الگوهای غربی انجام میشود و روش آن دینی نیست، اما امام صدر کسی است که الگوی گفتوگوی اجتماعی را بر مبنای دین طراحی و اجرا میکند.
مدیرعامل خانه شهریاران جوان اضافه کرد: سبک زندگی انسانهای بزرگی مانند امام موسی صدر پیچیده نیست. این تفکر آنهاست که اتفاقات بزرگ را رقم میزند. مهم این است که تعاملات اجتماعی امام صدر مبنایی دینی داشت و امروز ما در نظام اسلامی به کسانی نیاز داریم که با رویکرد اجتماعی دین را مطرح کنند. این رویکرد قطعا رویکردی انسان محور است.
مصطفی محسنی دبیر سلسله نشستهای «آشنایی با روش و بینش امام موسی صدر» نیز در این دیدار گفت: اوایل پاییز سال گذشته خانه شهریاران جوان برای رسیدن به اهداف و برنامههای خود که از نوع اقدامات اجتماعی است تصمیم بر این گرفت که سلسله نشستهایی را برای آشنایی با آرا و اندیشههای امام موسی صدر تشکیل دهد. به دلیل تقارن آغاز نشستها با ماه محرم ابتدا متونی از کتاب «سفر شهادت» برای مطالعه اعضای شرکت کننده انتخاب شد.
وی افزود: در ادامه جلسات روش برگزاری تغییر کرد و با توجه به انتشار کتاب گویای «هفت روایت خصوصی از زندگی سیدموسی صدر» بیشتر به زندگینامه پرداخته شد. به طور کل از 22 نشستی که سال گذشته برگزار شد 18 نشست آن به شنیدن فایلهای صوتی این کتاب گویا و در بحث اعضا درباره آن گذشت. روش جلسات نیز با تاسی از سیره امام صدر انتخاب شد و اعضای شرکت کننده آزاد بودند تا هر سوالی درباره روش، دیدگاه، خلقیات و برنامههای امام صدر داشتند، مطرح کنند. به همین سبب جلسات بسیار چالشی شد و در ادامه نیز سعی کردیم با گفتوگو و تحلیل به پاسخ سوالات دوستان و اشکالات آنها برسیم.
در این دیدار همچنین اعضای کادر اداری خانه شهریاران جوان که همگی در نشستهای «آشنایی با روش و بینش امام صدر» شرکت کرده بودند، سوالات و شبهات خود را از حورا صدر پرسیدند. عمده سوالات پیرامون این مباحث بود: «چرا امام صدر لبنان را برای فعالیت انتخاب کرد؟»، «چه کارهایی برای فراگیر شدن اندیشه و دیدگاه امام صدر باید انجام داد؟»، «چرا امام صدر با وجود هشدارها بازهم به لیبی سفر کرد؟»، «پیگیری پرونده ربودن چگونه انجام میشود؟» و...
حورا صدر، مدیر مؤسسه امام موسی صدر نیز در این دیدار گفت: امام موسی صدر با اعتقاد کار میکرد و انسجام فکر و عمل داشت. به هر چه که میگفت عمل میکرد و این اعتقادش بود. امام فقط 18 سال در لبنان بود و به قول خود فرصتی برای دشمنی نداشت. میگفت کار زیاد است و زمان کم و فرصتی برای پرداختن به دشمنی وجود ندارد. و این جمله را بیان میکرد که «وقت کم داریم برای کارها». امام به سبب همین فرصت اندک هم فرصت نظریهپردازی نداشت و ما میتوانیم از رفتار و گفتار ایشان نظریه استخراج کنیم.
وی افزود: امام در یک سخنرانی فارسی بیان کرد که اگر دیگران جذب حرفهای من میشوند، دلیل بر تازگی حرف من نیست. من همه این حرفها را در حوزه یاد گرفتهام، اما در ظرف جذابی برای دیگران ارائه میکنم.
حورا صدر همچنین درباره حیات امام صدر و پیگیری پرونده ربودن نیز نکاتی را برای حاضران بیان کرد و گفت: ما هیچ اطلاعات و سندی مبنی بر عدم حیات امام صدر در دست نداریم. هیچکدام از مسئولان حکومت لیبی پس از سقوط قذافی نیز مدرک و سندی در این زمینه ارائه نداده اند و همواره احتمال حیات را جدی مطرح کرده اند. همچنین دلایل دیگری در دست است از جمله گفتوگو با کسی است که در دهۀ نود میلادی یعنی بیست سال بعد از ربودن زندانبان امام بود.
در پایان این دیدار یک دوره از مجموعه 12 جلدی «گام به گام با امام» از طرف مؤسسه به خانه شهریاران جوان اهدا شد و اعضای خانه شهریاران جوان نیز علاوه بر اهدای تابلوی طرح اینفوگرافیک از نکات مطرح شده در سلسله نشستهای «آشنایی با روش و بینش امام صدر» هدایای دستسازی را به اعضای موسسه امام موسی صدر هدیه دادند.