اشرفالسادات بروجردی در آیین رونمایی از «گام به گام با امام» گفت: او توانست در زمان حضورش امام همه جامعه اعم از مسلمانان و مسیحیان باشد. امام حلقه وصل همه است و دایره را بر عدهای تنگ نمیکند.
آیین رونمایی از مجموعه ۱۲ جلدی «گام به گام با امام» با حضور مدیران و چهرههای علمی و فرهنگی کشور و اصحاب قلم و اندیشه، ششم اسفند ۱۳۹۶ در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.
در آیین رونمایی از مجموعه 12 جلدی «گام به گام با امام»، دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ دکتر اشرفالسادات بروجردی، رئیس کتابخانه ملی؛ دکتر علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی؛ مهدی فیروزان، مدیرعامل موسسه شهرکتاب و خواهرزاده امام موسی صدر؛ حورا صدر، رئیس موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر؛ موسی اسوار، عضو فرهنگستان زبان و سرپرست تیم ترجمه و تدوین مجموعه «گام به گام با امام» و آیتالله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری حضور داشته و سخنرانی کردند.
مشروح سخنرانی اشرفالسادات بروجردی را در ادامه مطالعه میکنید.
امام صدر تاریخساز است
برخی از چهرهها و شخصیتها تاریخساز هستند و تاریخسازی به معنای ماندگاری در تاریخ برای منشا اثر جمعی است. امام صدر در زمره کسانی است که برای ملتهای مسلمان تاریخ آفریدند و همواره مورد اقبال اندیشمندان بودند.
هرچند که شخصیت علمی امام زیر سایه شخصیت سیاسی او قرار گرفته اما مؤسسه امام صدر با برگذاری نشستهای علمی و پژوهشهای مختلف سعی کرده است این چهره امام را نیز بازتاب دهد و به همه بشناساند.
اقدام امام برای تشکیل حرکت المحرومین که در جهت نجات امت مسلمان بهویژه شیعه از تهاجمات نامانوس به باورهای اعتقادی آنان بود، بسیار مهم است. نتیجه رویکرد امام صدر به مباحث اجتماعی و تلاشی که او در این زمینه انجام داد، هنوز هم در لبنان، ایران و دیگر کشورهای مسلمان به چشم میخورد. نگاه امام صدر به دین و دینداری مبتنی بر این بود که مسلمانان باید از محرومیتی که پایه و اساسش در حوزه اندیشه و فکر است، بیرون بیایند. سست بودن پایههای اعتقادی باعث میشود که آن اعتقاد نتواند زندگی مردم را بهبود بخشد.
خوانش امام صدر از اسلام رحمانی زمینهساز رشد جوامع اسلامی شد
محور اندیشههای امام صدر انسان است و تلاش میکند تا بر طرح مباحث فکری، اقتصادی و... جامعه اسلامی به حدی از رشد و شکوفایی برسد که کسی متعرض آنها نشده و شرایط تهاجمی برای مسلمانان درست نکند. فکر میکنم اگر همه تاریخ سرزمین لبنان و بسیاری از کشورهای اسلامی را مرور کنند به این نکته میرسند که خوانش امام صدر از اسلام رحمانی، زمینهساز رشد این جوامع شده است.
اگر امروزه میبینیم که جوانها توجهی به دین ندارند، ناشی از رفتار کسانی است که سرپرستی جامعه را بر عهده دارند. مردم لبنان امروز، که سی و چند سال از غیبت امام صدر میگذرد همچنان عاشقانه در پی تحقق اهداف آن بزرگوار هستند. این نتیجه نفوذ رفتار و باور اوست. بنابراین دلسوزان اسلام، شیعه و مسلمانان، باید مروری بر زندگی کسانی داشته باشند که حلقه وصل بین انسانها بوده و هستند.
او توانست امام همه افراد جامعه اعم از مسیحی و مسلمان باشد/امام حلقه وصل همه است و دایره را بر عدهای تنگ نمیکند
لبنان محل زندگی طوایف متنوع و پیروان ادیان مختلف بوده است. با این اوصاف لبنانیها از هردینی که هستند، همواره از امام صدر به نیکی یاد میکنند؛ چرا که او توانست در زمان حضورش امام همه جامعه اعم از مسلمانان و مسیحیان باشد. امام کسی است که پیروانش را تا سرمنزله مقصود میرساند. امام حلقه وصل همه است و دایره را بر عدهای تنگ نمیکند. اگر شما امروز دغدغه دینداری و اسلام دارید و فکر میکنید که اسلام باید توسعه پیدا کرده و فراگیر شود، قاعدتا باید در رفتار خود مانند امام صدر باشید و رحمانیت اسلام را نسبت به همه انسانها اعمال کنید.
باید تلاش همه ما برای نجات انسان باشد. نجات انسانها در فهم صحیح، در علم، دانش و تلاشی است که فرد برای موفقیت و دستیابی به رشد و تعالی به کار میبرد. امام صدر در جایگاه پدری و امامت و زعامت جامعه توانستند نقشی را ایفا کنند که امروز آثارش همچنان بر جوامع اسلامی مترتب است.