رباب صدر در نخستین همایش «پیام آوران عاشورا» گفت: امام موسی صدر ۵۵ سال پیش جمعیت مؤسسات را در یک اتاق پایهگذاری کرد، اما امروزه این جمعیت در خدمت رسانی به محرومان افتخار شیعه و جهان اسلام است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، نخستین همایش «پیام آوران عاشورا» به مناسبت روز میلاد حضرت زینب(س) سهشنبه سوم بهمن 1396 به همت کانون پیام آوران شهدا و با دبیری فاطمه آلیا، در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این همایش مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس و فاطمه آلیا سخنرانی کردند. همچنین خواهران شهیدان جهانآرا و شیرودی به خوانش دلنوشتهای پرداختند و از چند خواهر شهید تقدیر شد.
میهمان ویژه این همایش سیده رباب صدر، خواهر امام موسی صدر بود. او در بخشی از سخنان خود گفت: من هم از لبنان میآیم با کولهباری از مسؤولیتها که برادرم امام موسی صدر سالها قبل از اینکه حکومت لیبی او را برباید بر دوشم گذاشته و تا نجات او و بازگشتش، صادقانه و بیتکلف، با تمام وجود و تکتک سلولهایم آن را حمل خواهم کرد تا امانتدار خوبی باشم.
رباب صدر ادامه داد: مؤسسات امام صدر را ۵۵ سال پیش برادرم در یک اطاق کوچک برای تعلیم و تربیت و نگهداری چند دختر محروم و شهید تأسیس کرده است. 55 سال پیش فقط اطاقی بود و مرد بلند قامت مصمم مصلحی که صدها مشکل و بحران پیش روی او بود. مردی که مجتهد است و فارغالتحصیل دانشگاه. شخصیتی که مطمئن است ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم. انسانی که مرکب راهوارش برای پیروزی بر تبعیض و حرمان و ظلم و تحقیر و فرقهگرایی اتکال به خداوند و حسن خلق و تواضع است. مردی که سلاحش گفتوگو و مداراست و یارانش مؤمنان همه ادیان الهی.
خواهر امام موسی صدر همچنین به تلاش امام برای بهبودی وضعیت محرومان لبنان اشاره کرد و گفت: امام صدر میگوید: «فعالیتهای دینی من قبل از هرچیز، ارتقای زندگی اجتماعی مردم به طور عام و فرهنگ دینی مسلمین به طور خاص است. بر این باورم که تا وقتی زندگی اجتماعی مردم در این سطح است وضع دینی آنان را نمیتوان بهبود بخشید. از این رو درصدد تأسیس مؤسسهای اجتماعی در شهر صور هستم تا برای بیکاران اشتغال ایجاد کند و به نیازمندان یاری رساند، یتیمان را پناه دهد و با استفاده از شیوههای جدید به آنان حرفه و صنعت بیاموزد.»
وی در ادامه با اشاره به این نکته که که غیبت امام موسی صدر باعث شد تا وظیفه سنگین اداره جمعیت مؤسسات را بر عهده بگیرد، گفت: چنین شخصیت بزرگی بنیان مؤسسات امام موسی صدر را گذاشت و مرا یعنی خواهرش را، آهسته آهسته در کنار خود پرورانده است. خواهری که پس از ربودن او در شهریورماه ۵۷ باید تمام مسؤولیتهای اجتماعی و دینی و خیریه مجموعۀ مؤسسات او را به عهده میگرفت و نمیگذاشت غیبت او مصیبت دیگری شود در محرومیت بیشتر محرومان. باید مثل برادرم عمل میکردم و برای مشکلات اجتماعی راهکاری میاندیشیدم. خدا میداند درحالیکه پس از فاجعه ربودن او خون از چشمانم میبارید اما سختی و تنوع و تعدد فعالیتهای مؤسسات یا تنهاییام اندکی قلب و پای مرا سست و لرزان نکرد.
مدیر مؤسسات امام صدر لبنان جایگاه فعلی این موسسات در کمک به محرومان را بسیار مهم دانست و ادامه داد: امروز مؤسسات امام موسی صدر الگوی خدمت رسانی و آموزش و پرورش فرزندان شهدا و محرومان است که مؤسسات مشابه از تجربیات و دانش و شیوههای ابداعی آن الگوبرداری میکنند. با افتخار میگویم که مؤسسات امام موسی صدر امروز افتخار شیعه، افتخار اسلام و افتخار بشر است. مدال سازمان ملل متحد و نشانها و تقدیرنامههای گوناگون از مؤسسات بینالمللی و منطقهای و رجال جهانی شاید تشکری باشد که لبخند بر لبان من و همکارانم بنشاند، اما قلب ما آن هنگام شاد میشود که در صبحگاه مدارس دعای فرجی با صدای دو هزار دختر مؤسسات در فضای صور و دریای مدیترانه طنین انداز میشود.
رباب صدر در پایان گفت: این گردهماییها و گفتوگو ها باید به همکاریها و تبادل تجربیات برای همکاری بیشتر و خلاقیت فراوانتر و اعتلای جوامع ما شود. در غیر اینصورت تشریفاتی است که حداکثر دید و بازدید ما را تسهیل میکند. خواهران و برادران وقت نداریم فرصت کوتاه است و از هر طرف امواج دشمنی صف آرایی کرده است. علاوه بر آن آنقدر کارهای نکرده داریم آنقدر آرمانهای عقب افتاده داریم که اگر همه بسیج شویم بازهم کارهای دیگر هست. زمان به خاطر غفلتها و تفاوتهای سلیقه ما نمیایستد و مشکلات صبر نمیکند و میدانهای کار برای ما بسیار متنوع و متعدد و بیشمار است. در یک کلام برای انسان گردآمدهایم و همین انسان همه جای دنیا منتظر ماست.